CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, December 31, 2011

penutupan 2011

2011
penuh kenangan 
mahupun..
manis...ataupun pahit..
suka...dan ..duka...
gembira...sedeh..


untuk pegetahuan ...
bakal ayah mertua aku telah pergi ke rahmatullah pada hari jumaat..23.12.2011..
sama-sama kita sedekahkan Al-fatihah kepada beliau..
semoga beliau ditempatkan dikalangan orang-orang yg beriman..
amin
T.T
hati ini sangat sebak..hati ini sangat terkilan..
sampai sekarang aku macam belum boley terima yang arwah telah tiada..
yang hidup pasti akan mati dan kembali kepada Yang Maha Esa..
..kami pasrah..
namun aku bersyukur kerana sempat mengenali beliau..
walaupun satu tahun lebeh itu adalah masa yang sangat singkat..










Friday, December 23, 2011

Risau~


selepas operation by pass pada 21/12/2011...
sampai sekarang bakal ayah mertua saya masih xsedar kan diri..
arini kene masuk bilik bedah lagi..
sebab ada masalah..
T_____T
Ya Allah, mudahan semuany selamat dan berjalan dengan lancar..
Berikan lah kekuatan kepada beliau..
Sesungguhny Engkau Maha Mengetahui 

p/s : mohon doa kalian semua..T.T

11 jenis manusia didoa malaikat

PERCAYA kepada malaikat adalah antara rukun iman. Ada malaikat yang ditugaskan berdoa kepada makhluk manusia dan sudah tentu seseorang yang didoakan malaikat mendapat keistimewaan.
Dalam hidup, kita sangat memerlukan bantuan rohani dalam menghadapi ujian yang kian mencabar. Bantuan dan sokongan malaikat sangat diperlukan.Kali ini penulis ingin menyenaraikan antara jenis manusia yang akan menerima doa malaikat.
Ketika kita menghadapi masalah, kerumitan, keperluan dan bimbingan, bukan saja kita perlukan kekuatan doa dari lidah, tetapi juga sokongan malaikat.
Antara orang yang mendapat doa malaikat ialah:
  1. Orang yang tidur dalam keadaan bersuci.Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Sesiapa yang tidur dalam keadaan suci, malaikat akan bersamanya di dalam pakaiannya. Dia tidak akan bangun hingga malaikat berdoa: “Ya Allah, ampunilah hamba-Mu si fulan kerana tidur dalam keadaan suci.”
  2. Orang yang sedang duduk menunggu waktu solat.Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: “Tidaklah salah seorang antara kalian yang duduk menunggu solat, selama ia berada dalam keadaan suci, kecuali kalangan malaikat akan mendoakannya: ‘Ya Allah, ampunilah ia. Ya Allah sayangilah ia.’”

Thursday, December 22, 2011

topup digi punya pasal


semalam balik keje
bajet terus nak singgah kedai tingkat 3 kat umh sewa aku...
nak beli topup..

aku : digi seplooohh..
staff bangla :  =.=!..digi seeploh?<<--ari2 muke budak ni..
aku : eh..porda....cepat daa..
staff bangla : .... =,=!..

 sambil bukak-bukak wallet...

belek-belek duit di celah-celah resit yang menimbun
unnek..rennek..rendek...2 hengget..5 hengget..<--sambil mengira
7 hengget je???
cari lagi celah-celah yang lain...
mane duit lain??????kemane mereka menghilang di saat2 aku memerlukan??
demn!
T.T
....kecewa...

aku : tunggu sekejap..saye naik dulu.....xde duit kecik... T___T
staff bangla : =,=!

Wednesday, December 21, 2011

Terima Kasih Allah

21.12.2011
Rabu

masuk bilik operation untuk buat by pass pukul 8 pagi...
keluar dari bilik operation pada pukul 5.48 petang..
hampir 10 jam...
bakal ayah mertua saya selamat..
syukur alhamdulillah Ya Allah..
terima kasih kerana memakbulkan doa hambamu...


p/s: perasaan terharu dan sebak... T.T..syukur sangat2..

Monday, December 19, 2011

rest kan minda!

Seorang pendengar menelefon penyampai radio


Pendengar: Helo, sy nak buat ucapan


Penyampai: Ye, silakan


Pendengar: Saya nak buat ucapan untuk ayah yg tengah basuh kereta, mak yg tgh memasak, 

abg yg tengah tengok tv.. dengan ucapan.. TENGAH BUAT APA TU?

================================================================

Seorang Menteri telah mengatur janji untuk bertemu dengan Presiden.


Tapi ia terlambat 2 jam dari waktu yang telah dipersetujui, sehingga Presiden

marah benar kepadanya.

"Kemana kamu pergi?" hardik Presiden, "Sudah 2 jam saya menunggu."


Friday, December 16, 2011

Adab memotong kuku

Asslammualaikum....~
salam jumaat..
salam sejahtera ..


arini..aku nak share sikit tentang adab memotong kuku..
kebanyakkan apa yang kite buat setiap hari..tak kira la sama ada ape-ape perbuatan/perlakuan
walau dari segi ape pun..sumenye mempunyai adab dan hukum tersendiri..kan?

mungkin kite je yg xamek endah..dgn alasan-->> "tak nak peduli".."mls nk kesah".."bukan hal aku".."adab  tak adab ,ptong jugak kan?".."same je".."eehh..lantak la..tgn aku..kaki aku..ko peduli ape???".."bukan ko yg potong kuku aku kan??"
 "ade mak kesah??"<<--
dulu ko memang xkesah..tapi sekarang ko memang kene jugak amek kesah..
sebab akusangatlakesah!!..
=.=!

so..
meh share info sikit pagi jumaat ni..

cara-cara nak potong kuku

ikut langkah di bawah..

Thursday, December 15, 2011

wat the hulk!


tekejut punye la pasal kan??..
saje nak cari pasal..

dalam leka ber ym..
sambil layan blog orang...<<--bukan kaki mengular (x ngaku)
oopss... BOS???
tibe-tibe datang terpacul macam tetamu yang mengundang diri sendiri..
pengsan jap.. =.=!
xsempat nak logout..

nasib baik sempat hide..
but still nampak icon ym kat bar bawah..

Monday, December 12, 2011

mohon doa rakan-rakan blogger.. T.T

Assalammualaikum..



lame dah aku xhupdate blog..
sekarang macam2 bende aku nak fikir...

masuk arini dah 5 hari ayah boyfren aku dok kt PPUM..
dan weekend lepas aku turut melawat ayah dia dekat hospital tu..

arini..bakal ayah mentua aku kene wat Transesophageal Echocardiogram (TEE)...
bunyi lebey kurang gitu la kot...
semalam (ahad) dokter bgtaw..dokter nak masukkan kamera..
sebab dokter nak tengok jantung di bahagian mane yang rosak.. T.T


sblm ni ,2 2 tempat yang ayah dy g..dokter pakar swasta dan dokter hospital kerajaan kat kedah memamg ade bagitaw yang injab jantung ayah boyfren aku dah bocor..so dokter bajet nk masukkan belon spring..dlm urat/injap..lebey kurang gtula..
aku xpaham sgt mcm mane kaedahny sbnrny..
so sebelum nak masukkan belon spring...
dokter kene tengok..bhgaian mane yang dia nak kene masuk kan..