CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, November 27, 2012

Awas!! Gangguan Sexual



Awas la wahai kawan-kawan, dunia sekarang memang sangat berbeza dengan zaman dulu-dulu.Dunia sekarang ni dipenuhi dengan manusia-manusia yang kejam. Macam-macam kes pembunuhan,ketidakperikemanusiaan (betul ke aku taip nih?),keruntuhan akhlak dan moral yang berleluasa dan sebagainya..

motip??

                            
meh aku kategori kan :
(a) alarm bising 
(b) spray lada 
(c) wisel memekak

Semalam,hubby memberi aku spray serbuk lada, wisel dan alarm yang bunyinya boleh tahan memekaknya. Time hubby bagi kat aku,memang aku gelakkan saja..matakeatassambillibasrambut.. Yela,hubby aku memang dari dulu nak cari spray lada,so kebetulan semalam staff dia bagi spray lada,wisel dan alarm kat hubby. Malam tadi hubby siap pesan dan terangkan cara penggunaan kepada si isteri..hubby selalu sangat risaukan keselamatan aku..Ditambahkan lagi dengan aku yang sedang preggy kot?..ok,layankan sahaja. =.=!

isteri :"sayang..menatang ape ni sayang ..?"
Hubby :"ni spray lada..ni wisel..ni alarm...nanti bile nak gune pakai macam
           ni...blaa..blaa..blaa..jangan sembur...blaa..bla..blaaaa..jangan picit 
           sebarang bla...blaa..blaaahhhhh
isteri:  "eee..ade ke..macam-macamlah sayang ni..time berlaku,memang dah tak ingat 
           nak buat ape..ape pun taboley..spray pun tak tahu gi mane..kan?" >..<!
Hubby : sambil picit-picit hidung si isteri "sayang ni jangan degil boleh tak,kalau suami
            suruh tu dengar je..boleh??!"          
isteri : "semak la handbag saya nanti"
Hubby : " alaaa..sayang tu pakai beg troli pun penuh jugak dengan barang"
isteri : "@%^%&&$&"
Hubby :"kalau tak boleh letak dalam beg,sayang gantung dekat leher ok?..
            meh saya buatkan"
isteri: "ade ke gantung dekat leher,semak la..sy dah la bawak handbag,
          bawak beg bekalan makanan lagi"
Hubby:"sian pulak tengok bini saya ni kan,dah la bongkok..makin bertambah bongkok la 
          bawak banyak barang"
isteri:"hhuftt..taw pun!! tak kesian ke kat bini kamu ni??"
Hubby:"eeeerrr...sayang pakai gantung kat leher jela senang k"
isteri :"eee...tak nak..macam budak-budak..dengan wisel la..spray la..alarm la"
Hubby:"pakai je la..banyak cakap la jemah ni!"
isteri:"................................."

Keesokkannya

Bila nak pergi ke kerja,hubby siap gantungkan bende alah tu dekat leher si isteri..manja sangat kan..pitam**

Hubby:"meh cni..saya nak gantung kat leher sayang"
isteri :"ee..ade ke..bising la bende alah ni..macam budak-budak..bunyi loceng bagai"
Hubby:"pakai jela..jangan banyak cakap"
isteri :"..........T___T.................."

aku masih dalam rumah..hubby dah tunggu kat motor..sampai-sampai bawah je..hubby gelak

isteri :"dah kenape nak gelak-gelak??"
Hubby:"dari tingkat 3 sayang turun,saya dah dengar bunyi yang bergantung kat
          leher sayang ni..heheheeeeh"
isteri :"sobs..sobs.. T______T.."

Kebiasaannya,setiap kali pergi kerja,suami aku akan hantar aku naik motor sehingga lrt sahaja..kalau sampai ofis,alamatnya mungkin aku dah pitam duduk kat belakang..scary ok naik motor kat kl..asyik menjerit-jerit bila motor lain bawak dekat-dekat..hon-hon bagai..sambil cubit-cubit hubby dengan sekuat hati..hubby mungkin menangis dalam tawa..sambil mata si isteri kene tutup sentiasa bila berada di atas motor..turun-turun dari motor.ehh..ehh..menangis dah..??perlukah aku terang selanjutnya..tidak kan?..so pendek cerita,aku senang naik lrt daripada motor..naik kete kekadang..bila aku bangun lambat je..sebab jalan yang kekadang jem nya,agak menguji kesabaran dan mengundang amarah.
paham.

Nak di jadikan cerita, sedang aku berjalan-jalan selepas keluar dari lrt..macam biasa
<--more--> 
la..ikut laluan jejantas yang berdekatan bank negara, dalam hati asyik berkata 
ishh..bende alah ni menyusahkan je..bisinggg...eerr...semmmak..jalan pun tak boleh fokus ,macam ade orang bergayut dekat leher..berat..bila orang lalu je sebalah,aku terus pegang spray lada kan..terus rasa macam nak spray..kalau betul-betul spray,jahanam la hidup orang tu kan..puii"..time tu aku asyik nak gelak je,dengan perangai hubby aku..sambil hati nanges-nanges manjeee bawak bende alah tu..T_T

Tiba-tiba masa aku naik tangga dekat jejantas..ada seorang lelaki berdiri tepi tangga..orang lain yang dihadapan aku..jarak dia memang agak jauhla..belakang aku pulak macam tak ade orang...aku pandang lelaki tu, dia macam cakap something,aku memang tak dengar la..sebab pagi-pagi gi kerja,aku memang gune ear phone dengar surah-surah Al-Quran...so aku tak sure lelaki tu cakap ape..aku tengok dia...tetibe dia terus angkat baju dia..tunjuk anu ok!!..yang aku nampak memang real..T__T..memang tak boleh blah..sebab terkejut,aku dengan ketakutan terus berlari sambil mengucap, aku memang dah tak ingat barang yang hubby aku bagi suruh gune kalau ade orang kacau.

Masa aku berlari tu aku memang dengar dia macam cakap something lagi..tapi aku lari dengan pantas menuju ke tempat orang ramai..aku toleh kebelakang takut lelaki tu ikut aku,aku toleh-toleh je dia still tengok aku..semakin pantas aku lari..pagi-pagi dah kene lari..dugaan betul..T_T..tahap debar tak payah cerita,..aku rasa muka aku dah puncat,darah pun dah tak de..masing-masing lari lintang pukang kot....

seriously..ni pengalaman ngeri yang tak pernah aku alami sebelum ni..kesian kat baby dalam perut..mesti terkejut sebab mama dia lari mengejut..T_______T..apa pun..Syukur ke Hadrat Allah.. aku selamat..ni la akibat nya,degil bila suami cakap..memperkotakkasutkan usaha suami untuk isteri..tengok..Tuhan dah tunjuk..Sekarang baru nak rasa menyesal,sebab gelak-gelakkan niat murni hubby..padan lah..tu makan nya..

So sekarang,percayalah apa yang suami lakukan adalah semata-mata demi kebaikan isteri. Walaupun kekadang, kita rasa bende tu remeh dan di pandang enteng saje,tapi tak bagi suami..keselamatan diri sangat lah penting..hubby aku dari dulu sampai sekarang perangai dan layanan dia masih sama macam dahulu..sebab tu aku sayang sangat dekat suami..cieehhh..TQ sayang..sekarang kene kurangkan sifat degil,nanti baby ikut.hufft!
   
ni yang hubby bagi aku untuk gantung kat leher..so start harini kene pakai..demi keselamatan..pertikaikan hidung aku yang kecik sebelah..hhufftt!!
                                     

So kepada kengkawan di luar sana, be careful..apa-apa boleh jadi tanpa kita duga..jangan pandang remeh dengan apa yang berlaku di sekitar kita..mungkin arini kita tengok kejadian ini berlaku keatas orang lain..mana tahu esok lusa bende itu sendiri berlaku ke atas diri kita sendiri..berjalan kalau boleh jangan berseorangan..kalau di tempat sunyi,jalan lah secepat yang mungkin dan cari tempat yang terang dan ramai orang..

one more thing..sediakan bende-bende yang boleh membuatkan kita rasa selamat sikit..contoh yang macam hubby aku bagi..spray lada..wisel dan alarm (boleh guna untuk tarik perhatian orang ramai..incase suara tak cukup kuat untuk menjerit)..or pisau lipat..simpankan dalam handbag..Jangan jadi macam aku,dah terhantuk baru nak terngadah..dah terngadah..baru rasa nak main lempang-lempang dekat muka ..puuiihh~

ofismate : asal ko tak spray dia punye anu?
aku : sempat pulak aku nak fikir mane satu spray mane satu wisel bagai.. =.=!..lari je jalan
        paling cepat mase tu..

p/s : semoga baby mama sihat-sihat saje..hugs!!..


No comments: