CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, June 26, 2012

cuaca yang panas


sejak balik bercuti dari kampung (sibu)..(seminggu tewwww)..
aku dengan encik husbend,merasakan diri macam nak demam..
tekak pun rase sakit..rasa macam nak batuk ,tapi tak..
mungkin batuk terhengeh-hegeh malu nak tunjuk diri..

bibir kering kontang..koyak-koyak..sakit..sobs2..gigi pulak rase nak tercabut semuaitu la perasaan aku bile rase nak demam..yang karut mengarut semua ada
kepala pun rase nak pecah..pening-pening..berdenyut-denyut..
badan pun macam lemah-lemah longlai.. kalau basikal langgar pun,mungkin dah 

Tuesday, June 12, 2012

terlebey peramah

tadi aku dengan kawan aku g post office..
aahhhh..
macam biasa la...
setiap bulan laki aku masukkan duit saving dlm aSB aku..
tiap bulan jugak la..aku  keluar kan duit untuk bersuka ria...nice


aku xsuke sangat pergi situ..
kalau la ade pilihan tempat lainitulah pilihan terakhir tempat nak keluarkan duit
bukan ape..
kalau peramah sekadar peramah xpe..jangan melebihi batasan nya sudah..xsuke
jangan sampai aku merayu untuk suruh berhenti bercakap..kang malu tak berkesudahan..pastu nak salah kan mak bapak yang tak ajar..
aku ni tak gemar sangat orang yang banyak cakap tak bertempat..ker??
kalau kau? xpe pulak kan?..hhufftt!
so,aku ajak member aku g sekali sebab dy pun same dengan aku..
banyak keluar dari simpan..bile nak keluar,nak banyak-banyak..tak hengat donia....bile nak simpan 50hengget pun fikir 10 kali..pastu tobat,tanak simpan dah....secocok sangat..
ini kah perempuan??..xpaham..xpaham...




sis counter 1 : dik..ni dah lebih..kite bagi limit maximum cume dot dot dot jerr..
aku : oo..ok..sy kene buat slip baru ke?
sis counter 1 : haah..
sis counter 2 : ushar2 aku dari jaoh..

wuuu ke mooo??



ice cream moo..yang aku suke makan..
laki aku pun suke nak tiru minat aku..tsskk..tsskk


aritu..laki aku ajak singgah kedai runcit kat area taman..dekat ngn umah aku la..

si suami : bos..ade ice crem wuuu ka??<--confident xbertempat
si isteri : huhh??

kedengaran gelakan dari customer2 lain..
pandang kanan..pandang kiri..belakang ..depan..
..suami aku kerr??suami aku ker??..mintak nyawa
guling-guling..sambil hentak2 kaki..

tokey  :..wwuu??
si suami : eerr...
si isteri : T______T bukan wuu la...mooo!!..<<--ggeerr...ramm
(..mane la laki aku dapat perkataan wuu tu..aneh ..)
si suami : aaaa...ice crem moo...
si isteri : (sambung pitam balik...mintak nyawa..)

keluar dari kedai

si isteri : kahkahkaahhh...hadoi..sayang..
saya penat la balik keje..xyah la nak buat lawak time2 petang ni..

si suami : cakap macam tu..sayang kejam..saya cume nak beli untuk isteri saya je...T__T<<-- wat muke seposen..
si isteri : huh??aloloooo..sian nye.. wwuuuu???
si suami : tengok tu...aaaaa...tssk..tsk..
si isteri : wwuuuu??  <<--ayat ni aku ulang sampai tdo..laki aku pasti menangis dalam tawa..


dari kedai sampai balik umah..aku gelak giler punye tahap..macam nak pitam cepat..kalau boley nak mintak laki aku gulingkan aku cepat2..supaya cepat sampai rumah..STRESS!!.....


bahagia kan??


p/s : kalo aku datang bulan...seminggu2 aku nangis tepi peti ice cream pun laki aku x peduli..sebab x nak bagi aku makan bende sejuk2..xpaham betul...tsskk..tssskkkk....#@!@#^%@$%#^%#