CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, May 30, 2011

???

----------------bizi---------------------

p/s:aku banyak kije...daaa..

Friday, May 27, 2011

wanita...






Setiap orang adalah unik. Setiap orang ada kelebihan dan kekekurangannya yang tertentu. Tidak ada manusia yang sempurna kecuali Rasululluh s.a.w kerana baginda telah ditentukan maksum.

Selebihnya tidak terkecualai daripada sifat lemah, buruk, hina, sakit dan bermacam-macam perkara lagi. Anda tidak perlu berasa susah hati lantaran gemuk, tidak menarik, terlalu rendah malah cacat.

Biar bagaimana keadaan anda, anda tetap unik dan tanpa anda alam ini tidak sempurna.

Memang Allah menjadikan manusia pelbagai rupa dan gaya. Disitulah berkuasanya Allah. Dia berhak dan mampu berbuat apa saja mengikut kehendak-Nya.

Kita memang tidak ada pilihan untuk mempersoal itu ini, mempertikai itu ini. Anda mungkin berasa rendah hati melihat kekurangan-kekurangan yang ada pada diri anda.

Wednesday, May 25, 2011

Kedudukan Matahari Tepat di atas Ka’bah - 28 mei

Istiwa A’zam – 

Kedudukan Matahari Tepat di atas Ka’bah



Arah Qiblat boleh disemak dengan tepat ketika Istiwa A'zam

Penentuan arah qiblat yang tepat sangat penting kerana ia merupakan antara syarat sah solat samada solat fardhu atau sunnat.  Jadi ummat ISLAM mesti memastikan kedudukan arah qiblatnya tepat mengadap Ka’bah.

Alhamdulillah, setiap tahun ada 2 waktu yang telah ALLAH subhanahu wata’ala tentukan kedudukan matahari betul-betul tepat di atas Ka’bah.  Fenomena ini dipanggil Istiwa A’zam (Istiwa Utama).

Alhamdulillah, dengan ketentuan ALLAH ‘Azza wa Jalla ini, membolehkan ummat ISLAM di seluruh muka bumi sejak dahulu hingga hari kiamat memeriksa dan menyemak arah qiblat dengan mudah dan tepat. SubhanALLAH…

Bilakah Istiwa A’zam berlaku?


Di Malaysia, waktu berlakunya fenomena ini ialah pada:

  • 28 MEI setiap tahun, tepat pukul 5.16 petang, dan
  • 16 JULAI setiap tahun, tepat pukul 5.28 petang.


Ihsan Falak Online



Apa yang perlu dilakukan?


Sebelum

  • Pastikan jam yang selalu dibuat rujukan oleh tuan/puan mengikuti waktu piawai yang tepat.  Untuk menentukan ketepatan waktu, tuan/puan boleh memeriksanya dengan SIRIM atau boleh juga

lepas gian d bremm mall

 semalam..kawan aku cam buang tebiat jer kan..balik keje terus nak ajak men bOwling??
watt de hal la kan??
g main pakai bj kurung??demn!
kang tersungkur sekOr2 kat ctu.. =,=!
..bawak lak..aku yang xkurang super duper ny dari superman..ccooi~
   mls nk cite..aku xde tenage nak menaip arini..aci ??
 adddddddaaaaaaaakukesah???

 ni ain comel??errkk? comel kerr??kerr.?? ape der??

 ni la..kuat ngidam..jgn ckp ko pegnent t..nk telan bOla bowling lak..aku xley nk layan~

 ade stail..kOrang kene pasang kekude time main..kekacang ker..kekabu ker..kee.kee...keeee...suke hati ko ler..

 .."go ain kawen..go ain kawen..go ain kawen..go ain kawen.." bg satu tempat bowling dgr..aku letak name dy ain kawen..sbb dy da kawen..kan??
so..dy xley nk gedik2 lebey nk ngOrat bangali kat ctu..
bg peluang kat ain comel..cOmel ker??kerrrrrr??


88 jer kan??xpe..bOley d maafkan..sbb tempt dy xbape best..sume rosak..pin xckup la ..bagai~"alasan nk memperkuatkan kenape point aku kecik"ok la ckit..ade kawan aku yg sorang tu ckp.."jgn ckp aku kalah dlm blog kau taw"..mane ade aku cakap...kan??kan..aku cume cakap..ain kawen num 1..aku num 2..num 3??kalah??aku x cakap kan??kan??



p/s: member aku cakap aku garang..aku lembut ko taw..supian...eehh..supan sangat.. =,=! demn!

Monday, May 23, 2011

ada apa dengan shOwer gel kOrang??




aku pakse blur kan pic...

 merujuk kepada gambar d atas..aku bukan dengan sengaja nak tipu2 cite..bape harge aku beli shOwer tu..mahupun dengan sape aku beli..or...adakah itu pembelian aku ataupun aku dpt free dr menang mana2 cOntest...bukan motif asal~sungguh x berkaitan sama sekali..~

banyak2 shower..aku cam suke pakai ni?.
kenape?? 
sebab bau dy sgt kuat..
kenape??
dy boley menghasilkan buih yg sangat banyak..
kenape?? 
so..aku boley main buih ketika mandi..kan??.
kenape??
sebab dy d perbuat daripada tumbuhan..
itu adalah kebaikan ape yang kite nampak dengan mata kasar ..
hOw about keburukan lak??ceehh...speaking lOndOn lak kan??tui..~....

keburukan??..sila layan

housmate : waa...shopping ape weh??
aku : juz beli brg2 keperluan jer..eeccceehh..
housemate : (selak punye selak)...eeehh...nape beli **k**??member aku cakap xelok la weh..
aku :huh?? yer ker?nape lak..
hOusemate : kan aku ade ckp aritu..ker aku xckp lg kat ko??
aku : eekk?? ade kot..ke aku lupe?hehhehee..nape weh?
housemate: **k* ni xelok la weh..kalo ko xpcye..cer ko cube ngn air garam..nnt dy mst jd cam lilin..
aku : kenape??
hOusemate : xelok la..aku penah bc satu sumber dulu..tp aku xigt aku jumpe kat ner..ko bayangkan sekarang kite cube dgn air  garam..dy da jd mcm lilin..cer ko fkir..kite punye peluh pun ibarat air garam..so..kalo ko mandi pakai **k*..ibarat peluh kau telah menukarkan shower tersebut kepada lilin..dlm mase yg same..dy boley ttup liang roma kite..ko taw x..yg ni boley bawak kepada kanser??
ag pun member aku penah try ngn air garam..kalo ko xcaya..ko cuba la dulu..
aku :kanker??okey...(xpuas ati)

hasilnya...



VAVI itu HARAM~



 aku cam sentap bile member aku cite hal babi bagai la kan..
eehh...xelok utk aku sebut BABI..kang jd isu lak..
sebutan yg kononya.. sopan ckit la kan??.

"VAVI".."VAVI".."VAVI"..."VAVI"...

ini bukan kesah..VAVI masok hutan..VAVI  kene langgar..VAVI gantong diri.. mahupun VAVI terjun bangunan..

 ni la kenyataan..di mana VAVI telah sekedudukan dlm badan2 korg ataupun dgn kata lainnya..bergelumang dlm hampir semua makanan dan produk yg ada d pasaran sekarang yg telah korang telan selame ni....aku pun xtaw..dan xboley nak kenalpasti..yg mane satu produk yg mengandungi gelatin babi....korang ??...so..b carefull..b aware la dgn brg2 sekarang yer..
sbb bende ni berlaku pun,tanpa korang sedari..dlm mase yg same..akn menyebabkan korang terlibat dlm kancah2 VAVI ni..kan?? 
T_______T
aku pun mane penah makan VAVI..kan??
memang aku lempang lelaju muke ni..kalo aku makan makhluk itu..yyaaarrkk!!


Sunday, May 22, 2011

AlFatihah




Sebahagian daripada 500 orang menunaikan solat jenazah untuk tujuh mangsa yang terkorban dalam kejadian tanah runtuh di Rumah Anak-anak Yatim dan anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa di Masjid Sultan Hisamuddin Alam Shah, pekan Batu 14, Hulu Langat dekat sini, Ahad. 

Kesemua jenazah disemadikan dalam satu liang lahad di Tanah Perkuburan Islam Dusun Nanding Batu 14 , Hulu Langat.

Sementara sembilan lagi mangsa yang turut terkorban dalam tragedi berkenaan telah dituntut keluarga dan waris masing untuk diurus dan dikebumikan.
Dalam kejadian tanah runtuh kira-kira 2.30 petang Sabtu, seramai 25 orang terdiri daripada anak yatim, warden dan kakitangan rumah anak yatim itu tertimbus dalam runtuhan tanah.
Enam belas orang terkorban dalam tragedi tersebut manakala sembilan lagi yang turut terperangkap dalam runtuhan itu selamat.
p/s : semoga mereka di tempatkan bersama golongan2 yg beriman..amin~

Friday, May 20, 2011

kerenah ketika meeting


ini la aktiviti yang aku ngn budak2 buas selalu buat time meeting..
orang sume FOKUS...kite orang??FOKUS wat kije masing2.. 
orang membebel kat depan..kite orang wat class kat belakang..
orang blm makan..kte orang dah cekik dulu..
kat depan cakap pasal tindakan dan teguran audit..
kiteorang lak cite hal bisnes2 yg xmdtgkan faedah..
orang take note sume mende yg perlu d buat..kiteorg lak kire hutang piutang msing2..
sambung borak lagi...dan..lagi...
hhhaaarhahahrhahahr..pum..pam..pum..pam..pum..pam..bla..bla..blaa...@$$%&^&
aku ase..cam org len ase annOying jer tgk kiteorg..sbb dy org jeles kot??
..xley bukak class cam kteorg kan??
kO ape taw??


 siap men BINGO lagi..salu kalo aku rajin.aku cube la cungkil bakat melukis aku la kan??.
...cam terer la kan??
mangse2 lukisan??... cume yg berade dlm kawasan meeting..

All Maybank account holders


 All Maybank Account Holders / Semua Pemegang Akaun Maybank

All Maybank account holders with ATM cards, please be careful when witfhdrawing money through ATM machine.
Kepada semua pemegang akaun Maybank, disarankan berhati hati bila membuat pengeluaran wang menggunakan mesin ATM.

1. For the first time when you enter the right pin number, a message 'invalid pin number' pops up.
1. Bila anda menekan no. pin (6 digits), pemberitahuan 'nombor pin salah' terpapar di skrin.

2. Then, when you enter your pin number for the second time, a message 'invalid pin number, please call this number 'xxx-xxxx' pops up.
2. Bila menekan no. pin kali kedua, pemberitahuan 'nombor pin salah', sila hubungi nombor telefon 'xxx-xxxx' terpapar di skrin

3.. If you call this number, you will lose all your money.
3. Jika anda membuat panggilan, anda akan kehilangan semua wang anda.

NOTE: If you encounter the above matter, please DO NOT call the number. One of my friends just lost RM70,000 last Sunday and Maybank checked his last transaction was on that day itself even though he did not withdraw any money. Please forward this to your friends.
Nota: Jika anda menghadapi masalah diatas, and dinasihatkan untuk tidak membuat panggilan tersebut. Pernah berlaku dimana pelanggan tidak membuat pengeluaran tetapi kehilangan semua baki simpanan.. Sila maklum kepada semua kenalan 

p/s:dimana tempat yang sesuai utk kite simpan duit?? bawah bantal kah??bawah katil kah?? ataupun dlm tapak kasut kah??..so,kite kene alert dgn keadan skrg..

~::*BILA LELAKI KEHILANGAN TULANG RUSUK*::~


Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh

WANITA: Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?

LELAKI: Kamu!!!

WANITA: Menurut kamu, saya ini siapa?

LELAKI: (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti) Kamu, tulang
rusukku.

Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur,
Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. 
Semua LELAKI mencari tulang
rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi
merasakan sakit di hatinya...

Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk
sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan
masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi
membosankan.

Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan
cinta satu sama lain.

Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai
menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA
lari keluar rumah. Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak 

"Kamu tidak cintakan saya lagi!!!".

LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga
berteriak 
 "Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!"

Thursday, May 19, 2011

mas sangat mahal


mas sangat mahal sekarang..
yang macam ni pun dah seribu..

mOtiff???

tiadaaaa...daa!
p/s: nampakny 10tahun lg baru aku bOley kawen..xgtu??

mood hupdate

aku ase cam lame giler da x hupdate blog..
d sebabkan kemalasan yg melampau2..so..d maaf kan la kot..
byk mende aku nak citer..p aku lebey pentingkan tdo sebenarny..boley gtu??
 ehh..korang layan je la..ni pic time aku wat audit kat perlis...
pic bekerja aku ase xperlu sgt..sbb akan menunjukkan kerajinan aku sebagai satff yg berkaliber tinggi....hhhhhhhhhaaiikktuuii!!..

 ni hotel sri malaysia kat perlis..baru lagi ko taw..katil dy pun keras....kalo kO lompat..kOmpom ko melantun2 sampai bumbung bilik tembus...
..tp service jer kurang ckit..sbb staff xramai kot than hOtel ni baru gak menapak....so far..yg lain ok la..


 swimming pool...sungguh keji..sebab aku xsmpat mandi..pe tah lagi nak menjejak kan kuku kaki..xsempat ko taw??aku da siap bawak swimming sut lg...tuii!!...(ade ker swimming sut?)


ni time jenjalan..kije kejap jer..jalan setengah hari..sampai malam.. ni laluan ladang tebu ker ape ntah..
 sangat tenang ko taw..kalo wat photoshOot utk kawen.. santekk siooot....fuhhhhhh...

 sungguh hijau..tenang..x sesibuk KL...

 layan.... 

 ase nak dok cini jer.. 

 aport alOr star...busan dok sini..xde orang..nak cuci mate pun xboley... =,=!..org tua lak ramai..

paling aku xsuke..bile kene tdo satu katil dgn orang lain..nasib bukan bOs aku..sbb aku rsau..aku tendang n lempang dy time tdo.. =,=..sungguh biadap


p/s : next audit..aku tanak g dah..sebab dOk ngn org yg aku xsuke..xsuke..benci ko..!!

Monday, May 16, 2011

mimpi itu mengarut...

semalam aku tido..mcm2 mimpi..memang ngarut tol la..ker aku memang salu mimpi ngarut pun?? kan??tanak ngaku lak..tapi kan..kan..mimpi aku tu memang tak de logika langsOng..

..mimpi baby..ok fine....bile aku pegnent????kawen??nikah??ker anak angkat??so..mimpi sebegitu
aku bOley time lagi..baby tu sangat comel OK!!..tp sygny..itu bukan anak aku !!..sebab aku belom kawen lagi..

tapi kenape baby yg sekecik itu boley bercakap?? 
dan paling tak boley blah...panggil aku mama??wat??mama??bile mase aku ngandong??biiiilllllllllllllleeeeeeeee?????biiiilllllllllllleeeeee?????????



tapi..yang paling xlOgik sekali..orang kalo ngandOng..akan letak baby dlm tempat yg mcm tilam kelambu baby ker ape ntah name tu..aku xpasti..tapi yang peliknya..aku letak baby tu dalam PETI AIS...

banyak kali aku bukak peti ais..nak tgk baby tu tdo dgn lena..

xpenah2 seumo hdup aku,dgr org letak baby dlm peti ais..lain la kalO umh xde aircOnd..n kO panas  trus nk tdo dlm peti ais kan??
wtf tol la mimpi mcm tu kan?? kesimpulan nya..aku bangun lambat.7.30pg..dan msok Ofs lambat...

biadap..biadap...biiiaaadappp...cinabeng tol mimpi camtu..tgk..lambat dah.. (alasan... =,=!)


p/s :ppsstt..mak aku ckp..kalO mimpi baby mksdy..rejeki..kan??ptt tgn kanan aku gatal..gaji nak naik ker??mimpi ngarut la kan??

Sunday, May 8, 2011

last weekend story..



dya : syg!!...nak mkn durian
ikmal :mane ade..mane nak cari yang..
dya :ade..aritu kan kite nampk kat ampang..
ikmal : xde dah..dah habes..
dya :dan2 jer da hbes..nak jugak!!
ikmal : @$^%*^^*..yela2..xcari kang..membebel lak..
dya :hehhehe..tQ sayang..

nak taw x bape harge durian yg kteorg makan utk D24???

RM20 lebey utk sekilo lebey ..cume satu bijik durian..yg ade 7 ulas sahaje..
nak tanak bf aku kene beli gak,,sebab aku NAK JUGAK..hehhehe..
TQ sayangg..

layan jela pic d bawah..mls nk stOry pjg2...

mokcik ni model durian..

ni la durian..gred D24..

sayang dy manyak..







selepas mkn...masing2 sendawe dlm kete..bau durian..busuk kO taw..sampai bf aku cakap aku kentut men lepas jer.. busuk.. T___T..sian kat aku..padahal bau durian..sentap ai..maka kteorg bertekad...utk x membuang ataupun dgn kata lain..memerut..sO kalO org tye..nape kentOt kau busuk..maka dgn rela hati aku kene jawap
 "tu la bau D24...ko ape taw..mahal taw..sbb tu bau mcm tu"



selepas merajok...aku dapat sandal baru..hoyeay!!...tq sayang..


p/s :nak lagi bOley yang..??

Cara samak

kali ni sy nk berkongsi ngan kwn2.. cara beristinjak najis mughallazah ngan betul mungkin ad yg masih xtau nih n amik ringan.... bende wajib disucikan sblm beribadat, jika tidak ibadat kite tidak sah.
Mengikut pendapat Mazhab Syafie wajib dibasuh tempat yang terkena najis Mughallazah sebanyak tujuh kali iaitu satu kali dengan menggunakan tanah (air tanah) dan 6 kali lagi dengan air mutlak (air suci pada dirinya dan dapat menyucikan orang lain). Jika di dapati najis itu tetap ada ain (nampak), baud an rasanya maka ia perlu dibasuh lagi dengan air mutlak sehingga hilang najis tersebut.

p/s :gune sabun taharah pun boley jugak..

Solat Sunnat Istikharah

Solat Sunnat Istikharah
Solat ini dilakukan untuk mendapatkan petunjuk, terutama bila seseorang dalam keraguan memutuskan mana yang terbaik diantara dua perkara yang diragukan. Jika timbul keraguan dalam hati untuk memilih atau mengambil keputusan dalam sesuatu perkara, contohnya: apakah aku harus menolak atau menerima? Keraguan makin terasa, keputusan tidak dapat dipastikan setelah melihat masing-masing ada kelebihan dan keburukannya.

Oleh yang demikian, hendaklah menyerahkan pada Yang Maha Kuasa untuk memilihnya. Sebelum seseorang mengambil keputusan ia dianjurkan solat istikharah dua rakaat.

Dengan mengharapkan agar ditunjukkan Allah untuk mendapatkan pilihan yang terbaik. Jika keraguan masih mempengaruhi fikiran untuk menentukan pilihan, ulangilah solat istikharah dan membaca doanya, walaupun pengulangan sampai 7 kali berturut-turut. Selepas itu, bertawakkal kepada Allah, pilihlah salah satu daripadanya, ambillah yang mana arah ‘hati’ lebih cenderung setelah berdoa. Jangan menimbulkan lagi keraguan, yakinlah bahawa itu adalah pilihan terbaik dari yang Maha Kuasa.

Saturday, May 7, 2011

pecah tembelang

continue previous story aku..picit aku 
time on the way nak g aport tu kan....
ai...bOley lak akak aku pecah tembelang..
memang dasar xley simpan rahsia tol la..
kalo bOley mangge mulut dy tu..mmg lame dah aku mangge kan...
xpun..simen kan??
uuii..bernas2 idea aku tu..
cube la kaber2 ckit ..bekup2 ckit adik ni kan..
kang jatuh lak hantaran aku..pe kes??
maki hamun tOl aku time tu....
#@$%$^&@%$&#^



My sis: ikmal..nape xsuruh dya ni amek lesen..

ikmal :hehehee..xsuruh kak?penat dah..sy suruh dy pegang stering pun dy dah menjerit..tanak2..<<--dy nak cakap aku menjerit mcm merOyan la kan??

My sis : owh...dy fObia dah tu...

dya :huh??. o,O!!<<--jgn ckp ko nak cite kisah silam aku..

ikmal : yer ke kak?? nape kakk..ape yg wat dya fObia??

My sis : dy bawak terbang kete tu..

Dya : (cilakos...cilakos...cilakos..cilakos..jgn kaaauuu berani citer<<--pure2 

tdo tme ni..kOnOn xdgr)

Friday, May 6, 2011

Games Yang Menghina Islam! (Wajib Baca!) Updated

ni aku jumpe tadi...cer korang tengok sendiri..


1) Devil May Cry 3


KUALA LUMPUR: Satu permainan komputer yang digilai remaja negara ini dikhuatiri boleh menjejaskan akidah pemainnya kerana ia mengandungi elemen menghina Islam apabila memaparkan kalimah Allah dan Kaabah.

Pemain permainan itu didakyah kononnya mereka berjihad untuk menentang syaitan kerana dikehendaki menewaskan makhluk itu untuk menembusi 12 pintu sebelum ‘penghulu syaitan’ menanti mereka di pintu terakhir iaitu pintu Kaabah.

Elemen penghinaan ke atas Islam jelas tertera apabila kalimah Allah dipaparkan di setiap pintu yang dikawal syaitan termasuklah di pintu kaabah.

Difahamkan, permintaan tinggi terhadap permainan itu menyebabkan pihak pengeluar kini sudah mengeluarkan empat edisi bagi permainan berkenaan sejak mula memasarkannya pertengahan tahun lalu.

Tokoh agama yang juga penceramah bebas, Hassan Mahmud Al-Hafiz menyifatkan permainan komputer itu satu penghinaan melampau kepada umat Islam kerana kaabah adalah kiblat dan tempat suci, begitu juga dengan kalimah Allah yang tidak boleh dijadikan bahan permainan sesuka hati.

~::*Keindahan Hati Seorang Ibu...(Cerita Renungan)*::~


السلام عليكم ورحمة الله و بركاته

Sayangilah Ibu kami ya Allah.....
  • Ada sebuah cerita kasih, pada suatu hari seorang Pemuda sebut saja namanya Si Toyyib tidur lalu bermimpi. Dalam mimpinya, seolah-olah setiap orang bisa melihat bentuk hati di dada orang lain termasuk hatinya sendiri. Sekilas, ia sangat mengagumi dan terheran-heran dengan suasana ini. Lalu, Si Toyyib itu mengalihkan pandangan ke dadanya sendiri, ia sangat bangga ketika melihat hatinya berbentuk merah jambu utuh dan berkilauan. “Hati yang sempurna” katanya, “Tak bercacat dan tak bernoda”.Lalu ia melangkahkan kakinya keluar. Ia mulai mengamati hati orang-orang di sekitarnya. Ada yang terpancar indah seperti miliknya, ada yang terdapat luka, ada yang besar, ada yang kecil, dan sebagainya. “Wow, luar biasa…” katanya lagi. Si Toyyib makin yakin bahwa hatinyalah yang paling sempurna karena ia tidak melihat ada hati yang lebih indah dari miliknya.

marry u..

xde kaitan ngn tajuk ok..


aku sampai LCCT apOrt mlm td..kol 2pagi..
sian kat bf aku..
wpun dy demam dy sanggup hantar aku..
lebiu sO much sayang!!
malu2 lak ase kan..
terajang nak??<--ayat biadap ini cume dtg dr aku..
dy xde lak ckp mcm tu..
kadang2 aku terpikir..aku laki ker..dy perempuan??hahahhaa


smart la syg...mcm coklat smarties..

dya : syg rest la dulu k..sya boley g aport ngn kakak.
(tapi naik ape??pandai2 la kau berdikari la kan..aku xley bergantung 
sgt kat org..t susah..kan??)

Thursday, May 5, 2011

sebe salah


lately ni aku xde mase nak hupdate blog..
sebab nak cuti..so aku kene settlekan kije cepat2 kan??
tanak susahkan orang lain..
sesungguhnye perangai sebegini sangat...sangat...saaaangaaattt laa profesional kan?? 
sO aku pro la kan??..cOi!!~

tibe2 lak bos aku bagi kije last min...
dy nak esk???
huar..huarr..hhuaarr....mati..mati...mati lerr...
"Lidia..sile followup utk 3 negeri ni..esk sy nak"-->>ok..dy xtaw yg aku cuti keesok kan ny..
dulu dy pnh sound tepek kat aku.."jgn cuti kalo keje xsiap"-->>aku wat ofis ibarat BAPAk aku yang puyer..(sgt biadap dan keji)
cyesly..aku sgt2 sebe slh..
sbb aku dah cuti esk..
cuti ke mane??
kamoe..kamoe..dan kamoe..xperlu taw..
kak nurul..ain..sy bukan sdey sbb taching2...(kaber2..kaber lak)
sy sdey sbb ase sgt2 sbe salah..tinggalkan kije...pk lak sy xbgtaw dy..rsau kene sOund kali ke2..ker??ntah~
sangat menyusahkan org lain..hhhhuuuarghhhhh...






p/s : aku sgt2 suke memikir..so xperlu pk kije dah..pk cuti..hoyeay..hOyeay!!...(pure2 wat2 xfkir).. (=,=)!

Tuesday, May 3, 2011

Nurul Syuhada Nikah Pegawai Bank Julai Depan

 
Nurul Syuhada bersama kekasihnya, Raja Amir. Mereka merancang untuk bernikah pada Julai depan.
AMPANG: Pengacara Majalah Tiga, Nurul Syuhada Nurul Ain Mohd Zin, 27, mengesahkan akan mendirikan rumah tangga dengan seorang pegawai bank pada Julai depan.
Nurul menjelaskan, lelaki yang dimaksudkan ialah Raja Amir Raja Azwa,29, yang dikenalinya sejak dua tahun lalu.

Sunday, May 1, 2011

Aku Tertipu

arini kene naik LRT g keje.sebab dalam wallet aku cume ade RM1 hOkek!!..Nsb sgt ade kad T&G aku...xpenah2..ekk..xpenah ker??..aku xksah nk jln kaki..tapi paham2 jela..dah la pening kpale gler vaveng nyer tahap..nak tanak aku kene naik lrt n g ATM dlm sogo..sblm nak blah tu..aku mengidam nak mkn roti ngn nutella..sebab xtaw nak beli ape kan??beli nasi ade ker yg sedap??

sO aku mule la mencari nutella..
memang da terpampang harga nutella utk 375g RM15...nk cari yg kecik xde lak...mhal mmg mahal la kan..sO aku dgn kOndifent ny..amek trus bayar..
tbe2 bile caShier scan..harge lain pulOk..RM18.90!!..hhhuuuuuuuaaaaaargggggghhhhhhh!!!!...

mcm cinabeng tOl..aii..xkan nk ckp lak kat cashier xjadi beli kan..kang cashier tu ckp aku ni nak mkn yg sedap2 jer.. tapi xmampu nak bayor...so,dgn harga yg sebegitu aku agak2 aku bOley kenyang 1bulan..kan???kalO da mkn..xboley berak..nanti rugi beli mahal2..sekian~


p/s :pengajaran yang aku dapat..jgn bangun lambat..nanti kene tinggal teksi..pe kaitan??xde kaitan~takut sorg2..T___T