CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, July 26, 2011

mOnt blanc pun mo rembat kaarr??

2 weeks ago.. aku menghilang..kemana??
ohhh..sudah pasti balik kampung..
di mana kampung ku??
oohhh...yg itu tidak penting...
cuti seminggu d kampung itu sungguh indah...kenapa??
sbb aku boleh tdo dan makan sewenang-wenang ny..
sambil dengar mak aku beleter dr pg sampai mlm.. T.T..kangen ama leteran mama ku..
yg itu..sudah pastinya la adduuii...
pernah x barang korang ilang kat kargo..ape yg korang rase???panas?? haaa..sbb hati ko tahap bengang dan mendidih time tu.. korang mesti cam rase mau kasi pecah itu tayar fligt kan..ker mau kasi terbalikkan kete ketot yg punggah2 beg tuuuu kan??...
itu tandanya aku suke...bile aku marah..demn!! 

<--more-->
..ikutkan ati aku..aku nak conteng gigi dy orang..itu baru geng kapak ko taw.....
ooohhh... ooohhh...al kisah ny begini...
time amek beg pack yg aku campak kat kargo..
aku tengok2 zip kat depan dah terbukak...
oh...terbukak..??mungkin ade orang men nyorok2 dlm beg aku kan? bajet camtue laaa...check punye check..eeehhhh..mane perfume?? knape ade penutup dy jer nie???oohh..mungkin perfume ni lak men nyorok2 ngn aku kot... =.=!..
watdepakk...mane btol ny???
mannneee bottooolllnyyy??????!!!
chilakakkkk...
biadap punye penyamun!!..aku nak ajar ckit ko nk mencuri..kot yer pun nk curi..ko jgn la tinggalkan penutup perfume tu..ko amek la sekali ngn penutup dy...t kalo nk jual ...senang sikit...penutup mont blanc itu sgt berharga ko taw...kalO ko tinggalkan penutupny..ibarat ko tu saje jer nak sindir2 aku la kan??kan??..haaaiiihhh...sungguh sadis bile lihat penutupny sahaja..
maka..kami pun pergi ke counter loss n found..konon2 nyer ko akn dapat la..tpi ko jgn bajet muke ko ensem..ko boley dapat balik??paham??ko wat2 pengsan pun belom tentu dapat balik...sia2 jer ko nak parkinson kat ctu...
"so,cmner??"
"based on T&C air asia..kalo xde amek insurans..pihak kmi xcover"
"kalo amek pun..belom tentu barang tu dapat balik kan??"
"yg tu sy xpasti la..tapi cik boley wat report..nnti pihak kami double check ngn aport sbw lak.."
"ggggggrrrrrrrrrrrrrr....." (aku cam nk kunyah seekor2..)
"so cmner..cik nak wat report..ke nak tunggu pihak kami tye dgn bhgn kargo di aport sbw..?"
" jawapan pun mmg dah pasti xkan dpt...org kalo dh amek..xde makneny org tu nk bg balik..(ko giler ke ape??).tp xpela..juz wat report"<--nk sedapkan ati.. =.=!
rupenya ade gak passenger yg lain yg betol2 loss dy org punye barang..bukan selipar jepun..brazil mahupun seluar pender..tapi 10 beg dy hilang..xtaw merantau negara mane lak..haaiihhh!!<--ok..yg itu sangat sadis..nasib hilang barang..kalo hilang orang ??tak pasal2... =.=! (eehh..nape aku lak yg ber emo2 lebey drpd org yg empunye brg...??)


moral of the story :jgn letak barang yg berharga pada tempat yg mudah untuk orang bukak dan lihat..kalo boleh..gune la mangga yg paling besaw sekali..xpun..letak..or sorok2 kan celah baju..ker..kan?..sekian~

No comments: