CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, July 19, 2012

Menyesal Tak Sudah, iteww makan nya





Bak kata perpatah telanjur perahu boleh di undur
terlanjur perbuatan,penyesalan makan nya..

aritu sedang aku berjalan-jalan,menempek kat tempat member aku,dak ofis,nak taw sape die klik sini senah..aku terpana dan terpaku melihat gelagat game yang di mainkan oleh nya iaitu Farm frenzy..aitseh..ayat tak boleey blah....mule-mule aku memang kutuk giler-giler la game tu..setiap kali aku datang tempat die mesti aku akan cakap..

"ko tak ade keje lain,asyik jual binatang haram je..ko taw tak bab 1 ni harom" 

padahal game jer kan..al maklumlah,dalam game tu ade beli ayam,tunggu ayam bertelur,lepas tu boleh jual..cukup duit ko boleh beli binatang haram jadah bab 1 lepas tu jual daging die..bile duit dah banyak ko boleh beli lembu,lepas tu jual susu die..sume tu ko kene klik sendiri..yela,name pun dah game..so sume susu,daging,telur memang di lantak kan lah oleh binatang2 itewww..kerja kau..kutip dan jual..ade duit sikit beli and upgrade mesin baru...itu adalah step untuk menjadi jutawan dalam masa yang singkat..

sejak kebelakangan tu..aku pun berminat nak jadi jutawan..aku mintak copy untuk game tu..so kalau aku boring,keje aku akan ku campakkan ke tepi jap,layan game..tahap giler men game semakin menjadi-jadi..macam dah kene santau..keje aku dekat ofis,memang la bagi ayam,bab 1,lembu makan..bagus kan?..paham dah =___=



back to the point,nak di jadikan cerita..aku bawak game tu balik rumah..then aku install kat laptop..mr hubby pun sibuk tengok..mule-mule die cume jadi pemerhati..sekarang bile dah taw selok belok game tu,ade mouse pulak yang di cilok dari ofis die.. aku kemana..laptop kemana..pendek citer aku memang dilantakkan lahh..

contoh semalam

<--more-->
lepas balik keje..terus on laptop..

isteri :eehh..ehh..nak buat ape tu..
suami : bagi ayam makan...
isteri :tsskkk....tsskkkkkkk......

aku cuci baju..sidai baju..lipat baju..kemas bilik..masak (masak maggi jela kan..sebab due2 tak rase nak makan nasik pun)..menyapu..mop lantai..panjang citer nye..tapi point yang cube disampaikan,aku memang di lantakkan jugak..sedih...tssskkk...tsskkk....


time aku dah nak tido...

suami : sayang nak milo..
isteri : ??????...
suami : . . . . . . . . . . . . . . . <<--buat tak tahu,sambil fokus dengan game
isteri : dah siap..minum cepat...
suami : ok..jap ag yang...rumput habis..ayam dah bising mtk makan..<<--bini die bising tak pe pulak kan

setengah jam kemudian

isteri : sayang tak minum lagi ker?
suami : jap ag la yang...bagi bab 1 makan..takut mati pulak<<--memang tak makan saman
isteri :. . . . . . . . . . .  (sabar la kau wahai dya)

10 min kemudian



isteri : boleh tak sayang minum milo tu dulu....milo tu dah sejuk...dah nk beku dah pun..tunggu masa nak basi je lagi...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
suami : ee..duit dah banyak ni..
isteri: gggrrrrrrrrrrrrr...<<--ade jugak aku bagi ayam,bab 1,lembu tu minum milo ni kang
suami :...hmm..yela...<-- terus jalan cepat2 nak minum air..
isteri : =_______= (ker nak aku azankan..)

lepas tu,die tengah minum-minum makan biskut..aku pun curi-curi take over game die..baru main kejap jer die dah dtg...

suami :aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrr...(merengek-rengek macam budak2)
isteri : . . . . . . . . . . . . . . . . . . .(buat pekak..men game atas katil)
suami :aalaaaaaaaaaaaa........sambil baring bergolek2 atas lantai..hentak-hentak kaki..
isteri : over betull.............nahh.....gggrrrrrrrrrrr
suami : yea!!!!!
isteri : saya nak bobo dulu...
suami : ok syg..gud nite..(cium aku..pastu selimutkan aku terus..tutup kepala aku dengan bantal busuk aku..wah kemain laju lagi suruh aku tido..apekah motip yang tersirat iteeww??)..
isteri :tsskkkk....tssskkkk...saya nak bobo ni...aaaarrr (ugut)
suami : ala...teman la saya mengame...jangan la bobo dulu
isteri :..tanak...!

last-last die tutup laptop ..tido..pandai pulak hug aku kan..aku ingat die nak hug laptop tu..tak pun ayam..der?





pagi tadi


call hubby


isteri : sayang buat ape tu?
suami: bagi makan ayam
isteri : @#^%$^#$..?????..tak g keje ke(sabar la wahai hati)
suami:  . . . . .. . .. . . .. 


satu jam kemudian


suami :sayang..macam mane main ni..die cakap..blaa..blaa..saya nak kene buat ape huh..??
isteri : huffttttttttttttt!!!!


tunggu la balik nanti..aku buang game yang ade dalam laptop..dah kemaruk sangat kan..sampai tak g keje bagai,nasib la keje dy suka hati dy nak masok bile..


hidup selepas kawen memang best..sumpah aku bahagia...hiewhhiiewwww..


p/s: peringatan kepada diri sendiri,itu makan nya bila tersilap langkah..












2 comments:

misz sheyla said...

ko patut g keje bawak mouse tu skali...balik baru kuarkan dari henbeg ko

scha_imal87 said...

kan...aku harus lakukan sesuatu