CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, April 30, 2011

OT-->>demmm!!




wat kije sampai hujung nyawa
orang lain sume boleh cuti..
kenape aku x??kenape aku yang susah sgt nak cuti..
orang lain senang pulak kan??
sangat jeles!!!
aku ase mcm raye jer kan??
dgr lagu raye sambil nges2...T____T
mOtif???
saje nak wat semak

p/s: lapar tahap gaban..teksi da kebas dut aku..bankrupt!!.. T_____T..pose lg bagus..

Pameran Buku D-PWTC


bergambar itu HARUS ko taw...nnt org ckp..aku xg pameran pun kan..ni bukti..ngeh2..~alasan
  
semalam aku ngn kengkawan aku g pameran buku...
sangat ramai ok??
sampai mak ayah yang g cari buku anak2 pun..lupe dOnia..
kenape aku ckp mcm tu?? 
sbb aku asek dengar annOuncment jer..
dy orang terlupe kot..yg dy org bawak anak2..ker lupe yg dy org ade anak??ngeh2..
"ade sesiapa yang kehilangan anak..berumur lebey kurang 8 tahun..berambut kerinting..hingus meleleh..berbaju cOklat..seluar hijau terang..berselipar jepun belang kuning merah..sila datang ke cOunter sekarang juga"->>ayat ni aku dengan sewenang2 ny menOkOk tambah~ (=,=)!

Friday, April 29, 2011

~::*Kehebatan Bismillah*::~

السلام عليكم ورحمة الله و بركاته

"BISMILLAHIRRAHMAN NIRROHIIM"
Dengan nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha mengasihani......

Mukjizat di balik BISMILLAH...
BISMILLAH adalah sebutan/nama dari lafaz "BISMILLAHIRRAHMAN NIRROHIM" yang bermaksud 'Dengan nama ALLAH yang maha pengasih lagi maha penyayang'..
KELEBIHAN-KELEBIHAN BISMILLAH:-

1.Yang pertama ditulis dalam kalam adalah BISMILLAH.Maka apabila kamu menulis sesuatu, maka tulislah BISMILLAH pada awalnya kerana BISMILLAH tertulis pada setiap wahyu yang Allah turunkan kepada Jibrail.

2.BISMILLAH untukmu dan ummahmu, suruhlah mereka apabila memohon sesuatu dengan BISMILLAH. Aku tidak akan meninggalkannya sekejap mata pun sejak BISMILLAH diturunkan kepada Adam.(Hadis Qudsi)

3.Tatkala BISMILLAH diturunkan kedunia, maka semua awan berlari kearah barat, angin terdiam, air laut bergelora, mendengarkan seluruh binatang terlempar semua syaitan.

Thursday, April 28, 2011

this weekend yang memboSankan

boring kan...salu weekend..aku salu  mengisi masa lapang dgn mcm2 aktiviti..g jalan2..gk menyemak dlm shopping mall..g tgk wayang ker..g memekak ker..tapi weekend ni????demn!!!




ikmal : syg..weekend ni kte g mkn durian kat dusun member sy kat perak nak??
dya :alllaaaaa...nak..tp weekend ni kene bermati-matian wat report..
ikmal : laaa..xkan sampai mlm kOt..
dya :tgk la..kalo xsiap..terpakse la bertahan sampai mlm..
ikmal :laaa... T_______________T<<----sian dy kan..nak wat mcm mane..da nme kerje..cobaan~


p/s : cella..ko balik kmpg kan??..sila bekalkan aku durian..


jaaannggannnnnn sayangkkuuu-->>IPN



pic pembuly ade dlm camera..aku xuplod ag..ni pic aku amek..mase dy nk prOmote jamu kat kwn2 aku yg da kawen..segala jadah petua sejagat..semua dy turun kan..hahhaha


arini aku nak citer hal akak kat kedai IPN,sabak Bernam.....kakak ni sgt baik ko taw..tapi xtaw nape..aku ngn kawan2 aku sangat suke sakat dy...

"weh..ko tanak beli ape2 ker katkedai tu?jom la kite sakat kakak tu"<<--perbuatan sebegini korang jgn tiru taw..xelok utk ibu mengandung..

situasi 1

cella : akak...ape ni??dadih erk?? (padahal  da taw..serbuk cecair utk cuci baju)
akak :Ya Allah....jjaaaaangaann dik...jaangaannn...tu utk cuci baju sygkuuuu..
aku : nasib akak bgtaw awl..kawan sy ni..baru nk beli..nak  minum..kawan sy ni bukan kire ni kak..dy telan jer (ayat saje nk rak2..padahal xpun)
akak: jjjjangannnnn...jjjjjjjangaaaaannnnn dik....janggaaann..(dgn sore merayu2..mendayu2)..nanti sian kat abang kite..nanti kite masok penjare...kene hukum gantung..sbb bagi orang minum ...racunn tu...jaangaann dik...jgn sygkuuuuuuuuuu...

(kteorg da tgk same sdri..miahahahhaaa.<<--- gelak ngn keji...tu baru ckp nk beli serbuk baju nk wat mnum..blm lagi aku nk beli psau..nk sembelih kuku kaki..mcm cinabeng jer perangai kan..ish2..

situasi 2

cella : akak..nak resit utk beli mineral ni..ade x??
akak : huh??nk resit ker..mane ade resit dik...lame akak keje kt cni..xde lagi yang mintak resit
cella :kene ni kak..kiteorang nak wat claim nanti..
aku :haah kak..t susah lak nak mintak claim..

Tuesday, April 26, 2011

dOk satu rumah dengan retis xfofular..

ikmal : syg..P*** kumpulan c****** tu dok sewa bilik umh sewa sy..!!eee!!xsuke
dya :huh??tuan rumah bg ke??p*** C****** ker??sape tu??yg mane??
ikmal : da bayar pun..2la msalahny..dok depan bilik kteorang plak 2..
mmg s*** la..hmm..
dya : xpe la..dok ngn retis kan..ari2 boley amek gmbar..hehehe
ikmal : Eeee!!..geli taw x..sy xske la...hmm...
dya :alolOllloo..berlagak la tu..dOk ngn retis..ati2 yang..dy pakai susuk..ngeh2..
ikmal : haa...ckpla,kalau dia rogol sy nak??-->>(eyeerkk..xkuase tol org mcm tu)
dya : alaa...bermadu la sy nant.. T___T..

lelaki aku tahan lagi...yg normal je la kan...tapi kalo ade perempuan yg msh bujang nak dudok menyewa kat ctu...dan berlagak cun...ehh....kalo gay????eee...sila berambus dari rumah tu..amaran keras dari aku...

tapikan..kalo aku pun aku nak gak dok menyewa kat ctu..hehehhee..gatal...terajang kang..xmo ahh..bukan sebab nak dOk dekat ngn bf aku ok..pliz la..hahahhaa..kalO ade retis yg ensem aku maw ler..ngeh2....tp d sebabkan umah sewa yg bf aku dudok tu bunglow mewah..so aku lak...ase teruja dan excited....ade mase t aku huplod ok..hehehe..mmg cntik ar umah tu..3tingkat..tp syg..owner umah tu wat sewa lak kan..kalO dapat penyewa yg bgus dan baik mcm aku ni ok la jugak kan??..sbb aku xreti sgt nk menjahanamkan umh org nie.eeceeehh...riak tOl ngn umh org..sgt keji peragai mcm ni kan..

p/s : bila la aku nak berjiran dgn awal kan??ngeh2..

Monday, April 25, 2011

Rezeki :part twO-->> kOyak tinteD mahal

ari sabtu tu..aku ngn bf aku jln2 kat datran merdeka.salu kteorg g ctu..bersembang2..men kipas terbang yg ade lampu2(mcm budak kecik kan aku??)....wpun salu panah tgn sendiri kan..tgOk budak2 berbasikal...sOnok taw
..ramai gak family2 yg melepak ctu..
...xsempat park ag..

tbe2..
jeng..jeng..ada rOadblock la..
cinabeng tOl...salu kiteorg lepas je dr roadblock..malang mmg xberbau kan..yeke xbau??ntah..aku xtaw malang tu ade berbau ke x..sbb aku xkenal malang tu sape..n xpernah cium dy bau ke x..ngeh2..merapu..merapu..eehh..kisah pe aku..bukan blOg kkkaaaauuu!!!..

dya :syg..roadblOck..
ikmal: suddaahh..


tbe turn kite orang d tahan..n kne turunkan tingkap..

polis : gelap nyer...cube naik kan tingkap jap..
-------
gelap sgt..sila park kat tepi..

dya :eehh..syg..kene saman ke??
ikmal : ntah..syg dOk dlm kete jer taw..

mule la mate aku melilau lilau tgk..
sape lg yang kene tahan..bley tahan ramai kO taw..
ade yang kene tahan..sbb tukar enjin kete yg xsepatutnye la..
ade kete yg da masok lorong tu..siap nak patah balik..sume polis kejar dan serbu..org tu pun xsmpat nak lari..
budak nek mOtOr pun ramai kene tahan..
tp ramai d tahan sebab tinted gelap..
maka ramai la mengoyak kan tinted kete masing2 secara berjemaah..
eeh..eehh..wartawan pun ade..glemer la aku kan??ngeh2..lempang lelaju

dya :syg..polis tu ckp ape..
ikmal : dy suruh kOyak kan tinted..
dya : kalo xkOyak..bayar saman cmner??
ikmal : polis tu ckp..kalo xnk kOyak..kene bayar saman..
tp still kene kOyak jugak..
dya: sO cOnclusiOn ny kene koyak la kan??
bek duit tu bg kat sy..wat shOpping..dr bayar saman je..  
(yela..pg td dpt saman speed track..
mlm lak...kene kOyak tinted kete..x ke rezeki name ny kan??)

Rezeki :part One-->>speed Track



ikmal : syg!!..abg yus send message..
dya : dy ckp ape??
ikmal : dy ckp surat saman sy sampai..speed Track..
dya : huh??bile??
ikmal : 15/3 puye..baru jer..higway KL..seremban..xperasan lak ade speed Track kat area tu..
Dya :time tu syg g mane??
Ikmal : ntah..tme amek syg kursus kOt...
Dya : yeke?? mane ade kursus time tu..
         (setahu aku..kalO aku yang tercacak dalam kete tu..
jgn mimpi la kan..kalo dy nak
           bawak macam mafia kat jalan..tekan minyak lebey 100 jer..aku da strt membebel..)
ikmal :eehh??owh..sy turun g putra wat kije..
dya : amboi..kan sy da ckp..jgn bwak laju!!!..ckp xlaju..pum..pam..pum..pam..!#$%$^%Q^..
         (hbes bernanah telinge dy kene bebel ngn aku..)
ikmal : T_T..(wat muke xbersalah..geram tOl..)
dya : bape kene??
ikmal : 300 kot..tp bOley discount..
dya: 300?????300 sy boley wat mcm2 taw..bek syg bg duit poket sy..pum..pam..pumm...paaamm..pumm..
        (bebel lagi..bebel lagi..aaiii..geram tol aku)

so..kalO korang kene saman..
sila jgn wat perangai yg xde kejadah seperti ni taw..

yg macam ni mmg xboley..len la kalO kauu ade 9 nyawa..

yg ni??boley blah la kauu..

yang ni buang tebiat name ny..

p/s : hasrat nk makan durian lagi..blm tercapai..T___T
(suke ny..sambil lempang2..)




Wednesday, April 20, 2011

Cara Jimatkan Bil Telefon

Apa pulak yg bakal dijimatkan kali ni? Dah tahu kan? Ianya cara nk jimatkan bil telefon. So guys, sekarang ni telefon bimbit memang dah tak boleh lari dari diri kita, kemana saja akan ada, sekurang-kurang nya1, ada yg perlu pakai dua. So disini penulis sekadar nak berkongsi way to cut bil telefon anda
 
1)    Memilih pekerjaan - Not really a choice, luck play part disini. Rezeki anda bekerja di syarikat yg cover or subsidi bil telefon. Adalah amat baik utk anda claim bil telefon anda terhadap syarikat anda. Kalau kerja telco lagilah best, ada yg bleh call free to same network dan ada yang ada limit rm200 sebulan
-->> bedal telefon Ofis..aku dh biase sgt..sampai bOs tel aku..line asyk enggd..bergayut ngn sape?? "tgh fOllow up negeri n daerah bos"

2)    Langgan Plan yg terbaik  - So it always down to plan and how much u really need. So far kalau aku nak pakai prepaid, aku rather pakai celcom blue since boleh dapat rate yg rendah utk 20 teman dekat mana2 rangkaian. Kalau 20 org tu memang makan masa jugak nak penuh.. Tapi kalau businessman, kene calling sana sini, better ambik postpaid punya plan. Again kene laa pandai memilih yg terbaik ikut keperluan. Same goes to data plan kalau anda gunakan internet di telefon bimbit anda
-->>pOstpaid ni la wat bill ko naik..jgn kan bill..darah kO sekali naik..

Tuesday, April 19, 2011

-->> TIPS ELAKKAN CEMBURU<<--

 
ni la budak buas aakk??ni la muke dy kalO cemburu erk?? ate nye...ni la neutral beauty ko taw..huh??bukan??ko ape taw..org len mane nak kat dy..aku jer yg nak..haaisshh...ngeh2..cabOt!!!

Sifat cemburu ini adalah naluri manusia yang sememangnya amat sukar dibendung. Banyak  jenis cemburu... Ada yg positif & ada yg negatif. Bila kita cakap pasal cemburu ni, dah tentu ramai yang menuding jari & mengaitkannya dgn kaum hawa. Ramai beranggapan bhw org perempuan kuat cemburu. Sebenarnya dalam soal ni, kita tak boleh nak tuduh sesapa pun, samada lelaki mahupun perempuan. Sifat cemburu ni ada pada setiap manusia. Cuma kita perlu bijak dlm mengawal perasaan cemburu tu. Jadi fikir-fikirkanlah yg mana baik & yg mana buruk.

Dlm kebanyakan hubungan mmg terdpt sifat cemburu. Masalah timbul apabila pasangan yg cemburu ini mengugut utk memutuskan hubungan & pasangan rasa tergugat. Ada pasangan sedar bhw sikap cemburu mereka ini kurang menyenangkan tapi tidak mampu mengawalnya. Mereka rasa apa yg mereka lakukan itu betul. Mereka sentiasa ingin tahu apa yg dilakukan oleh pasangan mereka. Jika terlewat 10 minit pun, pertengkaran boleh berlaku.

Apabila sedang di alam percintaan, sukar untuk menerima hakikat bhw pasangan kita mempunyai masalah terlalu cemburu. Adakah dia bersikap demikian utk melindungi kita atau dia akan mendtgkan masalah kpd kita? Ok, mari kita siasat & selidik tanda2 cemburu yg boleh kita perhatikan pada pasangan kita.

1. Dia menelefon kita beberapa kali sehari dan nampak marah & kecewa bila kita tiada.

2. Dia menelefon kita semasa sedang mesyuarat & apapun alasan yg diberikan, dia tetap nak bercakap dgn kita. Sbb ingatkan ada hal mustahak, kita mungkin menjwb panggilannya tetapi merasa geram kerana dia hanya nak berbual je.

3. Dia menuduh sesuka hati bhw kita telah keluar dgn lelaki/wanita lain.

4. Dia selalu mengintip & cuba mencari peluang utk mencari kesalahan kita.

5. Dia mengugut membunuh diri jika kita meninggalkannya.

Monday, April 18, 2011

Berhenti merOkok dengan NiQuitin

Terapi penggantian nikotin tidak mengandungi tar dan gas berbahaya seperti yg didapati dalam asap rokok.
Dengan terapi ini keinginan dan keperluan terhadap nikotin (bahan dalam rokok yg menyebabkan ketagihan) akan berkurang secara beransur2. Ia akan mengurangkan simptom2 biasa apabila seseorang itu berhenti merokok seperti ketagihan, resah & gelisah.
Beberapa kajian mengenai Niquitin:

JANGAN TELAN PANADOL

SEBUAH KISAH BENAR....

Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. . Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.


Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita. Ia merosakkan organ hati. Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun. Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

Sunday, April 17, 2011

sabOr je laa...

 

cube kOrang tgk sandwich kat atas nie..
kOrang agak2 kan..ape yang cube aku sampaikan??
adakah sandwich ini akan bertukar menjadi berger king?or Spicy Chiken Mcd Lux..ataupun satay ikan time sekOla2 dulu??
sesungguhnya agan2 kOrang hanya lah mimpi ngeri d siang hari..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
 akibatny bila kite main beli sahaja..
.
.

Kenali hati budi seorang lelaki


Dalam persahabatan, segelintir pendapat mengatakan bergaul dengan lelaki sebenarnya lebih mudah berbanding bersahabat dengan golongan Hawa. Mungkin kerana lelaki itu sifatnya mudah bertolak ansur, lebih telus dalam persahabatan atau lebih berterus-terang dan tidak menyimpan perasaan terhadap sesuatu perkara.

Namun dalam soal cinta dan perhubungan serius yang menyangkut soal hati, bagaimana? Seperti kata ahli sosial, jika anda pandai menelusuri hati lelaki, sebenarnya jalan menuju kebahagiaan lebih mudah. Jika anda ingin mencari cinta sejati, anda sendiri harus mengenali hati dan keperibadian mereka supaya hubungan itu lebih mudah.

Berikut diperturunkan 14 perkara yang bersangkutan dengan golongan Adam supaya anda lebih peka mengenai beberapa perkara mengenali mereka. Jika ia sesuai dijadikan panduan, terimalah ia dengan hati terbuka.
Jika sebaliknya, anggaplah ia sebagai pengisi bahan bacaan anda di masa terluang.

1. Jika anda bertanya lelaki: "Adakah anda cintakan saya?" selepas setahun perhubungan, mereka akan menjawab "Ya, saya cintakan awak". Tetapi hakikatnya, mereka masih ada beberapa jawapan lain untuk soalan itu seperti A. "Ya, rasa-rasanyalah" B. "Mestikah saya berkata begitu supaya anda rasa senang hati?" C. "Bergantunglah apa maksud cinta pada pandangan awak" D. "Penting sangatkah?" dan E. "Siapa, saya?"

2. Anda tidak perlu meminta pendapat jujur mengenai diri anda dan anda tidak payah minta dia memberi pujian anda kekasihnya atau gadis paling menarik di dunia ini. Ini kerana apabila terlihat perempuan cantik di hadapannya, dia mungkin merenung hingga terbeliak biji mata.

Friday, April 15, 2011

im alOne

wat dek je aku amek gmbar...sian aku kan..xd layan

tengok..aku jey yg lebey2..sbuk ngn kerje..

ni pun...benci tOl la...xhbes2 begayut.....

bile aku mule bebel..baru hegeh2 nk besaw kan bijik mate yg sepet tu..
 ni pic semalam..sebelum dy balik kampung dy jumpe aku dulu kt Ofis..almaklum lah..hik2..takut merOyan..aaiipp..gedik kau..

ikmal : syg jgn nOtty time sy xde taw...
dya : notty ape ny...
ikmal : dOk umah je Ok..!!
dya : aaiikk..tadek life la mcm ni..
ikmal :life ape nye......
dya : yela..salu wekeend kan kte selalu kua..
ikmal: ahad ni kan sy balik kl dah..next week kte boley kua...
dya : next week kursus kat sabak bernam..
ikmal: kan balik ari sabtu..xyah nak ngade2..dok umah..
dya : bOring..
ikmal: sy balik kejap je kan..ahad tgari sy da gerak balik...
dya : hhmmm...
ikmal : syg jgn wat bende ape yg sy xsuke taw..
dya : bende ape yg syg xsuke?? 
(saje tye..sbb salu pesan aku yg bukan2..mcm aku budak kecik lak..)

3hari mcm 3 bulan kO taw... (=.=!)

kitchen art

ganas ny..tak takot pun..
sape yg mati??huh??sape??
ampun bOs..




kuang ajar tOl..aku utk d makan ko taw..
kuak lentang..eeyyaaarrkkk

LIMA BELAS MAKSIAT YANG MENURUNKAN BALA



Dunia pada hari ini telah mengalami segala apa yang telah disabdakan Rasulullah, hanya mungkin belum sampai ke peringkat terakhir.


Dari Ali bin Abi Thalib Ra. dikatakannya, Rasulullah bersabda: “Apabila umatku telah melakukan lima belas perkara, maka bala’ pasti akan turun kepada mereka, yaitu:




1. Apabila harta negara hanya beredar pada orang orang tertentu saja.
2. Apabila amanah dijadikan suatu sumber keuntungan.
3. Zakat dijadikan hutang
4. Suami menuruti kemauan isteri
5. Anak mendurhaki ibu bapanya

Thursday, April 14, 2011

ketahui persOnality mu~

Januari 01-09 ~ Anjing
Januari 10-24 ~ Tikus
Januari 25-31 ~ Singa

Februari 01-05 ~ Kucing
Februari 06-14 ~ Merpati-->>bf aku
Februari 15-21 ~ Kura-kura
Februari 22-28 ~ Harimau Bintang

Mac 01-12 ~ Monyet
Mac 13-15 ~ Singa
Mac 16-23 ~ Tikus
Mac 24-31 ~ Kucing

Aku sepasang kasut..

ini adalah sebahagian...ade sebahagian lagi aku xsempat nak amek..xley diri lame kat luar..nnt demam!.dlm rumah??xlarat nk kire.. (=.=)!

aku sepasang kasut...
sepasang ker???
sgt xsesuai dgn tajuk entry..
tp apa kan daya..blOg ni HAKU YG PUNYA..
terpulang pd aku la kn nk letak.. kau seekor cipan ker..or wat2..

cube kOrang kire..ade bape pasang  kat situ..??
aku malas nk kire mende2 remeh mcm ni..
sbb bio aku dulu xpenah x A+ ..kO ape taw??~xde kaitan..abaikan...

Wednesday, April 13, 2011

ta boley nak fOkus

Otak aku mcm2 nak pikir..
sian kat mak
sian kat Abah
sian kat adik
sian kat Abang
aku ngn kakak jauh...
sian kat family aku (T__T)..
 
 
p/s : Ya Allah..Berikan kekuatan dan ketabahan dalam diri kami..Amin~



MELUAT BINI DAH TUA


Kencing isteri minta tolong

KUALA LUMPUR: Berang kerana diminta membantu membuang sampah, seorang warga emas bertindak di luar kewarasan akal apabila bukan saja memukul isterinya menggunakan tongkat, malah turut kencing di muka wanita dikahwininya selama 26 tahun itu selepas mangsa terjatuh.

Kejadian mengaibkan itu berlaku di hadapan rumah pasangan terbabit di Taman Wahyu di sini, kira-kira jam 5.30 petang kelmarin.

Sumber polis berkata, lelaki warga emas terbabit yang berusia lewat 60-an panas baran dan sering memukul isterinya yang beberapa tahun muda daripadanya, terutama dalam sepanjang enam bulan lalu.

“Lelaki itu sering berkata dia benci melihat wajah isterinya yang sudah tua,” katanya Menceritakan lebih lanjut mengenai kejadian itu, sumber berkata,

Tuesday, April 12, 2011

tajuk??? xtaw..



 ko taw x ble rs mcm ni???

ok..tu je aku nk ckp..bye~


Bukan Sengaja

arini aku ngn member aku c --->>.minah senget ganti pose
dalam erti kata lain..
memunuhi tuntutan agama dan menjamin keselamatan wang..
sO lupe lak nak bgtaw kat-->> Puan Erlyn
sorry..aku lupe..aku luper..llluuppeerr!! ..

dah menjadi tebiat kite org..kalO ko pOse..kO HARUS bgtaw aku...
kalO kO xbgtaw..siap kauuu...aku nak sentap...taching2...tanak kawan dgn Ko utk arini..arini jer taw..
patutkah???
terpakse kO taw..huhuukk...ni sume salah cella..bley lak dy menunding jari kaki mucuk dy..ckp aku..kuang ajok..

tiba-tiba aku rase lapOr... T_T
ade bpe jam lg erk??
Ya ALLAh..bg la kekuatan kat aku..
hua3...

arini ade pasar tani..
cella..kenape??kenape?kenape ari selase menjadi pilihan??
kenape x hari rabu ker??hari raye ker??luse..tulat ker..
kenape??kenape ??kenape x??
kenape arini??
T_______T
hhhhuuuuuuuuaaaaaaarghhhhhh!!!

nsb da pesan kat Bf aku.."sila jgn menduga shaye hari ini..shaye puase!!"

mcm2 kat pale hOtak ni..mengOogle...


sslluurrppp..sambil nges2 tgok..T_T

T_________T..kalo la dpt berbuke dgn ni..kan sedap..harap bF aku paham..aku ngidam..T___T..tsskk..tskkk..

time2 lapOr ni..mamee pun sedap kO taw..kO ape taw??

eehh..kaLo esk kiteOrang pOse..kiteOrg infom k..

sory yer Puan Ain...

perut aku da berkerOncOng..hua3... pengsan.. (=.=)

p/s :hampir stghari dh pose ni..agak2 berat aku da trun bpe kilO yer??



HIDANGAN PATIN RM13,000

pagi tadi aku dengar hOt FM..msOk Ofs..trus gOogle..layan je la..zaass..

P1
ohh..ini ker ikan patin..xpenah amek port pun
TEMERLOH: Sekumpulan 50 pelanggan yang menikmati hidangan masakan kampung termasuk ikan patin di sebuah restoran di sini terkejut apabila mereka dikenakan bayaran RM13,000.Seorang daripada pelanggan terbabit yang enggan namanya disiarkan berkata, beliau membawa rakannya menikmati makan tengah hari di restoran berkenaan ini yang menyediakan ikan sungai, ulaman dan sayur kampung baru-baru ini."Selesai makan, pemilik restoran berkenan         mengenakan bil berjumlah RM13,000 dan saya terpaksa membayar," katanya.

Monday, April 11, 2011

Helikopter terhempas di Sibu-bawa TPM di Sibu,juruterbang cedera




SIBU: Sebuah helikopter terhempas sejurus berlepas dari Dataran Sibu, di tengah-tengah bandar raya berkenaan pada 1.40 petang tadi selepas menurunkan tiga penumpangnya termasuk pembantu khas kepada Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin di dataran itu. 

sume gara-gara simcard


nak dijadikan cerita..semalam aku ngn bF aku g renew card Digi kakak aku..
Hp dy da hilang..
kakak aku ni memang bijak jugak..yang dy g sedekah kan hp kat kedai wat pe..pastu nanges2 sampai mate bengkak2..
sbb bF dy yang bagi fOne tu..kO ape taw??
kalO aku pun mcm tu jugak..ekekkekkkk...
orang kalO da tengOk hp..cOmpOm2 la amek...tak gitu bedah??
so..cOnclusiOny..
jangan gune hp yg mahal2...
mcm mane canggih pun hP yg bf aku bagi..
aku lebey senang gune hp yg berkuasekan kete kebal..
mcm 3310i cikia ke..samseng ade ariel mcm dulu2 ker..blackberak ??
..wat eva la....

kenape lg baik pakai yg murah?? :

1.senang dan dgn ati terbuke ko nak campak merate2..xde keraguan
2.sO kalo isi2nya dah bertaburan..ko bOley kutip satu2..dan pasang balik..pasang sampai kau bosan..anggap la tu indoor kOrg..
3.kalO ilang pun..kO xla rase rugi sgt..
sampai nk bunOh lipas2 kt umah korg nnt..

tibe-tibe rase nak marah balik...

tapi aku memang nak maki hamun tOl..
ko kalO da curi..amek hP Orang tanpa rasa bersalah..

Friday, April 8, 2011

barang da habes!!

dya : syg..shOwer foam da hbes..shampoO pun..
ikmal : nak beli katner??
dya : hhmm..xkOt..bln depan jela..xde bujet..
(mudahan dy nk beli kan..amin~)
ikmal : ade lg x??
dya : hhmm..ade..cckkkkiittt..
ikmal : jOm la g beli..
dya :...(heeee..wat muke xde pape...ye pun tak..tak pun tak..)
(ffuuhhhh~ lega..shOwer da hbes..xkan mandi gune sbun fab kOt..
xde clas kO taw~)


hhOooohoo..jalan jamOs..dOnt like....sbb dy mule mengaktifkan diri utk membebel..
dya : gaji bulan ni cepat btOl hbes yg..xtaw beli ape..xnmpak ape pun..mayb bayar mcm2 kot..
 ---------
(byr mcm2????? muntah lak ase..PTPTN pun aku xbayOr2..bloody shit tOl  kalO pk PTPTN..pinjam aku nak..hOk bayar yg aku tak nak..
c??? 
keji betul perbuatan kau ni..)
---------
ikmal : hhhmmm...mane x ny.. aritu beli bj kebaya bpe rtus??kain pasang bpe helai??ape lg ek..mane x..Pott..peett..pOt..peettt..blaa..blaa...blaaa..pumm..pammm.pumm..pamm..
dya : T___T..eehh..nk beli katner ni??
(tukar tOpic..nyesal lak cakap..sentap lagi i taw..taching la mcm ni....)


jam..Oh jammm..sempat begambar kaauu...

eeccceehh...iklas ke kene pakse?? aku salu pakse dy..padan muke.."sanggup kene pakse ada la ciri2 nk jd bf aku.."ooh~ lepas..

yg ni aku xpaham..dlm trOli sume brg dy..barang aku xde lagi..cr shower fOam mcm nk milih perfume mane nk d beli..ini la perempuan kan..cakap kang sikit2 sentap..sentap ..~


WANITA DARI KACAMATA LELAKI



Seorang lelaki balik rumah.. Dia jadi heran gler halaman umah berselerak, surat kat peti pos tak berambil, anak-anak tengah main korek-korek tanah kotor, baju compang-camping, penuh dengan tanah dan kotoran, rambut tak bersikat, tak bermandi.. Masuk ke pintu rumah lagi lelaki tu terkejut. Ruang tamu lagi teruk berselerak. Lelaki tu melaung nama isterinya.. Sepi tiada jawapan. Masuk ke dapur, sinki penuh dengan pinggan mangkuk tak berbasuh, periuk tak bercuci, mencari apa yang boleh dimakan tetapi tiada makanan yang dimasak. Masuk ke bilik air, baju belum berbasuh apatah lagi berendam. Lelaki itu cemas mencari isterinya. Dia bergegas ke tingkat atas melihat isterinya terbaring di atas katil sedang membaca buku.

“Awak sakit ke?” tanya lelaki itu.

“Tak lah”, jawab isterinya ringkas.

Thursday, April 7, 2011

Tips Berjimat Cermat

Cara-cara berjimat cermat

ni pun..time membeli baju..mcm mane nak elak??aduyai..tulun..tulun..

1. Ganti segala puasa yang pernah tinggal 
    (nampak sangat niat da terpesOng..ish2..)

2. Puasa sunat setiap Isnin dan Khamis 

3. Puasa sunat sepanjang tahun kecuali pada hari haram berpuasa.

4. Elakkan makan luar.Masak sendiri makanan 
    (rajin pulOk aku masak?? masak maggi da bebel spjg hari..
    blm lg masak yg lain..mau sebulan aku membebel..)

5. Kalau nak buat party dengan kawan-kawan buatlah pot luck 
    ataupun   kutip duit sama banyak- wari-kan
   (blm lg utk waktu terdekat..)

Wednesday, April 6, 2011

datang EmO

pagi td..en.sObri mintak tlg unit haku isi questionnaire...

selepas isi..
En R*****     : heyy..u..collect all the bloody shit!!!...
                     (ayat ni plg aku xtahan sekali)
                    there must have a reward...u knOw reward?? Reward???

wahhh..tetibe je encik ni "skeaping" lOndOn..Opss...correctiOn...speaking hOkek  ....time dy emO jer..mst dy skeapping...eehh..speaking..salah lagi...bkn mcm aku..kalO emO jek..maki hamun..maki hamun je aku emO..maki hamun jer aku mencekik..tdO jer aku emO...ape yg aku cube sampaikan????..ntah~ abaikan... =.=!v

paling xbOley bla aku dOk meje sebelah encik ni..100 x ko panggil pun dy wat xtaw..melainkan kO ketuk2 meje dy..kO hentak2 pc dy..haaa..baru dy sedar...kalO kO bediri mcm batu belah batu bertangkup sebelah dy pun..dy wat dOk nO jer...sampai berkerawang la kO dOk kat c tu..tp kalO xde dy..bosan kO taw.. T__T


cer teke yang mane satu dy..kalO kOrang betOl..dy bg penampOr free sorang sekor...


p/s: pic kursus d melaka...


Sindiket : Gadis Muda Tawar Seks D FacebOok



hhaaappp...belum ckup umOr jangan berani kau masuk entry nie.....huhuuuuu....
ape pun...layaaannnnnnn...........zass.....








UPDATE: Tahniah atas kerjasama semua, pihak Facebook telah pun delete akaun suspek ini. Jasa anda hanya tuhan sahaja yang boleh balas. Tahniah semua!
Kami menerima aduan pembaca prihatin dengan sindiket penipuan yang 

Tuesday, April 5, 2011

gO gO camerOn....!!!


aku xrase lambat untuk aku huplOd ni..kesejukan camerOn masih menusuk2 tulung rusuk haku..
xtahan sejuk..
sbb badan aku cume ade kulit dgn tulang..
lemak2????
kat perut je..
slim kan aku..
wakakkakkaa
waahh...statement xhengat...
balik2 jek..aku demam yer...
bf aku cakap..xley g oversea mcm ni...
T_____T
sOb..sOb...
banyak lagi pic...
ikutkan hati..aku nak huplOd sume..
tapi takut kOrang jeles lak..
ekekkkk..
hhhaaappppp!!!
jgn berani kau muntah d sini...

pe pun layan je k...
kang kOrang cakap aku ni bebel je taw...

 


rOti canai camerOn..lain sikit rase dy..ase sejuk..ekkekkkk




jangan pandang..pandang..