CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, November 11, 2011

kampung itu indah...

salam sejahtera..kan!..
apa khabarnye ppuuunnnnnnnnn.....
Bila lama dah xhupdate blog..
otak akan rasa kosong.. 
ibarat ko oder teh ais tanak gula tanak susu..teh pun tak nak<<--itu sengal nama ny...
maka bangkit lah sifat geram dan marah ..sambil menahan rasa lapar....
bila idea datang menerjah d pelusuk minda .
tiada kewujudan masa yang baik untuk aku hupdate blog....itu shiaalll nameny..sbb keje byk...demn!.
pendek cite..
Ape pun taboley...!!


raya haji tahun ni..aku xbalik kpg..<<--cerita basi
makanya..aku kene balik ke kedah..
sgt rindu dengan family aku..sigh!!...<<--itu sudah pasti..

so..ape yg aku buat kt kpg??
nk suruh masak..xreti masak..<<--maka cuci pinggan,kupas bawang, 
dan tlg yg ptt menjadi tugas tetap aku..
nk suruh wat ketupat pun xreti buat...<<-- maka wat ketupat 2jam utk satu bijik..sape yg makan buatan aku..mmg akan rasa kenyang 2 bulan berturut2..
nk suruh kemas umah..??haram jadah..bgun pun pkul 10..
ini la anak dara zaman sekarang..
                                                    memang serba boley...


aktiviti sblh petang ny pulak.. boyfren aku ajak memancing...
setiap kali nk g memancing..mst hujan rintis..
hujan rintis sgt dengki dgn aku.. =,=!
igt aku xreti memancing ke time ujan rintis??pun??kan??
aaiii...memancing pun mcm..cis!!!..
seekor ikan pun xlekat...
umpan je hbes... =,=!
ini suma slh hujan rintis..
ape pun taboley...

ni anak sedara boyfren aku..

sambil memancing..sambil tangkap gmbar..sambil tu gak mkn2....oohhh...indah ny pemandangan kampung..


sejuk mata memandang..tenang otak dr kesibukan kota dan kesemak kan kerja..cieehh...


mak boyfie : dapat bpe ekok ikan dya??
aku : xdpt ape pun.. =,=!
mak boyfie : laaa..dr xdapat ikan ka??
aku : sy cume HAMPIR dapat ketam..ketam yg sgt besar..
mak boyfie : keTam nk buat apa..mkn pun xboley<<--smbil gelak2..
aku : ketam nak buat umpan... =,=! <<-- nnt ketam tu boley cepit ikan2 yg lalu lalang d sekeliling dy..huhu..bangge x??bangge x jadi aku?? ko aderr??



No comments: