CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, March 23, 2012

niat dalam berwuduk

Ketika Ambil Wuduk niatkanlah dalam hati


1. Ketika berkumur, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, ampunilah dosa mulut dan lidahku ini".



 2. Ketika membasuh muka, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, putihkanlah >mukaku di akhirat kelak, 

Janganlah Kau hitamkan muka ku ini".


3. Ketika membasuh tangan kanan, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, berikanlah hisab-hisab ku di tangan kanan ku ini".



4. Ketika membasuh tangan kiri, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, janganlah Kau berikan hisab-hisab ku di tangan kiri ku ini".

Friday, March 16, 2012

surat dari iblis

                      Ini ingatan untuk aku..Dan aku kongsikan untuk kawan-kawan aku..=)


Hai manusia yang tersayang,
Tadi malam waktu nak tidur,aku tengok kau tak puji ALLAH
tak selawat,tak baca Ayat Kursi dan Al Ikhlas.
Bagus tu!waktu tidur kan untuk rehat,
bukan untuk baca Quran..


Bagus kau tak buang masa.
Pagi ini aku tengok kau tak solat Subuh.
Bagus sekali!
Kau telah buktikan kau adalah sahabatku..
Jangan bangun tau,tidurlah dengan nyaman sayangku seperti raja kayangan.

Monday, March 12, 2012

buang sawang


salam..
lame dah aku xhupdate blog...
aku pernah mention kan yg aku nak kawen..ker xde?
hehehehheee....<----- senyum gatal dari azali..
ok..jangan berani muntah dulu..
pas aku uplod gmbar kawen t baru muntah..yer dok?

alhamdulillah..
kenduri dah berlangsung minggu yang lepas..
semuanya berjalan dengan lancar..
sorry aku xhupdate ape-ape pun pasal kawen dalam blog...
actually..dari tahun lepas lagi dah plan n siap pilih tarikh kawen..
dan sumenye..menjadi kenyataan...bru la suprised kan??
doakan kebahagiaan kami hingga ke akhir hayat...
barakallah...
amin....~

p/s: xde mood nak kerja setelah bercuti kawen 2minggu....ffiieewww...zzzzzz