CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, February 27, 2011

PADAH NESCAFE 3 IN 1 DAN SEUMPAMANYA...

 nak cakap pasal 3 in 1?? hanya Orang yg pemalas tahap gaban cOmpOm suke mengamalkan mnum 3 in 1 ni ..mcm HAKU!!..yela..senang..xyah nak pk..bpe banyak nk bubOh milO ekk..gule?? nk bape kati?? susu??nk bpe tin pulak??..huhh..
tpi..kadang2..kesenangan mcm ni bOley membawa padah kan??
like a silent killer...

ni aku fOtOstat dari member aku...juz fOr infO...n fOr sharing....hayati Ok...












Nescafe 3 in 1
merosakkan jantung & buah pinggang

Kawan saya (dah arwah)...... .
dari usia muda.....
pagi nescafe..... 2 X..
petang nescafe....2X. ..
malam nescafe....? X...


depan mata saya........ .
bangun dari kerusi ........
kaki dia terus patah....
Tulang dia reput.....

Berikut adalah antara tanda-tanda yang dapat
dikenalpasati:

Saturday, February 26, 2011

Surat Cinta Untuk Mu

Kehadapan bakal isteri ku.


I menulis surat ini bukan lah kerana di cabar oleh seorang member yang ingin melihat keromantikan I. Tapi.. err.. I ...menulis ini adalah kerana kehendak I. So, sila baca entri ni perlahan-lahan. Tak perlu laju-laju.So, wahai bakal isteri ku. I don't know who the hell are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun.


I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang daring-daring kat facebook. Sebab, setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem.


Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even cokelat tu jatuh kelantai pun orang still nak. Tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun tak nak kena pijak kan?


Lagi pun, you tahu, tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin dengan perempuan yang seksi meksi.

Friday, February 25, 2011

[PTPTN] Helah Dalam Sistem Ujrah

[PTPTN] Helah Dalam Sistem Ujrah

bende ni aku copy paste dari Fb member aku...kesahihan bende ni..aku kurang pasti...tapi ..kalO salah sebelum ni pun..aku ase dalam bulan 2 nie aku asyik tanye2 kat member ofs aku...selagi blm sampai hujung bulan ni iaitu tarikh ttup untuk memOhOn pertukaran ke sistem Ujrah..."eh..mcm mane ptptn kO??kO nak amek Ujrah ke??tapi kalO ujrah pOtOng..tggal cput la gaji nanti..pastu tiap2 tahun bayar plak makin besaw..kalO gaji nek mendadak xpe la pulak kan.."..esk tye lagi...luse tanye lagi...nak tdo nnt pun tye lagi...sampai kawan aku dah naik menyampah utk menjawab sOklan yg same...igt aku ni suke nak tye soklan yg same???? aku pun nek muak...uuuweerrkkk.......haih~ pakah??..tapi kalO betOl la ape yang aku bace ni kan..haaihh...mmg nak marah tOl aku..kalO salah sila tegur aku..kalO betOl pun..maksdny xsalahkan aku sharing2...huhuuuu...


sila scrOll kebawah..fOr mOre infO...





by Eddie Ka on Saturday, January 15, 2011 at 12:19pm
Dibenarkan untuk copy-paste ke mana-mana, dengan menyertakan link ke halaman ini:
http://www.al-fikrah.net/index.php?name=Forums&file=viewtopic&p=645656#645656


Oleh: Adou_Fr


Salam,


1- Setelah meneliti dokumen PTPTN dalam sistem Ujrah, saya mempunyai beberapa perspektif seperti yang akan dibentangkan.


2- Perubahan sistem 3% kepada 1% yang dinamakan sistem Ujrahsebenarnya mempunyai helah tertentu yang harus diketahu├» sebelum diisi.


3- Baki yang dikira bukan baki semasa, tetapi adalah baki pada tahun tertentu, dalam kes ini Jun 2008.


4- Perjanjian yang adil sebenarnya hendaklah menggunakan jumlah asal pinjaman seperti yang terdapat dalam perjanjian asal.

ayat mengancam selepas kahwen

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah ya, mmmuahhhhh.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!


Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Lama lagi ke ke kt dalam nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!!


Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang...
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..


Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerja:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??


Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah.
6 tahun: pakai duit u sendirilah apa yg U nak.. i takde duit.


Telefon:
6 minggu: Baby, ada org call u nih..
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!


Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?


Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh?
6 bulan: Hati-hati la, nanti jatuh tuh..
6 tahun: Orang dah ckp byk kali pon tak paham!!


Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu..
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???


Merancang Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!


TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-TUKAR BOLE TAK..??


p/s : yg!! sile baca...amaran keras!!kahkah3.
.tamOe mcm ni..dgr!! kalo shaye xpe..t sy cube pertimbangkan..


Fara Fauzana Dilamar

Fara Fauzana Dilamar Cikgu Secara Live Di Radio


bagi aku perkara ni xla lame sangat...kire masih baru la ..kan..kan??eeceeehh...saje je nk sedap kan ati sendiri..kalO aku cakap..
kOrang hangguk je k..hahhaha...bkn kOrek idOng !!
..shaye suke dy..tapi shaye xley nak lamar dy...sbb sama spesis..kah3...shaye bagi peluang kepada jejaka2 hensem lagi tampan kat luar..eceeehh..nk prOmOte2 lak haku ni..pOk kang...mcm best lak kan..orang lamar dalam radiO..live lak tu..."SYG!!! shaye nak camtue gak!!...kalO x..hmmm..kalO x..shaye wat g tu nk??ape kate shaye lak lamar syg!!.."
kahkahkaah...nak mampOs??


Siti Sarah & Shuib Cuba Pakai Baju Nikah


Yay, fitting day! Semalam, penyanyi lagu Kesetiaan Siti Sarah Raisuddin & Shuib hadir ke butik Hatta Dolmat Couture untuk mencuba busana pernikahan yang akan mereka pakai pada 26 Februari ini.
Kedua-dua bakal pasangan suami isteri ini turut ditemubual oleh team Nona yang menjengah mereka ketika sesi fitting berlangsung. Tiada maklumat lanjut, apa pun kita ucapkan selamat pengantin baru kepada Siti Sarah & Shuib. Enjoice gambar selepas ini.


p/s : semOga kekal ke anak cucu

Thursday, February 24, 2011

"Gathering di Bangku Kosong".



ayat cinta dari Tuan blOg
(eekkeek...jgn marah shaye tuan blOg..ampun kan patek penuggu bangku..)

Segmen ni tak ada adiah.(kOrang jgn gedik2 nk mintak hadiah pulak..tuan blOg..shaye nk Big Appple pun jd la..bOley x??T__T) Cuma sebagai satu bentuk ruang pengenalan buat sesama blogger. Sesiapa yang pernah dipaparkan dalam blog ni .. saya harap kasik ehh peluang untuk orang lain. Saya tahu ramai yang nak dedahkan blog derang, kalau yang lain sudi, leh tolong promotkan segmen ni, supaya lebih ramai memeriahkannya. Nanti leh la kita buat gathering ....

nak pemes??clik link bawah

p/s : pssttt...arahan telah dilaksanakan..upah??
hhmm..big apple supulOh..hmm..mCd 3...(xpaham2 lagi..XDE HADIAH!!..nggee~)

SAYA NAK! SAYA NAK!



SEGMEN PELAKON D PERLUKAN...

SHAYE NAK!! SHAYE NAK!!...

SHYAE NAK JADI PELAKON..shaye la pelakon yang d cari2...kihkihh3..

walaupun lambat..tp shaye nk cube gak..shaye baru terperasan pade pukOl 12.43..hehehe

nak jugak!!!

nak jOint??





ehh?? adek mau ke sekOlah lagi??

cer cete?? cer cete?? anak sape merayau2 ni??



eehhh...ape ADEK wat kat cni??...sshuhhh..g sekOlah la..ape g shOpping mall ni...repOrt kat nenek kang..nak???.nOtty ek?? pOk pale lutut kang...aaa..geram ni..geram...
...keje skOlah da buat??huh!! belOm??
..rOtan mne rOtan???
btOl air mane??asal xsangkut btOl aiyak kat leher??
 ayah mane ayah?? mak mane??
kakkaakk??? abg mane abg??
sape la bioR anak yang besaw gajah ni terlepas ni??
...sian ny..

meehh...meehh...ikOt  ADEK MANIS (haku)..mehh...kahhkaahh...meehh...alOlOoloo...



ADEKK!!!..watpe kat kaunter tu???? nak ngOrat mOk cik ek??
ADEK budak kecik ag...jgn men2 kat cni...hhhaappp!!!
apppppppp!!!!...
bani melawan ek..
t ADEK AMNIS x bg makan cOki2 kang..nak?? tanak sudah...ADEK MANIS makan sendiwik...!!
jd kedekut jap..tamOe bagi sama kamOe..
lalallalaaaa~





beg ni aku yg pilihkan..ikOtkan ati bf aku..dy nk beli beg sekOlah trOli pOwer rangers..
tapi aku xbg..(aku mule menjadi keji)..kahkahkaahh


actully aku saje je nak pOst kan entry ni..nk bg bf aku pemes jap..
"syg nak wat pe ngn pic shaye?? t syg kutuk shaye"
eehh..syg..mane sy kutuk...shaye puji2 ni..nk bg syg kembang seperiuk...kahkahkaahh...walaupun dy nmpak gemOk dan katek dlm gmbr tu...namun shaye ttp shayang beliau...hikk2..hikk..malu2 lak ase...
(cepat...!! angkat aku campak ke sungai)....


p/s : beliau telah d ancam dan d ugut dengan keras
       agar mms kan pic kat haku..kahkaahhkahh...

Shaye dapat AWARD dari Cik MichikO


award beliau sungguh cute sekali...sesuai dengan Orang yg

memilikinya...macam shaye..

kihkihkihh....sila jangan jeles yer...

anda tamoe??

clik di bawah

shaye bukan perasan

situasi 1

mcm bse...g kije..aku selalu dgn cella...lalu ikut bank negara....baru lepas selangkah je lalu kat  mat2 pOlis bank negara tu....TIBA-TIBA..aku tedengar

pOlis 1 : salu la aku nampak 2 orang ni...kan??
             (ayat ini telah diulang berkali2 dgn
          lantangny..ADE KAMI KISAH??)
pOlis 2 : (yg ni aku xdgr)
pOlis 1 : ari2 dy Orang lalu ikOt jln  ni kan??
pOlis 2 :(ni pun xjelas )
pOlis 1 : kO perasaan x??!@%#%^#&
(ape lg dy merapu pun..aku mls amek pOrt)


aku : cella kO dgr ape dy Org ckp??
cella : dgr..
aku : aku pk aku sorg yg dgr..
cella : eehh...dy Org perasan plak kte lalu..dah ari2 lalu....ni la satu2 ny jalan nk g Ofs...nk wat gane
aku : ...esk kte pakai jln len la..(ade ke jln len???)
cella : esk kene pakai lawa2 ckit..bling2 ckit...
aku : kahkahhkaaahhhh!!....!%$#^&%&*%#




fine..kalO pOlis berwajah d atas..mmg aku sanggup pakai santek2..lip lap..lip lap..high hill spulOh inch!!..kahkahhkaaahhhh

situasi 2

mcm bse...bkak pc dan bkak blog adalah menjadi rutin harian aku...lepas tu baru bOley g tapaw hOkek!

ain : ko nk mkn ape??sblm ko tye aku..bek aku tye dulu...
dya : ni yg aku mls ni..pg2 dh kene perah otak nk berpikir..
        makan ape???makan ape??makan ape?? T___T..XTAW LA..
ain :aku tapaw n.lemak luar pagar dulu..dr aritu dah ase nk makan tu..
dya : OK..

smbil jln2 nk usha2 makan..tbe2 aku tertarik pulak nk tapaw mee gOreng..nmpak cam sedap..sbb nmpak basah ckit...tapi cOlor dy..itam nak mampOs...tp aku nk jugak beli...sbb aku salu beli..ok jek ase dy.

aku : pak cik...bubuh limau sekali k.
pak cik kedai : OK...
budak mentennce : ehhh..lawanya...
aku : (ok..sila abaikan...ramai kat dewan mkn ni..mungkin dy ckp sensOrang..)
budak mentennce : pak cik..nape dy nk limau??
aku : (tbe2 aku ase tsentap lak..wehh!!..ko pehal..suke ati aku la..nk limau ke..nk kunyit ke..
         nak tepung gandum ke bubuh dlm mee goreng aku tu ke...
kO peduli ape..aku yg makan..bkn kO ler)
pak cik kedai : dy mmg salu nak limau..
(ok fine..pakcik tu pun ckp g tu..yer..aku taw..
 aku mmg aneh ckit..dh la kurus..nk jugak mkn limau..
yg masam  itu nikmat..kah2..)

ok...tersentap lagi..!!aku siap nampak lagi..mamat tu pgg pOlisterin mee aku,sbb time tu dy dOk dalam kedai..kOnon2 ny 2gu mOkcik tu dah letak lmau dlm pOlisterin aku..baru dy bawak ke depan...siap tOlong msOkkan ke dlm plastik hOKEK!!!...maki hamun tOl aku tgk...ntah2..dy jampi2 mknan aku
(ish..tak bek memfitnah..) tp aku xsuke!!..ehh..Pokcik..nape bagi mamat tu yg buat huh?? dy bukan pekerja kat kedai ni...nyampah!!..lepas bayar..aku terus blah...!$#%^%&*&()*%^#$^&%&*#%^


p/s : tbe2 aku ase ngantOk..bkn sbb mee td taw...aku mane mkn lg..
    ni d sbbkn aku 2 hari da xtdo kat ops pg2...!#@^Z%&@@Z#







Wednesday, February 23, 2011

SEnGuGut masalah wanita setiap Bulan

sengugut??? sesunggut?? sengugut?? aku selalu kOnpius dgn menatang 2 ni.. sengugut ialah sakit Puan yer...
manakala sesunggut aku biase dgr org ckp sesunggut semut...haaa..begitu..tapi member aku suke mengkonpiuskan aku nie.. "sesunggut tu la sakit periOd"....otak kau!!...aku bkn budak2 lagi..T_____T
td aku berblOg walking..aku terserempak dalam entry beliau..


lalu berniat nak sharing ngn kaum2 hawa...xpe kan??kan??hehehhe...xsalahkan??

malu2 lak...

sila baca sendiri...

Entri sebelum ni aku cerita pasal PMS,(kalau tak baca lagi klik PMS) so dalam entri kali ni nak cerita pasal Dismenorea atau bahasa asli melayu sengugut. Sengugut/Dismenorea ni adalah merujuk kepada rasa sakit yang korang alami semasa period. Mungkin sakit ni lebih teruk masa 2 hari pertama period atau kadang-kadang tak sakit langsung..(magic! tiba-tiba tak sakit pulak). Ada gadis yang mengalami sakit teruk guling-guling, tapi ada juga yang sakit ala kadar je. ( bestnye macam tu!).. INGAT!!! Beza tau antara PMS dengan Dismenorea ni...sebab PMS terjadi sebelum period.OK?

dOodal's dialOgue cOntest

gambar pertama



gambar kedua


gambar ketiga


Review blOg doodal

shaye suke...kemas & kreatif.....xmacam blOg shaye..lintang pukang..gunung ganang..

(kene bOdek2 ckit tuan blOg dy nie..kih...kiihh)

shaye nak tag




tarikh tutup dy..hujung bln 2 tahun depan...  28.2.2012

(sila lempang aku..sbb aku bani tipu..kah3..)

hadiah dy lumayan taw...

kenyang 3 hari aku makan BIG APPLE nnt

tanak jOint??



p/s : sy nk menang gak!!

Aisyah yang cOmel mcm aku

eehh...kO bace x tajuk kat ats??

hhhhaaappp!!!...aapppp!!...jgn muntah cni...sane2
alOoolllollllO......caaakk....
aagegeggegeeeeeekk....
kucikucikkkuuucccciiii....
vvvvvvvvvaaaaaaaaa....vvvvvvvaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh....
aggigigigiggigigiiiikkkk........... (ops..jatOh gg palsu nenek jiran sebelah)
baba black sheep....bblllaaa..blaa....
(xhengat lirik..lagu bf aku salu nnyi kat haku..T_____T layan je la)

name shaye aisyah binti....errr...eerrr.... bkn aisyah bt err err taw!!..
(aku lupe name ful dy..maklumla...kakak makin mude..ekhheemmm2)


.

..

....


.....


......


ccccccaaaaaaakkkkkkkk!!!!!!!!!




alOlloLllo...cOmel ny....eehhh...heekkk....jgn la wat muke cenggini...

geram akak taw....ase nk ggt2 pp dy....eeeee......eeekkk....

mst akak dulu mcm ni kan...kan..kan??

cuuuuuuuuuuutteeee.....

mate dy sentiasa tersembOl kene falsh camera.....

aaiissyahh!!!!!!! hhhaaapp!! jgn besawkan mate tu...

hahhhaaappp......

ntah2 dy nampak laki ensem kOt....pppeewwwiitt.....ckp akak kimslm taw..


..


....


.....


.............

....................

..

..

.



eehhh...

aissyyaaah...

nape tdO mcm ni ni....??huh??

jgn tdO tmpat mama aisyah la...

ni bukan bantal aisyah....

aiyOokk...

aisyaahh!!...mangun!!!..mmmaggunnn!!

(tdO mcm org tua plak)

alOlollllOOO....cOmey ny..

anak buah sape la ni kan??kan??kan..

untung ny mane2 baby jadi anak buah aku,....

harhaararrhhhaaaaaarrrr.........

aisyah...da makin gemux...

cube try test  tengOk bdn dy..

mcm machelin....

akak ase aisyah kene mnum lex 7 nie...nnt akak beli ek..

hehehheeee......

bf aku ckp..aisyah ni tdO ikOt gaya ayah dy...(kembar bf haku)

wwaahhh..mmg bergaya la...

caya la....

aisyah tdO..nmpk kemas je kan..??

aku?? cmner la ghupe aku tdo kan?? kan??

blm tgk aku tdo lg....aku tdO lagi ganah dr aisyah ni..


ini adalah segelintir kaum keluarga patrik yg jatOh tergolek..
ade sekor lg aku tamOe letak kat katil..
aku boh lam kete pakwe aku...bOley jd mangsa dera aku lam kete t..kahkaahh



bagun2 tdO...1st yg aku kene buat ialah...

kutip sume bantal, cOmfter dan sume anak2 dan kaum

keluarga PATRIk yg tergOlek2 kat lantai bilik aku

nsb cadar tilam ngn tilam aku x jatOh kat lantai sekali..

kalO jatOh..yg tu baru btOl2 ganah...kan??kan??

eehh...mksdnya..aku xla bpe ganah sgt la??kan??

blm tahap kritikal lg..

ni kalO da kawen..xtaw la...

bgn2 kene cari laki aku dulu..

mst aku da tendang bg jatOh bawah katil...

kahkahhhkaahhhh..........

T________T

sian aku...









 

Tuesday, February 22, 2011

restOrent pOndOk2...

SEMALAM....2 dara pinggitan,1 dara rebutan malaya (kah3..meh..nak muntah yer??) dan 1 mak dara (yana) g mencekik kat RestOrent Azmi kat sentul...nak dudOk tamOe tmpt bse2 lak tu..nk gak dOk kat pOndOk...wahh..nmpk ny..kegadisan kemelayuan keterakhiran telah hilang seketika..d mane..aku dan kengkawan..terpakse..dgn sOpan suntun ny mendaki umah pOndOk ni..lalu waiter lelaki berkata.."uuh..ganah mu dudOk.."..aii..berani dy ckp g tu kat aku..pang kang!!..SYAA ddupp u!!...
eehh..siyes..1st tme dtg..dgn waiter ny..mcm pelakOn jepun jek aku tgk..muke xsame jepun la..tapi rambut???perrgghhh..mcm narutO..kO kenal x Lee Dong Wook??sOng woo bin??.xkenal?? xpatut..aku pun xkenal...tp dy Org kenal la ngn aku nie..
Maaf la yer kengkawan alam semesta...hamba terpaksa mencOpet dan menculik dari bLog kawan shaye ni...nape?? haah..btOl la tu..sbb tahap kemalasan shaye mmg kuase tenuk....
nnt kalO shaye edit.member shye akan ckp begini..
---->"kO xreti edit la...eehh..nape kO lg nmpk cerah??eehh..nape kO lagi cun?? eehh..eehhh..eee..nape kO lagi nampak top..?? huh?? ni slh ni...ni sume sbb teknik pencahayaan...eeh..ni pencahayaan kureng ni..eehh..ehh..."
lalu aku berkata dlm hati "eehh..boleh x kO diam?? pang kang??hahahhaa
shaye mmg semulajdi kulit camtu..rahsia ny????hik2..malu lak ase...
 gune la tepung gandom cap ayam katek..
ttuuii..statment xhenggat..

setelah di benarkan menciplak pic2 dr member shaye punye blOg..
eehh..jgn klik cni la..gedik tol..hahhaha!
bukan d sni la..paham ke x??...bukan d cni!!..alalallaaa~
u c??..nah terbukti..kah3...

kwn aku ckp..ni sbb kes pencahayaan..eehh..kOrg..
angguk kan je ape mber aku ckp taw..
t dy kecik ati pulak..kah3..

"ni pun sama ye....kulit aku bukan gelap pun..."
igt2..follow je ape dy ckp...hahahaa

yang ni memang semulajadi

makanan pertama yang sampai..x sempat amek gambar dah kene bedal dulu...nama die chicken blackpepper rege die lam 10 hengget...sedap gak...
sila fokus pade 3 tgn tu yer..yg da pakai cin2 tu dh kawen..haaa..
yg 2 kt depan tu msh single..kah3...(gelak mcm shaitOn..)

cer cete..cer cete...dy Org ngah watpe?? haaa..btOl2..dy org ngah gerudi meje tu...

sabar yana..sabar...mknn ni kalO letak kat DBKL mmg licin..kah3..

t0oooodia...kerakusan terserlah..yana da geram..kO amek je sendOk tu..katok je mulut dy...

tomyam perahu pecah....aku bertanye "ehh..ayam xde pun??"
jwpn "kO taw x..PERAHU PECAH..BUKAN REBAN PECAH HOKEK!! "
SO CUME HDUPAN LIAR MCM IKAN JOS ,BUAYA DARAT..dan seangkatann dgn ny..

kailan ikan masin

telur peha...eehh..tershasul lak..telor dadar

paling best siakap stim limau....

 
 
p/s : peewwwwiitt...abg pOlis kt belakang...kimsalam kasut kilat k..kah3...cabOt!!
 

JOm Sertai Komuniti FaceblOg






SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH

d paksa jOint... cheewwaahh..tamOe sudah...segan2 lak..klik je cni hOkek..



p/s : mOh ler memeriahkan facebLog ni..


 

Monday, February 21, 2011

Ikan Buaya



Ikan buaya paling berat di dunia ditangkap


kOrang penah dengar x ikan buaya??? sape penah dengar???..cepat..kOrek idOng...yang xpenah dengar??? sile pok pale lutut sendiwik...mcm aku...cyes..aku pun xpenah dengar..mcm aneh pulak aku ase..adakah ini hewan kacukan ??

ikan + buaya = Ikan Buaya....??



TASIK CHOTARD, Amerika Syarikat - Seekor ikan buaya paling berat di dunia berjaya ditangkap oleh seorang pemancing, Kenny Williams di sini, lapor sebuah akhbar semalam.
Berat ikan itu ialah 148.32 kilogram (kg), panjang 2.59 meter dan dianggarkan berusia di antara 50 hingga 70 tahun.
Sebelum ini seekor ikan buaya berjaya ditangkap di Rio Grande, Texas pada 1951 dengan berat 126.55kg.
Menurut Williams, pada mulanya dia tidak mengetahui bahawa ikan yang ditangkapnya pada 14 Februari lalu itu cukup besar.
Lelaki tersebut berkata, selepas dia menaikkan tangkapannya di atas bot, dia berasa terkejut melihat ikan buaya itu yang terlalu besar.
Williams membuat keputusan untuk menyerahkan ikan itu kepada Muzium Sains Semula Jadi Mississippi di Jackson untuk dipamerkan kepada orang ramai. - Agensi


p/s : hebatkan ciptaan TUHAN??...subhanALLAH..~
DUA orang ahli biologi Jabatan Perikanan, Hidupan Liar dan Taman Mississippi mengukur ikan buaya
 yang ditangkap Kenny Williams di Tasik Chotard, Amerika Syarikat pada 14 Februari lalu.