CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, January 10, 2011

Dasyatnya Doa Seorang Ibu




Assalamualaikum Semua, 
                                                                                                Satu ceramah bertajuk "Dasyatnya Doa Seorang Ibu" oleh Ustaz Abdullah Mahmud, bekas ustz ATM sungguh menarik dan jarang kita dengar.  So kepada semua pengalamat luangkan sedikit masa berharga dengan membaca sedutan ceramah istemewa ini untuk kita sama2 hayati dan amalkan sekadar mampu. Di takdirkan anda malas juga nak baca, saya harap bacalah juga pada bahagian yang ada tanda **** ..

Ibu Kita dan Kita Sebagai Ibu 

q
       Lapangnya masa kita ada kaitan dengan keberkatan hidup kita.  Kita adalah di bawah siksa Allah bilamasa ada masa untuk buat benda tak baik tapi takdak masa nak buat yang baik. 
q
       Jika kita tak pernah kecukupan duit maksudnya kita disiksa Allah. 
q
       *** Setitik air mata ibu jatuh, 10 kebajikan anak hilang so ibu2 jangan jatuh air mata ye and anak jangan bagi ibu jatuh air mata.  Menangis kerana anak berjaya dan bukan sedih kerana angkara anak.                          
q
       Kalau balik tengah malam, buka lampu tengok dan tatap muka ibu, sebab wajah orang tidur akan menampakkan segalanya.                          
q
       Ada 3 mata yang tak dijilat api neraka. 
Ø
       Melihat kaabah sehingga menitis air mata. 
Ø
       Membaca quran sehingga menitis air mata. 
Ø
       Memandang wajah ibu yg sedar tidur / sedar hingga berlinang air mata. 
q
       3 orang yg kita kena tengok dan selalu pandang dalam hidup, tengok masa tidor! 
Ø
       Anak.                          
Ø
       Ibu.                          
Ø
       Suami.                        
Sebagai Selingan Kata ustaz lagi, kalau kita ada perselisih faham dgn suami sampai nak bercerai, tgk lah muka laki kita tika dia tidor - kalau masih terbit perasan kasih, sayang, cinta, rindu atau simpati, janganlah bercerai tapi jika tiada timbul rasa itu semua - maksudnya jodoh dah memang takde, boleh proceed apa yang patut.. 
J 

biG Apple lagi




shOpping....yer...shOpping adelah hObi haku...cita2 haku...sukan haku..febret aku...makanan haku....minuman aku...kihkihkihhh..pendek cite..segala2 ny la....tu pun kalau ade duit..ulang sekali lg...Kalo "ADE DUIT".kalO xde duit..cuci kaki jela..xpun,telan minyak masak jiran aku...minyak masak????uuuweerrkkk....!!!... ..dan hanya mampu menghirup cOki2 d ruang tamu rumah haku..hehhee

semalam haku xtaw nk menghabiskan mase kt ceruk mane...yela...jenis aku ni xley dOk diam...kalO aku dOk diam, tu maksud ny aku tengah membute ataupun betapa d puncak gunung santubong....

........sempat jugak meninggalkan tapak kaki d MID Valley...aiyOk..ckp pasal mid Valley...saluny aku cme dtg semate2 nk membeli "BIG APPle"..aku ulang sekali lagi.."BIG APPle"....Owh "biG Applemy darling...my lOply..my chubbY2...my sweetheart..make my heart brOken..my heart dupp dapp..heartburn..heartless...lOp u sO deeepp...very2 deep...like a deep blue c...sigh~
awl2 dy da pesan kat aku.."peggang hp ni...takOt hilang..."aiyOk!! sy bukan budak kecik yang mudah hilang... T_______________T (teringat kisah tahun lepas, 2jam dy cari aku..hbs 1 mall dy pusing...padahal aku dOk kat mesin bayar parking membawa dri..sob2....)

tadaaaa.....hehhee...ni la "BIG AppLe" yang aku beli...sila layan pic yer...scrOll ke bawah...ke ats pun boleh...lallalaaaaa~





sambil tunggu c gemOk kat fiiting room..

keadaan fitting room yang banyak cermin...menarik kaki haku utk terus bpOsing maut..

msh menunggu...lame tOl dy cube kan..mengalahkan haku!!..








p/s : huhh??? haku ke tu??no cOmment...

Elyana mengandung???...

aku dapat taw...dari member aku ni... c mulut becok  ....hOooeay!!!!!... aku dapat anak buah...hehehhee...wtf...xde kaitan ngn aku...tp aku suke dy...!! xla fanatik sangat  sampai bOley kOma 2 bulan tengOk dy...tp ntah...aku sgt suke dy...!!!..dy santek!!...

ttaaddaaaaaa....sila layan....zasss!!!!



p/s : untuk infO yang lebih lanjut...sila layari ke cni .. elyana punyer suke ....hati2 semasa memandu..huhuu

kan betOl???

Berita Facebook Akan Ditutup 15 Mac Adalah Palsu ?

aiyyyaakk!!!!!!!!......adakah ini cuma Omongan kOsong...ataupun cuba mendapatkan publisiti??ayoyo...xpe2...layankan jer......bagi aku kebaikan fB ni aku bOleh jumpe kengkawan aku yang lame2...yg hilang punca..hehehe..pendek cite,ssh nk d cari...keburukan ny plak..aku suke sgt ngulOr...sume keje yang urgent, aku abaikan...huhuuuu...(sgt xbek utk kesihatan)..tp skunk xsme mcm dlu...aku dh xlayan sgt....hmmm...kOrg mcmmner??...

...tgk...ape yg Mz cube sampaikan.....



PALO ALTO, CA - Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.

" Facebook has gotten out of control, " said Zukerberg in a press conference ountside his Palo Alto office, and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madnees"

Zukerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.
 

Sumber: mercun pOp
 
p/s : pasni berita ape lg yer??

FB clOsed 15hb Mac??????

aiyOOk!!!!!!!...aku baru dpt taw weekend..tp xsmpt nk hapdet....xpe2..teruskan...(cume aku je yang lambat...mcm siput d timpa 2 lOri kasut sukan)



..........aku ase...sume warga2 blOgger sedang hOt..sedang tip..sedang tOp...membecOkkan diri ckp pasal FB...aiyaakkk!!....aku mmg lame dah nk terminate acc FB haku...ntah..ase mcm busan pulak...xde mende yang menarik sgt kOt...mule2 je tergedik2..skunk dh xde hati dah...aku nk ceraikan FB talak 5....ade x??...

.........kepada semua warga blOgger yang ade Fb..(Opcosla ade...ape ke bOngOk ny ckp xde...aiyOk)..sila save kan pic2 yang kOrang ase meletOp sangat...(mcm mee kari letOp)..yang 32inci tu mahupun 50inci...skunk dah xleh nk cuci2 mate ag...xleh nk ngOrat2 jejaka yang encem..xleh nk baling hp..xley nk gOsip..xleh nk mengadu atau mengOmen ape2 ag...xleh nk kutuk2 Owg dlm Fb.pendek kate sume ta bOley da...panjang kate xyah ckp...tttttttttttaaaaaaaaaaaabbbbbbbbOOOOOOOllleyyyyyyyyy!!!!!!!!....aiyak!!...mcm2 mcm2 bOley rpeny dlm FB tu kan...kan...kan...kalo xcaye...bley clik cney..hOt spicy




p/s : bOley caye ke??

Kemenangan Ana Raffali di AJL25



Kemenangan Ana Raffali di AJL25 penuh kOntrOvesi


 
 
HoYEAY!!!!!!!!! aNa rAFFALI MENANG....Tahniah2....aku xla bpe fanatik sangat dgn dy..tp ntah...aku  ase dy besh la...yela..dy sendiri pencipta...dy sendiwik penulis lirik...mst menang besaw!! punye...shaye mst ade share kan....kann..kan..mekacih..susah2 jer....kihkihkihhh...OpcOsla..sbb shaaye sOkOng dy..shaye mule bergiat seni dlm menyOkong dy setelah dy menag semalam..kihkihhkih...hOyeay!! ...takziah kepada yang xmng....takziah??? abaikan...lalalalaaa~...kepada yang tidak berpuas hati....harap maaf...aku tujukan khas lagu shidee wat kome yer..."sayang semuanya,sudah terlambat"..kihkihhhkihh........hehehee..tahun depan cube lg yer..
 
 
 
JuaraAna Raffali - Tolong Ingatkan Aku
Nain Juara
Black & Meet Uncle Hussain - Drama King

Tempat Ketiga
Hafiz AF - Noktah Cinta

Vokal Terbaik
Hafiz AF - Noktah Cinta

Persembahan Terbaik
Faizal Tahir - Hanyut