CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, November 19, 2011

work hard!


"organize kursus" salah satu kerja daripada keje lain2 aku dan kengkawan..
sebut je pasal kursus..maka hidup akan jd serabai..kenape??
sebab banyak mende nak kene settle kan sebelum berlangsung kursus tersebut...
nak2 pulak kalo peserta ramai,nak tukar orang,nak tambah orang,xjadi g...rasa penat akan timbul sebab penat melayan kerenah tersebut..maka timbul la rasa nak marah...dan terdetik rasa hati nak terbalik kan meja bos..or conteng kan kerusi dy..menunjukkan diri ini tersangatla ganasiiehhh~....
maka..masa balik keje akan mencecah sampai 9 malam..
berani ko cakap aku tipu????
eehhhhh..3.30 pagi pun aku penah taw??tdo 2 jam je..pastu pagi masok balik..siigghhhhhhhhhh~~~~~~~~



ni gambar preparation nota n packing barang2 lain utk kursus d kuantan,pahang..
keje sampai... eerrrr...sampai bile-bile


makwe : sayang..arini penat sgt..keje banyak...
pakwe : no komen... 
makwe : sampai hati kan..xkesian kat orang pun..hmmm.. T.T
pakwe :tukar kementerian nak??
<--more-->
makwe : zzzzzzzzzzzzz..kroh...krohh...
pakwe : tengok tu...bile sy suruh syg tukar tempat kerja..
syg tanak..igt sy xkesian ke tgk syg keje terok mcm ni..??
makwe : TANAK!!!
pakwe : cube bgtaw sy ,nape syg tanak tukar kementerian..?
makwe : eeeee...tanak la.... T.T
pakwe : so..jgn komplain k..
makwe : T.T...mane komplain pun.... =,=!<<-- sambil nanges tepi radio kete

ini bukan store or kilang kertas yg korang maksudkan.. =,=!

banyak sebab yang membuatkan aku tanak tukar keje..
mari aku senaraikan kenape??
 pertama 
 bile tukar keje..aku akan dapat keje baru.
...dan mungkin keje ny lg terok drpda sekarang..dan bukan senang utk dapat kawan..nk2 lg ko sorg je yg baru kat situ??ntah2 sume keje ko kene buat..see???
kedua  
walaupun org atasan tempat aku keje..tersangat la demn!!...dan membuatkan aku rasa oohh...demn!!...tapi aku still ade kawan..yg boleh bantu aku..means..aku wat keje yg berat lg membebankan bersama kawan2..
ketiga 
ofis aku ni kire dekat la dgn rumah..dlm 15min kalo xjamm,dekat dgn SOGO yg paling penting.. dekat dgn bandar..so transport pun senang dpt.xde la aku bergantung sgt dgn orang lain...sesuai la dgn aku yg taw nek lrt,teksi 
dan  kdg2 xperlu la aku nk ckp kat boyfren aku
" syg..syg xde rase nak amek sy ke arini??''<<--ayat kesian yg dihiasi dgn kiasan....
so..jgn berani ckp..aku xreti bawak kete!!..tui la..!..
kalo dok putrajaya?????? xkan ari2 aku nk g alamandar je?? ade ke patut?? alamandar pun boley bosan tengok muke aku..nk turun KL pun jaoh..transport pun susah...so rancangan boyfren aku nak elak kan aku yg kuat bershopping dgn menyuruh aku mintak transfer ke putrajaya..GAGAL!..sekian~
keempat 
tempat dan lokasi meja aku tersangat la strategik..sehinggakan tempat aku menjadi rebutan org lain..aku blm berambus lg orang dah nak cop tempat aku..
mmg la biadap kan?? huftt!!
kelima 
 bila tempat aku jaoh dr bilik bos...kalo aku tengah men game..or tdo ke..maka sempatla.aku berpura2 membizikan diri..see?? ..tempat aku tersangat la perfect!
keenam 
 kalo kt meja aku..aku tdo pun xkan ade orang yg perasan..sampaikan aku dtg pun orang ckp xnmpk aku masok keje pd hari tersebut??..itu menandakan macam2 gambar aku lekat kat partition..agar aku xnampk muke2 yg aku ase..hhishh..demn men!..
ketujuh
 aku senang nak wat OT..OT pulak suke hati ko..nak masok pukul bape..xperlu bos nk suruh buat OT baru nak wat..kalo aku ase nak buat aku buat..
kalo x..pergi jahanam la semua keje..tp xpenah ag la aku tggalkn keje mcm tu je..
...ehemmmmm...xyah puji..aku taw...


kelapan 
pergi keje xperlu nk terlalu strict sgt..means..kalo aku g  keje..aku xperlu nk pakai kasut hitam..or kaler ape2..yg bertutup..bertumit..kalo la kene pakai mcm tu..mmg rimasla life aku..makany aku boley pakai selipar..yg xperlu nk menyakitkan gegendang teliga org sekitar aku..paham?...eeerrr....selipar jepun pun jadi la...
kesembilan
 keje aku ni bes..selalu outstaion..kalo x...xmerase la aku nk jln2 sekitar malaysia..wpun baru 2 tahun lebey aku dok KL..tp mcm2 tempat dah aku jelajah..cciieehh....bangga jd aku..compare aku d kpg aku..sarawak pun aku xhbes pusing...padahal berbelas taun dah dok sarawak...tp sian kat pakwe aku la..merane dy kalo aku keje jaoh..huhhuuu..
...tp kalo da kawen susah la kan..
pakse la bawak husbend ngn anak2 sekali g..begituuuuuu~
kesepuluh
 bos jrg masok ofis..so..MERDEKA la kamu sebelum d merdeka kan..maka aman la kami membuat keje..xla rasa STRESS melampau!!



kesebelas
 paling best bile g tapaw..selalu xtaw nk makan ape..bile ade kawan..maka dialog biase akan keluar.. 
" ko nak makan ape??..
"makan batu"
.."aku pun nak makan batu la...mls nk pikir"...
soo..mksudny d situ..kawan ada utk pikirkan menu ape nk mkn ..paham??


banyak lagi sebenarny..tp aku xlarat nak taip... T_______T..


next entry..perjalanan sepanjang kursus d kuantan..huhuu


p/s :pppsssttttttt...sekarang da xley nk ckp penat depan boyfren aku..sighhh~ pakse ngadu kat mak aku la..harap mak aku xsuruh aku transfer lak.. T.T









2 comments:

misz sheyla said...

yg tudung purplr tu comel lak....ohhh minatnye kat dia....kem salam ea...

scha_imal87 said...

xsangke aku ko minat kat tudung tu..bahhaha