CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, February 25, 2011

[PTPTN] Helah Dalam Sistem Ujrah

[PTPTN] Helah Dalam Sistem Ujrah

bende ni aku copy paste dari Fb member aku...kesahihan bende ni..aku kurang pasti...tapi ..kalO salah sebelum ni pun..aku ase dalam bulan 2 nie aku asyik tanye2 kat member ofs aku...selagi blm sampai hujung bulan ni iaitu tarikh ttup untuk memOhOn pertukaran ke sistem Ujrah..."eh..mcm mane ptptn kO??kO nak amek Ujrah ke??tapi kalO ujrah pOtOng..tggal cput la gaji nanti..pastu tiap2 tahun bayar plak makin besaw..kalO gaji nek mendadak xpe la pulak kan.."..esk tye lagi...luse tanye lagi...nak tdo nnt pun tye lagi...sampai kawan aku dah naik menyampah utk menjawab sOklan yg same...igt aku ni suke nak tye soklan yg same???? aku pun nek muak...uuuweerrkkk.......haih~ pakah??..tapi kalO betOl la ape yang aku bace ni kan..haaihh...mmg nak marah tOl aku..kalO salah sila tegur aku..kalO betOl pun..maksdny xsalahkan aku sharing2...huhuuuu...


sila scrOll kebawah..fOr mOre infO...





by Eddie Ka on Saturday, January 15, 2011 at 12:19pm
Dibenarkan untuk copy-paste ke mana-mana, dengan menyertakan link ke halaman ini:
http://www.al-fikrah.net/index.php?name=Forums&file=viewtopic&p=645656#645656


Oleh: Adou_Fr


Salam,


1- Setelah meneliti dokumen PTPTN dalam sistem Ujrah, saya mempunyai beberapa perspektif seperti yang akan dibentangkan.


2- Perubahan sistem 3% kepada 1% yang dinamakan sistem Ujrahsebenarnya mempunyai helah tertentu yang harus diketahu├» sebelum diisi.


3- Baki yang dikira bukan baki semasa, tetapi adalah baki pada tahun tertentu, dalam kes ini Jun 2008.


4- Perjanjian yang adil sebenarnya hendaklah menggunakan jumlah asal pinjaman seperti yang terdapat dalam perjanjian asal.

ayat mengancam selepas kahwen

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah ya, mmmuahhhhh.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!


Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Lama lagi ke ke kt dalam nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!!


Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang...
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..


Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerja:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??


Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah.
6 tahun: pakai duit u sendirilah apa yg U nak.. i takde duit.


Telefon:
6 minggu: Baby, ada org call u nih..
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!


Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?


Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh?
6 bulan: Hati-hati la, nanti jatuh tuh..
6 tahun: Orang dah ckp byk kali pon tak paham!!


Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu..
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???


Merancang Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!


TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-TUKAR BOLE TAK..??


p/s : yg!! sile baca...amaran keras!!kahkah3.
.tamOe mcm ni..dgr!! kalo shaye xpe..t sy cube pertimbangkan..


Fara Fauzana Dilamar

Fara Fauzana Dilamar Cikgu Secara Live Di Radio


bagi aku perkara ni xla lame sangat...kire masih baru la ..kan..kan??eeceeehh...saje je nk sedap kan ati sendiri..kalO aku cakap..
kOrang hangguk je k..hahhaha...bkn kOrek idOng !!
..shaye suke dy..tapi shaye xley nak lamar dy...sbb sama spesis..kah3...shaye bagi peluang kepada jejaka2 hensem lagi tampan kat luar..eceeehh..nk prOmOte2 lak haku ni..pOk kang...mcm best lak kan..orang lamar dalam radiO..live lak tu..."SYG!!! shaye nak camtue gak!!...kalO x..hmmm..kalO x..shaye wat g tu nk??ape kate shaye lak lamar syg!!.."
kahkahkaah...nak mampOs??


Siti Sarah & Shuib Cuba Pakai Baju Nikah


Yay, fitting day! Semalam, penyanyi lagu Kesetiaan Siti Sarah Raisuddin & Shuib hadir ke butik Hatta Dolmat Couture untuk mencuba busana pernikahan yang akan mereka pakai pada 26 Februari ini.
Kedua-dua bakal pasangan suami isteri ini turut ditemubual oleh team Nona yang menjengah mereka ketika sesi fitting berlangsung. Tiada maklumat lanjut, apa pun kita ucapkan selamat pengantin baru kepada Siti Sarah & Shuib. Enjoice gambar selepas ini.


p/s : semOga kekal ke anak cucu