CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, April 20, 2011

Cara Jimatkan Bil Telefon

Apa pulak yg bakal dijimatkan kali ni? Dah tahu kan? Ianya cara nk jimatkan bil telefon. So guys, sekarang ni telefon bimbit memang dah tak boleh lari dari diri kita, kemana saja akan ada, sekurang-kurang nya1, ada yg perlu pakai dua. So disini penulis sekadar nak berkongsi way to cut bil telefon anda
 
1)    Memilih pekerjaan - Not really a choice, luck play part disini. Rezeki anda bekerja di syarikat yg cover or subsidi bil telefon. Adalah amat baik utk anda claim bil telefon anda terhadap syarikat anda. Kalau kerja telco lagilah best, ada yg bleh call free to same network dan ada yang ada limit rm200 sebulan
-->> bedal telefon Ofis..aku dh biase sgt..sampai bOs tel aku..line asyk enggd..bergayut ngn sape?? "tgh fOllow up negeri n daerah bos"

2)    Langgan Plan yg terbaik  - So it always down to plan and how much u really need. So far kalau aku nak pakai prepaid, aku rather pakai celcom blue since boleh dapat rate yg rendah utk 20 teman dekat mana2 rangkaian. Kalau 20 org tu memang makan masa jugak nak penuh.. Tapi kalau businessman, kene calling sana sini, better ambik postpaid punya plan. Again kene laa pandai memilih yg terbaik ikut keperluan. Same goes to data plan kalau anda gunakan internet di telefon bimbit anda
-->>pOstpaid ni la wat bill ko naik..jgn kan bill..darah kO sekali naik..