CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, April 14, 2012

mood : study


~kelihatan betapa canteknya buku parking tepi katil tanpa diusik~
maka husband aku akan mule membebel,
kenape katil dihiasi buku-buku baru..motip??

bila sebut pasal study..
automatically,lutut menjadi lemah..
tahap kemalasan mencapai tahap giler kuasa punye malas
nak-nak  orang yang macam aku..
tahap giler meroyan biler nampak buku..
bukak buku baru seminit..baru melihat tajuk dan muka surat..
<--more-->

tanpa segan dan silunya..terus menguap..menguapp..menguaappp...
mate yang biase tdo lewat pun, boley culture shock,
sebab dipaksa untuk tdo awl..
terus campak buku ketepi..dengan xde moralnya terus tido..
sambil ditiup oleh angin-angin sepoi yang xreti bahasa..

kenape bile dah keje..
MESTI ada exam bagai..
xpaham ..xpaham ..betol-betol xpaham..

untuk ambik mood membaca bukan perkara yang mudah 

bagi segelintir manusia seperti aku...
apetah lagi biler d duga dengaan pelbagai dugaan yang melintang pukang nya...
dengan harapan diri ini tersangatlah kental...

 bilamana, sedang kau membelek2 buku (yang tebalnya baling anjing,anjing comfom koma..)
malangnya,bila di hidangkan pula dengan tv yang melintang alam di hadapan kaauuu!..
giler kentang..
cite yang ko rase xpenah mendatangkan feeling pun..ko boley layan..
macam.." metro skuad"..
..adehhh..
kenape d saat membaca buku..citer macam tu boley jadi giler best..
 tambah pulak "iklan simplysiti" pun tetibe rase kusyuk giler nak tengok tv...
kalau boley..tanak lepaskan sedetik pun utk melayan iklan tersebut..
wpun tu ko da tengok utk kali ke seratus lima suku

paling taboley blah..biler aku layan tv1 "bicara rakyat" <-- mcm ngeri


p/s : tetibe husband aku cakap nak jd blogger..tetibe aku macam nak pengsan dengar statement dy..motip??

7 comments:

misz sheyla said...

KO NENGOK MCM KITORANG..MAKAN SKANG DAH MAKAN DLM BILIK...NAK STUDY KATEKAN...BUKAK BUKU LETAK TEPI AMEK LAPTOP TENGOK RUNNING MAN...BHAHAHHAA KESUDAHANNYA BUKU TERBUKAK MCM TU AJE..ABES RUNNING MAN TUTUP LAPTOP TUTUP BUKU...BHAHAHHAHAA

scha_imal87 said...

mcmne nk memupuk sifat membca ni..hadui...

HyRoSSa aNniE said...

korg nk exam ape ni weyh???

scha_imal87 said...

erny : kpsl...tp belajar pun x..hadoi pun~

HyRoSSa aNniE said...

kpsl...giler ahhh korg... kagum!!!! hehehe

scha_imal87 said...

bunyi mcm kagum..tapi belajar pun x..ko g ar amek skali..kiteorg 1st time..bantai jer...

mekjangok said...

mmg la takde mood...letak tepi katil, baik layan somi dari layan buku..hikhikhikhik...