CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, September 24, 2013

Sepasang couple kemalangan hancur berkecai selepas mencabar TUHAN

couplecabar
WAHAI hamba Allah, janganlah kamu mencabar TUHANmu!!
Berita : Sep 18 Wed 11:31 **
SANI MOHD NOOH: *Ini suatu kisah benar~ (kejadian di tmpt saya- johor. Tmpt & nama2 terlibat x perlulah ditulis di sini..)
Penangan mencabar Allah !
Sepasang couple, dinasihat oleh kluarga & kwn2 agar jgn suka buat maksiat.. Semua nasihat hanya dibalas dgn kata2 perli oleh mrk berdua..
Nak jd cerita smlm.. Terluncur kata2 dari mrk brdua, “Kalau Tuhan berani , meh kita jumpa.. Tgk sapa lg kuat ! ” Sambil ketawa. Kedua2nya gelak..
Kira2 jam 11.30 mlm (tanggal 16 sept 2013), mrk brdua berkenderaankn motosikal memecut laju di highway tepi kg kami. Tiba2 brdentum bunyi accident. Kedua2 pasangn itu terpelusok didpti terpelosok ke bwh lori 16 tayar.
Menurut saksi, mrk cuba memotong tp ada kereta brgerak perlahan d dpn, lalu terbabas ke lori semula, x dpt dielak lg..
Apa yg trjd kpd mrk?

Pengalaman Bersalin Normal


berat rayyan lahir 2.80kg,rayyan tak ada la besar sangat.tapi aku yang makan banyak..pui

ni sijil Rayyan lahir kat spital ni..


                                             
Rayyan baru lahir


As'salammualaikum

Bila tengok gambar baby baru lahir,aku mesti teringat masa aku beranak kan Muhammad Rayyan Darwisy dulu.Ceh..macam la lama sangat kan.baru 4bulan berlalu,tapi masih terasa.Tetiba aku rindu saat mengandung dan bersalin.Sakit memang sakit laa,hanya Allah maha mengetahui,tapi perancangan Allah sangat lah hebat.Subhanallah.

Meh aku karang kan sikit pengalaman aku bersalin.Rayyan lahir seminggu awal dari tarikh jangkaan bersalin.sepatutnya aku bersalin pada 24 mei macamtula,tapi rayyan keluar seminggu awal, pada 18 mei walaupun aku belum ada sikit pun tanda nak bersalin. ah..kira macam masa gi hospital tu,aku ibarat serah diri la.lebih kurang macam tu.

Aku ingat lagi sebelum aku bersalin,13 mei macam tu ,aku datang checkup kat hospital al-islam,masa aku datang checkup dokter cek bukaan aku dah 2cm tapi dokter tak bagi aku warded dahulu sebab aku belom ada tanda contraction sikit pun.Tapi dokter bagi aku datang check balik pada hari jumaat 17 mei.Hari jumaat aku datang checkup,bukaan dah 3.5 den dokter decide aku kena warded esokny walaupun tiada sebarang contraction.Terpaksalah pasrahkan diri kan.Tapi malam tu aku memang tido tak lena,jaga banyak kali.setiap kali tido pusin nak mengiring kekanan or kekiri suami akan tanye "sayang,kamu dah nak bersalin ke" "ada sakit-sakit tak""kamu ok tak sayaang" "sakit ke"---"tak sakit sikit pun..saya tengah tunggu bila nak sakit ni,tak sabar nak beranak cepat" suami aku tak payah cakap la,dia lagi tak lena dari aku.pantang aku jaga sikit,dia mesti risau.ada sekali aku terjaga malam dok usap-usap perut,suami aku terjaga terus ambik fone nak telefon ambulans "ehh...kamu dah kenapa sayang?" "nak call ambulans,kamu dah nak bersalin kan?" " belommmmmm laaa..asal nak call ambulans,kamu kan ada yang" "nanti saya nebes takut tak ingat hospital kat mana,tak ingat jalan..errr .."...sabar jela aku masa tu kan. kat rumah,macam-macam kerja aku buat,dari menyapu,mengemop,cuci baju,masak,siap duduk mencangkung lagi nak tumbok sambal belacan tapi still tak ada tanda bersalin. so,esok nya gagahkan diri,pergi menyerah diri.dahla sebelum keluar rumah minum pagi aku cuma makan sekeping goreng pisang dan air suam sikit.perasaan memang ingat aku belom nak bersalin la ..macamtuuu,so tak payah makan bebanyak sangat.