CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, April 30, 2012

mimpi gigi depan tercabut


malam tadi aku mimpi gg depan aku berlubang..
then..bile aku g depan cermin..aku tengok bukan berlubang..
tapi gigi bahagian depan aku tercabut macam tu je..<-- still dalam mimpi
pastu..aku sedar dalam pukul bape ntah..aku xsure...aku sambung tdo balik

6.30 bagun nak g keje..
dalam kepala hotak aku still pkir pasal mimpi tu..
sambil mandi..
sambil berjalan g kerja..
aku asyik fikir pasal gigi depan tercabut..

sampai2 ofis je..
aku google..
nak cari maksud gigi depan tercabut..

aku search dekat website ni  tafsir mimpi

Friday, April 20, 2012

‎9 Mimpi Nabi Muhammad SAW




Daripada Abdul Rahman Bin Samurah ra berkata, Nabi Muhammad saw bersabda:



"Sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi yang menakjubkan pada malam aku 


sebelum di Israqkan........"



1. Aku telah melihat seorang dari umatku telah di datang oleh malaikatul maut dengan 


keadaan yg amat mengerunkan untuk mengambil nyawanya,maka malaikat itu terhalang 

perbuatannya itu disebabkan oleh KETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA 

IBUBAPANYA.



2. Aku melihat seorang dari umatku telah disediakan azab kubur yang amat menyiksakan, 


diselamatkan oleh berkat WUDUKNYA YANG SEMPURNA.

Saturday, April 14, 2012

mood : study


~kelihatan betapa canteknya buku parking tepi katil tanpa diusik~
maka husband aku akan mule membebel,
kenape katil dihiasi buku-buku baru..motip??

bila sebut pasal study..
automatically,lutut menjadi lemah..
tahap kemalasan mencapai tahap giler kuasa punye malas
nak-nak  orang yang macam aku..
tahap giler meroyan biler nampak buku..
bukak buku baru seminit..baru melihat tajuk dan muka surat..

Tuesday, April 3, 2012

Taktik menculik budak di pasaraya


keadaan persekitaran sekarang memang agak menakutkan..

terutama sekali kepada parents yang bawak anak-anak ke pusat membeli belah..

sekarang ni macam-macam cara yang dy orang gunakan untuk menculik..

setiap hari ade je kes penculikan di depan muka utama surat khabar



macam2 kes yang berlaku..ade yang kes penculikan dirancang sendiri..

diculik..dan bla..blaaa...

kalau jalan kat pasaraya, yang aku perasan mesti ade je yg buat announcement 

anak hilang la..kite yang dengar pun jadi takut..

dulu pun aku penah merajuk dengan laki aku time couple..pastu satu shopping mall laki aku

 carik..siap wat announcement ag name aku..sekarang aku dah insaf..so..

jgn jadi macam aku..itu cari nahas nama nya..

aku ade baca satu artikel..n aku rasa boley d kongsi bersama..so macam biase.

...aku copy paste..bhahahhaa..

Awas! Taktik menculik budak di pasaraya...


Seorang ibu sedang membongkok untuk membelek-belek daging dan apabila berpusing 


mendapati anak perempuannya berusia 4 tahun telah hilang. Saya berdiri betul-betul 

bersebelahan dengan si ibu, sementara si ibu tadi terus memanggil-manggil anak 

perempuannya tapi hampa.

tahap kemalasan yang melampu


lately ni..
aku memang sangat2 sangat sangat..malas nak kerja..<<--mmg btol2 mlas la tu
sampai satu tahap nak jadi suri rumah tangga sepenuh masa..
berjuang untuk menjaga suami..jaga diri sendiri..menjaga rumah tangga
haiitciieehh! taboley blah..geli je urat sendi dengar

tahap ngantok memang tahap alam melintang
sampai ofis je...menguap..menguaappp...
bile wat keje je..hati jadi meluat..dan rasa diri nk ke laut...ke lautt
part paling geram bile nak mintak report hujung bulan..
agak menguji kesabaran jugak la..
padahal tiap2 bulan bende yg same...
aku xpaham betol bile dy org wat2 xpaham setiap bulan...

paling aku x tahan bile call mintak report ...
bederet2 bagi alasan yg xde munasabahnya..

contoh :

Monday, April 2, 2012

kerenah si isteri

muke suami aku time hantar g keje pagi tadi..

muke cam ngantuk2......xckup tdo..ker?
harini aku macam lega la...
berani kau tanye kenape????

opcos la lega~~
harini je?? hari lain x kot?

laki aku bangun kali ni..dy TAK ADE cakap mcm yg dy selalu cakap..


cakap ape??

suami :sayang tdo semalam buas betol!!!
isteri :erk??
suami :sy tdo sampai hujung katil taw!...
isteri :yeke?
suami :saya xboley tdo sampai pagi!!
isteri :huh??nape x tdo je??


suami :sayang sepak saya!!.
isteri :huh?? ker??

suami :sayang lempang saya!
isteri :huh!!....fine!..fine!..fine!!!...

saya bukan sengaja!...tu keadaan yg xd duga dan tanpa sedarkan diri..
atau mungkin sy sedang bermimpi yang sy d culik oleh penjahat2 yang durjana<--alasan
merajuk tepi katil!...

aku ingat lepas kawen..ade la perubahan.....diiringi lagu " Tuuuhan tooolong...lembutkan hati dia...<<--pekejadahnya aku kawen dengan kauuu<<-- radio suria..TETIBE


muke si isteri yang xpernah merasa serba salah 

dengan harapan hari kedepan ny tidak begitu lagi..

k bai!

p/s : mode update blog!