CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, August 10, 2011

B Alert with your FB..hackers d mana2..

for ur informatiOn
Facebook telah berubah sekali lagi tanpa pemberitahuan.Sila lihat pada URL anda (top box pada skrin anda). Jika anda lihat "http" atau hanya "www" dan bukannya "https", anda TIDAK mempunyai sesi yang selamat & boleh digodam.
Pergi ke ---> Tetapan Akaun (Account Settings) ---> Keselamatan (Security) ---> (Secure Browsing) ---> klik Edit. Right kat kotak, klik Simpan (Save Changes).
Anda lihat sekali lagi URL anda akan terpapar https(follow mende ni klu xnk fb korg kena hack)*** copy & paste kat mana2 group utk lngkah berjaga2
 ***shaye sudah mengikut jejak d atas..
 ----------------------------
AMARAN!!!
NOMBOR TELEFON BIMBIT SEMUA RAKAN-RAKAN ANDA sedang dipaparkan di Facebook!
Ini bukan gurauan - Sila ke bahagian atas kanan skrin, klik ACCOUNT, klik EDIT FRIENDS, klik CONTACTS di kiri skrin. Semua nombor telefon bimbit rakan-rakan akan dipaparkan. Sila copy post ini di STATUS anda supaya rakan-rakan anda mendapat maklumat ini dan memadam semula nombor telefon bimbit mereka untuk MENGELAKKAN PENCEROBOHAN PRIVASI.
 *** yang ni aku pun dah buat..tapi malang ny aku xtaw nk buat mcm mane..rase nak deactifkan a/c fb.. T.T.yela..aku tengok..segala data2 num fone..num a/c bank..num hp abg pakwe aku yg xde fb pun..boley kuar sekali..paling bahaya num a/c bank yg pakwe aku save dlm phone book dy..ok!! ...kan bf aku online fb gune hp..so..sume data kuar..adeh...T.T..<--adakah online dgn henpone menyebabkan sume contct dlm fone..masok direct ke fb??tp kawan aku punye xla semua..hhuaarggh!!!..(aku pun xpaham..mane punce dy??)
wat cmner ek??
nak cakap data2 ni kuar sbb dy org letak num fon kat fb  dy org?? xjugak..kan abang pakwe aku xde fb..ape tah ag nk online gune fone..adeh..
takut mak nak!!!
p/s : bahaya..sume mende dah xsecure..kan??

No comments: