CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, July 18, 2012

sikap boros yang melampaui batasnya


perempuan selalu di kategorikan sebagai pemboros..tapi sebenarnya,lelaki pun tidak kurang nya..perbezaan antara lelaki dan perempuan ni,bila nak beli barang tak kesah la baju ke ape...pendapat aku la,perempuan ni kalau nak cari,kalau boleh seluruh jalan TAR die nak pusing..bandingkan harga dan ushar-ushar design lain,takut ade lagi cantek dan lagi murah sebab tak nak menyesal..orang yang dah merasa penyesalan memang begitu..baru puas kan?..tapi kalau lelaki,jenis die kalau dah tengok,barang tu ok,harga memang di lantakkan..sebab kemalasan nak jalan berjam-jam, pusing and servey semua tempat..sangatlah membuang mase katenye..habis tu buang duit tak ape pulak kan??hufft!!

boros dari segi duit,adalah peratusan yang paling tinggi..pada pandangan aku la,perempuan ni pantang nampak barang cantek...comel..sedap mata memandang..(wah..macam beli orang la pulak)..dan  bile tengok perkataan SALE!! 50%,70%,tahap excited habiskan duit memang memuncak..dan mungkin pengsan bile tengok SALE 100% dimerate-rate tempat..pantang juga bile orang puji dan komen yang memberangsangkan :

its saturday

weekend yang lepas..
Jatuh pada hari sabtu..tak kan isnin pulak..
3hari sebelum berjumpa..aku dan member memang dah decide nak buat reunion
tapi macam biasa lah, yang pastinya korum pasti tak pernah mencukupi seperti yang diinginkan..sue.. di miri..alasan yang boleh diterima pakai..sebab jauh...
yang sorang lagi..sya..bizi memanjang..kejap ade kejap tak ade..mengalahkan iklan  chipsmore..maklumlah..raya ni dah nak kawen..maka kami sebagai kawan dengan  paksa rela  nya menjadi seorang yang sangatlah memahami...gud..

setiap kali buat reunion di area kl..pasti aku dijadikan mangsa untuk memilih tempat..kenapa mesti aku??.. alasan mereka "kau kan dok kl,kiteorang mane taw area kl..bla..blaa..blah.." ..ok fine..nasiblah dapat kawan macam aku..(menangis dalam hati)..aku dah kawen kan?.....so,mari ajak mr hubby fikir sama-sama nak jumpa di mana..kesian..

sebab malas nak fikir dah..aku macam biasala..tahap malas ko tak payah nak citer..last-last..midvalley jadi pilihan..sama jawapan tahun lepas ,tempat yang sama untuk berjumpa..senangkan?..yang senang,tak perlu di susahkan.so, mereka kena turutkan juga,sila jangan pepandai nak komen bagai dan mempertikaikan kebijaksanaan aku..hiewhhiewww..




sesungguhnya penantian kekadang menyeksakan,kekadang tak..sebab tempat yang luas..ko nak cari dieorang pun satu hal..dan penyeksaan bagi en.hubby aku sebab kene paksa bergambar..padanlah..



aku tak rase pun muke aku gemuk..tapi kenape hubby suke menyakitkan hati cakap muke aku nampak gemok..bermotip sangat kan??

At last, kiteorang berjumpa..dan mula bergossip adalah perkara rutin..