CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, July 28, 2011

kesengalan melanda

semalam terasa diri sangat la sengal...
ini sume lrt puye la pasal..
lrt memang suke cari pasal ngn aku..tak pasal2.. =.=!
so..lrt la yg sengal...kan?

ketika balik keje..aku naik lrt dr bandaraya nak kerumah..sentul timur...time tu ngah text ngn boyfie aku..sambil tu ngah pkir nak berbuke kat mane??nk mkn ape??bape banyak makanan aku nak sentap time berbuke??paham??
so dalam kesibukan text msj....lrt behenti..aku tengok sume org d sekitar ku da turun...aku xdengar station mane dy sebut...dgn rush ny aku terus cabut kluar dr station..sambil itu..benak hati ku berkata
"hahahhahaaaa..kelakar tol mokcik nie..nape mokcik sorg tu je yg xkua2 dr lrt..org len sume dah kua..ni kan station last..sentul timur..balik nanti nak citer kat member aku la..ade gak org yg kurang bernasib baik seperti mereka..hahahahhahhakkk"<-- gelak mcm sheitttt tan ko taw... 


copp!!...ape cam pelik beno station yg aku turun ni..yg penting mmg janggal betol la aku ase time tu...tangge cam pelik..eskulator pun cam aneh..mcm jarang di pijak...."hooomaiii.station sentul ??bkn sentul timur??.aku yg tersalah..kesialan betol..dasar bajingan"..pakse la aku kaber2..konon2 ngah usahar tengok parking dr atas..jejaka mane yg nak amek aku balik..tengok punye la lame..nape la org belakang aku ni jln tekedek2..rupenye..tukang hangkut simen..ciss..pakse la aku meneruskan perjalanan..kejap2 pdg2 belakang..takut ade yg perasan dan  nek balik station yg same nak balik umah...
mencik tol aku.. ni sume slh henpon sbb berbunyi tme tu..dan aku lak pakse tgk henpon sampai keluar pintu lrt..<--muke confident gler tme kua dr lrt..taboley blah..cam mintak hadiah lempang pergi dan balik jer..

mekasih sayang..teman sy berbuke puase..lebiu.....

p/s: jgn mudah leka... T.T...


Wednesday, July 27, 2011

tetibe rajin

semalam..dy ajak aku keluar makan...
tapi ..xtaw nape..aku ase cam malas tahap cipan punye malas..unta padang pasir pun xde mls itu mcm la wwwaa ckp sama luu...
so..aku bajet aku rajin daan pandai masak..apakaukesah??tidak kan???
Kenape aku rajin nak masak semalam..
bosan kah??hobi kah??
duit ada tapi buat2 x ada kah ??
or bajet aku ni hebat masak??kah??
ataupun kesian tengok minyak masak kat umah yg masih banyak..kah??
or perasaan taksub nk habiskan gas secepat yg mungkin??kah?? ataupun pantang keturunan tgk dapur gas d biar begitu sahaja...kah??<--ade ihsan d pamerkan d ctu..sungguh xbiasa dengan situasi sebegini..ahakk..(bg aku muntah sorg2!!)..

pakwe : syg..mlm ni kluar mkn ok..
makwe :  hhhhhhhmmmmm...mcm nk msk..

Tuesday, July 26, 2011

mOnt blanc pun mo rembat kaarr??

2 weeks ago.. aku menghilang..kemana??
ohhh..sudah pasti balik kampung..
di mana kampung ku??
oohhh...yg itu tidak penting...
cuti seminggu d kampung itu sungguh indah...kenapa??
sbb aku boleh tdo dan makan sewenang-wenang ny..
sambil dengar mak aku beleter dr pg sampai mlm.. T.T..kangen ama leteran mama ku..
yg itu..sudah pastinya la adduuii...
pernah x barang korang ilang kat kargo..ape yg korang rase???panas?? haaa..sbb hati ko tahap bengang dan mendidih time tu.. korang mesti cam rase mau kasi pecah itu tayar fligt kan..ker mau kasi terbalikkan kete ketot yg punggah2 beg tuuuu kan??...
itu tandanya aku suke...bile aku marah..demn!! 

Friday, July 8, 2011

lif punya pasal


beberapa orang dah masok lif..dan majority nya adalah lelaki...
yg perempuan kiteorg jer kot..
aku..si senget..puan ain..cik ain...

tiba-tiba lif berbunyi...
teeeeettttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt<--ibarat sangat ramai org d dlm lif..padahal xpun..menci laa!!meencciii!!!!!
pastu ade sorang pokcik cakap "aik..aku xmsok ag dah bunyi??"
dan keadaan menjadi sunyi seketika...
dengan sora perlahan aku berkata kepada si senget "wehhh..nasi ko kot yang berat..nasi ko kot..."<--ulang byk kali sampai kwn aku bengang...
dah nak hampir level 2..lalu si senget berkata kepada aku 
" Ya Allah dya...3 bungkus????"<--ok..yang ni sangat xkelakar!
yg pastinya semua mata jejaka-jejaka di dalam lif melihat aku sepantas kilat....ibarat badan kecik seperti aku sangat rakus untuk mencekik 3 bungkus nasik!!!
aku lak bajet cam Queen la...sume orang ushaaarr..pandang2....
padahal...??
gggggggggggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr........
cchhhhhhilaaaaaaaaakaaakkkk..... 
T.T
 aku cume beli sebungkus jerrr tawww.....aaaa..
nk jer aku jerit smbil hentak2 kaki
dlm mase yg same nak cekik2 jer anak tekak kawan aku time tu..
lif pulak lambat nk bukakkk...mcm siput seddut toll...!!.

xsabar rase nak gulingkan diri sendiri agar keluar cepat dr lif.... T.T...

p/s: aku dah xjadi perempuan melayu terakhir..
mungkinkah layak sebagai perempuan kuat melantak yg terakhir??motip??



Thursday, July 7, 2011

aktiviti selepas pulang dari kantor..


memandangkan musim sekarang musim hujan..xde kaitan??<--mmg xde pun..
..kami sekawan telah nekad untuk mengembalikan bentuk asal perut badan kami seperti dulu...

sape kate orang kurus xperlu bersenam or jogging?? kurus xsemestinya sihat sepenuhnya..betul x?? senam jugak xbermaksud nk kuruskan badan semata2..senam ni elok untuk kesihatan..fungsi utamany,nk cegah penyakit...terutama sekali jantung... xperlu nk idam2 kan badan mcm aku..yg pting sihat ...ok..<<--yg ni..xkelakar..eheemm..

ni 1st day aku ikut dy org jogging...so..kalo 1st time..xperlu bg aku nak tujuk hebat...dan xperlu bg aku nak lari sepantas watson nyambek..badan xley nk mengejut...kang ade aku kejong tbe2 tgah jln lak..saape nnk tOlong?? sudah pasti mber aku xngaku kawan ketika itu...huhhhh...<--perbuatan sebegitu sangat biadap (=.=)!


member aku sume lari2...aku lak..jalan2..dgn muke xmaluny...bawak btol air..yg agk besar...ibarat akan berlakuny krisis air ketika itu.....

orang kate..sambil menyelam sambil minum air..kteorg lak..smbil berjogging,sambil bergambar...bergambar lagi memakan mase dr jogging..ape yg dpt???ok..dpt gmbr..xde la kecewa sangat..


ni gaya je lebey..padahal..apa pun taboley..apa pun taboley!!...


dimana ada aku..d ctu ada merekaa...eee..potong..potong tol...dan dimana ade laki2 ensem buaian..d ctu ada kami..bOley??<--compom bf aku bukak tazkirah 3 jam..xlarat maknOk tadah lagi... T.T

dimana ada kami..d ctu ada kamera?? ke salah??

ker..d mana ada kami..d ctu ada org jeles?? shhuhh2..men jaoh2..


setelah penat berhempas pulas d tasik ttwangsa..kami tanpa segan silu ny singgah kedai, tapaw makanan..aku paling pantang btol..kalo dy org ajak jogging...pastu ajak mkn..ish2..tiada paedah ny d situ.wat penat jer jogging..

tapi aku paling pantang sekali kalo tengok kdai yg jual ayam panggang d tepi jalan.....macam nk marah pun ade..kenapa dy bukak kedai d laluan aku nak balik dr jogging..??kenapa d ctu??ciiss.. saje nk goda2 aku beli kan??nasib iman kuat ag...aku cume beli satu jer....fuuh....rsau org kedai tu xdpt keuntungan..<<--hint d ctu..aku sangat baik..

balik2 umah...masing2 menyantap makanan tanpa gangguan..setelah kepanatan mencekik??masing2 tebongkang membute depan tv..ish2..
adakah cara ini akan berkesan??<--sila jgn ikut gaya mereka..
xpe2..d sebabkan itu hanyalah permulaan..

xpe ko lemak.. 
sekarang ko boleh bermaharajalela d perut aku..dan boley menepu dlm bdn aku..2gu la nasib ko nnt..akn aku pecah2 kan lemak itu kepada 6 kuasa 3..

p/s: bulan dpn xley jOgg..alasan??puasa..tiada enrgy..sekian~