CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, January 31, 2011

NAME AKU D PANGGIL WAT KALI KE3

flight kOl 7.05pagi..
31/01/2011
AK5190

wahhh...aku sampi apOrt pkul 6.30...cari parking..bapak lame...xde parking langsung..kne g check in...aiyOk..

cOunter : flgt ke??
dya : cbu..
cOuter : aiyOk miss...nape lambat sangat checkin??
dya : hehee...(suke ati aku la..bapak sedare jiran aku ade share ngn Fernandez ni.
         ...kO ape taw??)


 dapat jer..bOarding pass..wah...bOarding time...kOl 6.25a.m....rupenye aku mmg dh lambat...aiyOk..aku mmg btOl2 lambat..sempat pulak g membeli belah dulu.....msk dlm nk chekin plak..kne Q.....wahh...!! .PANJANG MCM KTM....dengan pantas aku jln..."Sila ketepi..ketepi...bg laluan...ibu mengandung..".(wakakkaaa)...tdgar la plak cine ckp kat ank dy..."dOnt jump d Q!!"..."u jump d Q but u still here"..WTF..ade aku kesah...SILA PEKAK KAN TELINGE..dy ckp ngn ank dy..bukan aku..tapi dy saje ulang 10x nk wat tlge aku bernanah...ADE AKU KESAH??..

Sunday, January 30, 2011

meminang??

meminang??

ikmal : syg?? bile nk masuk meminang nie??
Dya : 5thn akn dtg...
ikmal : ckp kat mama ngn abah..cepat masuk minang shaye...
dya   : ?????huh????...asl plak...??nape sy plak yg kene masOk mminang??
ikmal : yela...skrg rmai taw..org tggu Q nk masOk minang shaye...hhmmm..
Dya :...uuweerkkk....(.muntahhh reramai)....sila pekak kan telinge...

akibat membeli tanpa servey kedai lain

Tempat Kejadian :plaza lOw yat, bukit bintang..




dya  : tOkek..tOkey...nk tgk hp nOkia pink nie..
tOkey   : ini ka??
Dya   : yup..ini bpe hrga??
tOkey : rm255
Dya : ade pulak 55..bg la murah ag..


tiba-tiba..mber dy berbisik.. !%$*&*&(#$#@


tOkey : aiyOk...shaye slh ckp woo..ini Ori punyer..shaye pk AP..kalO Ori RM 350
dya   : AIYAAKK??...mahal tOl tOkek...td lu ckp 255...sikalang lu ckp 350...aiyOk..manyak tipu Ooo..
tOkey  : btOl la...saya td terslh ckp..sy pk ini set AP punya oO... (sambil membelek2 buku harga2 hp)..

Friday, January 28, 2011

shaduppp u...!!!

macam mane?? repOrt da siap...???? kalO da siap I pun bley la cuti isnin nanti...


Opcos la..dah siap..aku kan terrer...sume anggOta badan aku berfungsi..tangan kanan aku keyin data..tangan kiri aku print data..kaki kiri aku Call sume negeri...pinggang aku g collect report kat mesin Fax...kaki kanan aku wat filing...OK!! ada paham..??





sO..aku nak CUTI!!!..kO bagi ke x.."ADE AKU KESAH????"

99 NAMA ALLAH

SEMALAM..kat kedai makan..biase tempat aku ngn dy menapak....aku ternampak la...jeng...jenggg....jeeengggggg........99 nama Allah..dr jaOh xbape nak nampak sangat...sO,aku mule mencetuskan idea..utk menguji minda si bedah sebelah haku (bf haku ler)

Dya          : yang...cube sebut 99 nama Allah
Ikmal      : hmmmm....
Dya         : cepat....cepat..t sy blanje MCd..(tula cara aku nk nek kan semangat dy agar   
                 menjawab sOklan aku)
ikmal      : alaaa..syg tu  pun bkn ny taw sgt pun..
Dya         :eehhh..edeeehhh..deehhh..shaye taw la..cepat!! kalO nk jd laki shaye..mst taw
                mende mcm  ni..CEPAT!!!
ikmal      : aallaaaaa...hmm....mmm..(MENCUBE NASIB)..nasalukaya manhuALLAH
                 hullazilaaaillahaillahuuwArrahman.. Arrahim...Al malikkul           
                kudus..sussalam....hhhhmmm.....hhmm...eeee...(bunyi ape ntah aku dgr.
                .sbb dy mule dah xigat..HAHAHA...slmt wit aku)..
Dya        : eee..xhengat???..hahhahaaaa..ni xbley jd laki shaye..hahhahaha
                 (gelak mcm shaitOn)..kpd lelaki idaman malaya d luar..sila beratur utk mencube
                 nsb yg same..hOkekk


xpe2 yang...shaye bantu nie....sila scrOll ke bawah....

Wednesday, January 26, 2011

lambat lagi

LAMBAT..LAte....tu memang xbOleh dipisahkan dgn aku..kalO bOleh di pisah??? aku berani pOtOng kuku kaki kOrang la.......


aku bukan nya sengaja nak lambat..pagi td aku bagun awl..mcm bse jek..tapi nak d jadikan cite..pewut aku meragam..mcm pancaragam...aku nk jln pun xbley..kalo aku cube kaku kan diri,jap aku ase pwut memulas2..jap ag aku ase ok..aiyak...dh kluar umah nak tahan cab pun aku terpakse patah balik..bg mber aku g dlu..


time nk patah balik tu..aku pye pwut..mcm menggila jek...bile aku nebes jek..pwut aku mkin skit..aiyak..nsb bek xde jejaka ensem time aku nek lif..yela..takOt aku terkentOt2..


sampai2 je kt umah..pewut aku kembali OK!!..aiikk?? mmg maki hamun tOl aku time tu.. @$#^&^*^#$@@%# aku puye la pnt dh nek tingkat 17..kO plak wat xde pape2...


dah la aku dh lambat..tahan teksi pulak..aaiii..kene plak dgn pOk cik yg manyak ckp...nsb bek time tu ade sOrg minah lagi nek sekali..dy dOk depan..wahh!!! cantek...bile pOkcik tu mule bckp jek..aku mule memengsankan diri..dlm erti kata lain..wat2 KOMA..muahahahaa..tp aku psg tlinge..


pOkcik : kamu keje kat mane??
minah A :sy t kije..sy baru habes belajar...
pOkcik : dulu blajar katner??
minah A : kOlej...
pOkcik : KOLEJ JEK??? bukan U? (aiyak...pOkcik ni..mcm la kOlej tu teruk sangat)
               amek kOs ape??
minah A : business studies (wah...same ngn haku )
pOkcik : ..hmm...bisness ni kalO x reti ckp Omputeh..xyah la berangan nk amek business
               studies..kalO setakat YES, NO ,of cOurse...(aku taw la english aku A1..pOkcik ni
               saje ke sindir aku ke? T__T)
minah A : heee...(senyum mcm kera kene lenyak..aku ase time tu budak tu mst xsbr2 nk
                  terjun dr teksi..skt
               tlinge dgr pokcik tu membebel)
pOkcik : anak aku ni..gaji dah besar dah...3-4ribu..tp dy nk cari gaji yg lagi besar...ni haa..kO
               tgk resume dy ni..aku mmg bawak g mane2 jek.....dy ni sume pandai..dy amek iT..
               (aku pk ank dy td lawyer ke..dokter ke..xpun jurutera)..
               bla..blaaaa..blaaaa..blaaaa...bblllaaaaaaa(pjg tOl dy membebel)
minah A : Owh...oO..yela..(minah ni msti layan kan je pOkcik tu..)

tiba-tiba....

ade sekOr kete satria memOtOng teksi pOkcik ni..lalu beliau berkata..

pOkcik : pOtOng2..kO pk kO tu laju sangat...jalan ni secOet  jek..kO  potOng       
               pun  xkemane...haaa..tgk..tgk....kat situ jek aku nengOk.. ( sambil gelak2...dan bile
               kat trafiik light..bley plak dy tgk muke driver satria
               tu sambil..agkat tgn..sambil ckp.."JLN LAWEH..JLN LA.. DAH KO LAJU SGT
               TD..BERENTI GAK KO LAMPU MERAH..muahahaha")
     

aiyOk..bOley plak dy ckp cenggitu..POKCIK!!!.dah la haku lambat..kO ni pun lambat..kurak2 jln pun lg laju..kalO aku jln kaki td..mst lg laju dr kO bawak kete..sbb tu la satria tu pOtOng..aduyai..pOkcik ni..sabOr jela..

pOkcik : aku nk hantar anak buah sami vellu jap...( yg dy mksdkan tu aku..kuang ajaq!!!..aku bukan ank buah sami vellu..mahupun jiran...tidak sama sekali..sbb mOyang sebelah nenek tiri bapak angakt adik ipar mak aku xde kaitan langsung dgn beliau..paham!!!!!!)



p/s :ni sume pewut aku puye pasal..sebagai balasan..aku xbg kO mkn
        2hari..hOkekk.. menyebabkan punch cad aku merah kali ke bape ntah...

Tuesday, January 25, 2011

Lega

Lega...yer...kate Orang...kalO ase nk nanges.....jgn tahan..lepas jer...ngs sepuas ati...lega aku ase..dh menanges...air mate aku ni mmg sangat murah...kan...kan..hmm...tp tu lah hakikatny..hObi aku..Menanges..dan terus nanges...

ciyes..arini..aku mmg sgt lapar..tp aku dh xde selara nk makan..xpe la...aku diet je..t mst pwut aku kempis..mcm papan..sekeping..baru la ramping..

mcm2 aku pkir skrg...xape la..abaikan sume..



p/s : mampOs..kO mmg sgaja tak bg aku cuti kan?? kO saja nk ckp...ini xsiap..e tu xsiap...sampai mati   
       pun kije xpnh akan siap...

Tiket Flight

Dya        : halOO..
Ikmal  : HalO..balai pOlis..
Dya        : balai pOlis bukan kat cni..(ni pejabat pOs..)
Ikmal  : syg!!..tiket fligt dah FULL..seat dah xde utk ari jumaat dan sabtu...kalO ade pun
                cume 1..
Dya        : NAK!!!!!! (yeay!!...dgn perasaan GILA..aku Suke)
Ikmal   : tapi dOK sebelah pilOt..xpun kat kipas kapal terbang..
Dya         : T______________________T SEPAK KANG!!!!!!! (aku dah la btOl2 berharap
                  nak balik cepat..)
ikmal    : AHAD je ade..tu pun tgal bape seat je lg..NK x??
Dya         : mestila nak..
Ikmal    : g la bOok cepat..
Dya         : taw la...pasni sy bgtaw la budak waran tu..
Ikmal    : xpun bawak kursi Ofis shaye ni..letak dlm fligt..BYE!!

ade jugak aku lempang kang...maen2 pulak....aku dah la OVER EXCITED NAK BALIK RAYE CINE NI..dh la umah blm kemas ag..limau2 blm bli lg...ang pau aku xsiapkan ag..aduyai...(lempang berjemaah..mcm aku plak yg nk raye kan??)



p/s : ni kalO btOl dpt tiket ari AhAD..dh mmbuang 2hari utk aku brsama kOga 
         aku...haaiiktuuiii!!

nek mOtOr..aku tanak!!!

HATE..HATE..HATE...MENCI..MENCI..MECI..HATE..MENCI....!!!!!!

semalam balik kije...c kuat kentOt ngn c kuat mencubit tu dah balik...sO, aku kene balik sengsOrang!!!..adela..dlm bpe minit nk pkul 7mlm...aku msh wat kije ag..

Ikmal : sape lg ade kat Ofis tu??
dya : shaye n en.Nuar..
ikmal : budak2 umah mane?? dh balik??
dya : haah..da balik
ikmal : hbs tu..t syg balik sOrg2 la??
dya : yup..
ikmal : t sy g amek ek??
dya: xyah la..shaye balik nek LRt..
ikmal : ni dah gelap...xkan syg balik sorg2..sy xbg..2gu c tu t sy amek..
dya: hhmm...Ok...
ikmal : tp nek MOTOR la..
dya: hmm..Ok.....huh??WAT?????????????? ( dlm ati aku..taw x yg aku ni BAPAK TAKUT  
        NAK NEK MOTO???..HALLO2!!!..dgr x?? mane nk dgr..aku bckp dlm ati..)

.....aduyai.....aku rela lagi nek LRT...bukan aku memilih or cerewet nk nek motor.."Hey u..i xpdg la mat2 rempit motor ni"..mau aku kene tazkirah d senja hari...??

ikmal : syg..sy Otw...
dya : tp...KIJE SHAYE XSIAP AG!!!!!!!!


-----------msg x dbls..aku beranggapan dy  dh membaca................10min kemudian.......

ikmal : syg..sy dh sampai..
dya: wat?????? wat??????wwwaaaaaatt????
ikmal : cpt ckit..ari dh gelap..mcm nak ujan..
dya:...hmmm...WAT??????????WAT????????????WAT??????????? (adakah mate aku
      rabun..or tersalah bc msg)...kn shaye dah ckp..KIJE SHAYE XSIAP AG!!!!!!!!!!!...(marah 
      membabi buta)
ikmal : hmm...Ok... (menjawab dengan persaaan pasrah)

dgn mulut membebel2..xbehenti2 ngOmel..aku kemas meja...BALIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....geram pun ade...tp sbb syg..aku wat mcm xde HATI...muahahahaa...baiklah..sesiapa yg baik hati..sila gulingkan aku kat tangge..agar aku cpt skit sampai kt level 1....

ikmal : nah..helmet..
Dya : cmner nk pkai ni??...(mulut aku mmg xhenti membebel..dh la jambul kt pale aku
         tinggi..tersangkut2 nk pakai helmet..10x nk betOlkan...tarik helmet..ngn tdung2 skli
         tertarik..mmg xde rupe dah aku time tuh...aiiii..berang tOl aku..)...
ikmal : cOmelny..mcm burung pipit...
Dya : SHUT UP!!!!!!!!

dlm perjalanan..mcm2 doa aku bace...pastu aku nyanyi..aku ase dy xdgr..sbb aku sdri pun xdgr..yela..da pakai helmet mcm angkasawan..mcm ORG PEKAK..je aku ase...dy tye je..aku..HUHH??HHUAHH??APE TD??? XDGR?? HUAAH??...jd pekak seketika...mlut aku mmg xbehenti membebel...syg...mtOr..syg..kete...jgn dekat sgt..eehh....eehh..jgn laju sgt..eehh.....sile lempang aku..bg aku pengsan cepat..

ikmal : bley x jgn keraskan badan dok belakang tu??
dya : mane ade keras kan!!...(padahal..aku ase..aku dah mcm TUGU NEGARA kat
         belakang...lebih tegak dr aku Nyanyi Negaraku time skOlah2 dlu....)
ikmal : bOley x lembutkan bdn??..susah shaye nk balancekan..nk bawak mOtOr ni..
Dya: nk lembutkan mcm mane lg?? (xkan aku nak MENARI2 kt belakang ni..xpun lembut
         mcm tarian ballet)

OtW nk g TAPAW.....
....
.......
...........
.................
HUJAN!!!!!!!!!...aku ualng skali lagi...HUJAN!!!!!!!!!!!!!!>...HHHHUUUUJJJJAAANNNNN...
YA ALLAH>>AKU BERSYUKUR KO TURUNKAN RAHMAT KEPADA KU...(tp jgn sekarang...aku blm sampi umah lg.....T_______________________T sOb2)....

...mOde: BASAH.......

hbs sume makeup aku....

sampai2 umah je...kt parking..aku ase muka aku dah mcm "PONTIANAK VERSI NEK MOTOR" maskara aku dh la xwater prOf..xkalis peluru....!!!...hbs...PUNAH!!!!!!!!!!!!!!!!...........T__________________T


ikmal : syg..sORY...
dya : HUAAAHH???
ikmal: SORY..
Dya : huuaaaahh?? ape td??? (wat2 pekak..padahal helmet aku dh bukak dr td...ni mayb
          dsebabkan kesan memakai helmet..pekak seketika...laallalaaaa..jwp dlm ati je...ok..xpe
          syg..)

aku xksh pun....aku taw...dy sygkan aku..sbb tu dy xbg aku balik sengsOrg...THANK YOU SAYANG..





p/s :..syg..next time jgn amek sy nek mOtOr taw..kalO ujan..takOt muke jd pOntianak     
        FREE!!...hbs badan dy lebam..kene cubit ngn aku....

Monday, January 24, 2011

xsenOnOh..

ciyes..aku sangat nantOk...nk hilangkan nantOk..aku akan msg dy...zzzZZZzzz...bg mgurangkan tahap ngantOk yg membabi bute

D : Sayang...nantOk..!!!
I : sian sayang kan...hmm..
D : nak kentOt..bOley??
I : ee...mucukla syg nie...
D : nak jugak!!!
I : hmm...yela..CEPAT!!
D :..hmm..xjd la..tahan sampai balik t..
I : huh?? boley ke??
D: mst la bOleh...!!..




p/s : bertuahny dy dapat aku...AMIN..

funny!! funny!!

Sabtu?? sabtu?? yer sabtu lg...nk wat ape ek??...hmm..mcm bse..aku ngn dy kluar...Yeay!!! kluar..aku sgt suke kluar...g shOpping2...g cuci mate..cuci kaki...tapi jgn nk perasan yer..simpan agan2 jauh2..nun d bukit tinggi... T___________T sOb2...aku x g shOpping pun...yer!! aku xG...paham??


.......mcm biase pas slesai mkn...g car wash...g MANDIkan  kerbau KETE KESAYANGAN DY....MERANGKAP BINI NUM ONE...ffiiuu....maki hamun tOl aku..asek2 dating kat car wash....esk car wash..luse car wash..mgu depan car wash...bUsan..busan..busan!!!BBUUSAAAAAN....hampagas tOl..kalO aku kumpul wit dy g bayar kat car wash ni..aku bOley shOpping...sigh~


......10.30mlm...kteorg g s.alam..jumpe member aku...bes kan..member aku sume dah sambg amek MASTER..aku setakat PHD je...sOb2..T_________T...bagai melukut d tepi jambatan xsiap....


kalO jumpe member aku ni ...bahasa sarawak menjadi HOt Isu...tOPic utama...yea...yg jadi mangsa gelak kan dan menjadi bahan.. Ikmal.A.K.A pakwe aku..dan Shaher..mber aku time kt uitm samarahan kuching..dasat x dasat dy Org  ni..kucing dgr dy org ckp pun kucing xpaham..muahahhaa..meh,kalO bab ngutuk dy org..sng jer..serah kat haku..kite org..aku,asiah n ika (merangkap makwe shaher) bantai je dlm bhasa sarawak.....asiah n ika..3thn dOk sarawak...dy Org mmg paham pun...tmbh2 lg pekataan yg mengutuk Org..cOmpOm2 la bawah tapak kasut...wakakakaa..jum..tgk..aku kenekan dy Org..


aku : sayang, kucing dlm bhasa sarawak ape ek??lupe ar..
Ikmal : hhmmm.japp..igt...tp mcm xhengat...dengan cOndifent ny dy menjawab PASUK!!!..
aku : T_________T salah la...yg tu..anjing kacuk kucing..pusak tu kucing..asuk tu anjing..aiyOk..mau gile aku mengajar..ini bukan kali ke3 aku ajar...
shaher..kO pulak..dh 3 thun dOk sawak..xkan xtaw...sila tujuk kehebatan kO...cpt..kucing dlm bhasa sarawak ape??
shaher : (tanpa befikir dan tanpa halian hayat..shaher menjawab)...PENJAN!!!! (dgn muke siyes)


aiyOk...mau...menagis kucing tepi jalan dgr..yela..penjan bOle d samakan dengan kucing..SHAHER!!!! penjan tu tingkap la!!!! adOiyai...drh tinggi tOl aku ngn kOrg nie..


lagi...


time tgh dgr life band...kt G Hut s.alam..bley plak men teka2 lagu....


gitaris baru petik sekali jer...
shaher :haaa...lagu ni aku taw nie...
Ikmal : haa...kan..aku pun taw...lagu niee...hhmmm....
shaher : THANK YOU ALLAH...kan??kan??
Ikmal : haaa...btOl...THANK YOU ALLAH...
bile lagu berkumandang jer...KEPALE HOTAK KAU THANK YOU ALLAH..!!@$%^&$#^%&^%3
mau terlOmpat cincau dlm mulut aku time ngah minum...ade ke lagu thank You ALLAH...bley Osteoporosis aku dengar...lagu banyak punye rancak...cant take my eyes Of yOu ..(aku bantai je..aku xhengat lagu ape..yg penting mmg jaOh periuk dr dapur gas..pale hOtak dy org lagu THANK YOU ALLAH...mmg xde seni langsung)...bley pulak mamat 2 ekor ni ckp lagu THANK YOU ALLAH...thank yOu la sgt2 kat kOrg..sbb bjaya serabutkan Otak aku...








p/s : aku sgt hapy jumpe kengkawan aku...mmg bley mengalahkan prgai budak2..

Friday, January 21, 2011

Dua Pemetik Api Boleh Bikin Motor?....

Dua Pemetik Api Boleh Bikin Motor?....JOM TENGOK

Lepas ni Korang Mesti Minat Nak Buat...... :-)





























p/s : pemetik api ni bOley jd duit gak...nk cube??? g la jual..

Nasi Kerak Untuk Ibu

Nasi Kerak Untuk Ibu

Hari ini semua adik-beradik pulang beraya di Kuala Lumpur setelah beraya di kampung mertua. Ibu yang di KL agak kesunyian, tetapi setelah mendengar abang dan kakak-kakak hendak datang beraya, ibu gagahi juga bangun pagi menggoreng nasi buat santapan pagi mereka yang akan datang nanti
Aku yang bongsu tinggal dirumah sambil menolong apa yang patut memerhati kegagahan ibu yang sememangnya aku tahu sakit dan bengkak kakinya semakin menjadi-jadi semenjak bulan puasa tempohari.
Aku minta untuk membantu... "tak payah" katanya.
"Biar mak yang buat.. nanti lain rasanya kalau kamu yang buat."
Aku biarkan sahaja walau dalam hati terasa pedih dan sayu melihat kegagahan mak nak juga sediakan nasi goreng untuk anak-anaknya yang bakal merayakan Aidilfitri bersamanya.
Aku tahu di sudut hati mak ada rasa sedih dan sayu kerana anak lelakinya tak beraya bersama di pagi raya.. tetapi langsung tidak ditunjuk malah ingin pula menjamu anaknya.
Terhinjut-hinjut mak ke sana ke mari mengambil bahan-bahan nasi goreng.
Bukan main khusyuk dan bersungguh-sungguh beliau cuba menyediakan juadah; semampunya.
Apabila semua abang, kakakku dan anak saudaraku sampai aku mula hidangkan nasi yang digoreng oleh mak tadi.
Semuanya pakat menjamu selera.. memang berselera semua sukakan nasi goreng mak.. mak tahu anak-anaknya sukakan nasi goreng air tangannya..
Dalam tak sedar nasi dah hampir habis. Terdetik dihatiku :
"Ahhh mak belum makan apa-apa semenjak pagi kerana sibuk sediakan nasi tu."
Tiba-tiba abangku bertanya, "siapa yang tak makan lagi nasi ni?"
Aku menjawab, "mak belum makan lagi.."
Mak dengan bersungguh menjawab, "ehh mak tak mahu... tak lalulah nasi goreng, nak makan roti jer sekejap lagi."
Dua tiga kali kami pelawa begitu juga jawabnya. Kataku dalam hati, " oohh mungkin juga mak nak makan roti sebab nak kawal penyakit kencing manisnya."
Bila semua dah pulang.. aku lihat mak terhinjut-hinjut ke dapur. .lantas aku bertanya, "mak nak apa.. saya nak ambilkan.'
"Tak mengapa, mak nak rasa makanan ni sikit.'
Sayu sedih dan terguris sungguh hati aku.. bila kulihat mak rupanya sedang mengikis kerak-kerak nasi goreng yang masih berbaki dalam kuali untuk dimakan.
Itulah kasih seorang ibu pada anak-anaknya..
Zaman sekarang pun masih ada ibu yang sanggup berlapar dan mendahulukan anak-anaknya asal mereka semua kenyang. Kami benar-benar kalah dengan apa yang kami saksikan..
"YA Allah, Engkau peliharalah ibu kami.. ampunilah dosanya.. berilah kekuatan kepada anak-anaknya untuk membalas jasa ibu yang tak terhingga, amin.."
 
p/s : ni aku baca dari carigOld..sgt sedey...AKU SAYANG MAK AKU

cOntOh surat....

KARANGAN BUDAK DARJAH BAPE NTAH




tgk surat ni...agak2 aku bOley tak nk bagi kat bOs aku...kalO aku xley nak

siapkan kije???...opcOsla...sure bOley.... bOley punya maaa...

fiiiiiiiiiiuuuuuuu...cOmpOm muke aku mcm kuda belang kene lempang bertubi2

kan...wakakkaa...T_______________T


p/s : jgn bg seribu alasan ..

Masalah Perut Buncit..cubalah cara ni..

PERUT BUNCIT??

Haa...tgk tOpic pun dah cukup gempak kan...badan kurus jgn sangka perut dy

Org tu mcm flat pOlis...perut dy Org pun bley mengalahkan ibu mengandung

3bulan taw...fuuhhh..masalah ni biase aku dengar..semalam balik jumpa

 member aku..member aku tgor pewut aku...wah..perut kO xmuncit

ag la...ape formula matematik ko gune??..sng je aku jawab...guna lah

simplyCT...(pe kaitan bahlOll...??).aiikk???? aku kan kuwus..mstla perut

aku leper,nipis,sekeping,sepapan, pwut xmuncit...yer...mmg btOl sebab aku

tahan nafas 3jam setengah..sbb tu muncit xkelihatan...wakakka...nek biru mix

unggu muke aku..sigh~ rOmate aku siap beli lex 7 lagi...dulu ade lex

 5...skunk dah up level ke lex 7...kalO ade lex ten ten (mksdnya 20)..mst

rOmate aku beli gak kan..kan..kan..kan...wakakaka...mber aku tu beli  

memang  bagai nak rak..p smpai skrg pun xmnum ag..bf aku pun dlu mnum

lex5..setelah rahsiany d pecahbelahkan..wakakkaa...SAYAnG..patut la sayang

ramping kan..mcm INUL...muahahahaaa....

kO keji

SANGAT KEJI

KEJI + KEJAM = KEJIAM



aku sangat hate!!..hate!!..Hate!! haattee..hateee u mOre la....mOre than

chipsmOre....kO memang keji!!..Kejam!!...WTF!!..blady Hell.....mulut kO

memang mcm...emm..macam...macam ape ek??..haaa...mcm..macam

jambatan tak siap..aci x??..xx..xxXx..aku ase xaci..hmm..mcm...mcmm..tapir

pecahkan reban ayam...haa..ok kot..tak keji sangat statement aku ni...kalO

aku ckp lebey..t kO bg markah aku kecik plak....



........sampai ati kO kan...tersentap urat nadi aku baca emel kO..agak2 la nk

nipu n selamatkan diri sendiri..jgn la tggalkan bukti merate2

lOrong....sigh~.kO mmg xterrOrist la..xsuper duper wOmen

lgsg...haaaiii..aii...mls aku nk ckp..bOleh plak kO ckp..yg kiteorg hantar kije

lambat..ni mst nk ckp "AKU" ni wat kije lambat..lembap mcm siput babi kene

hempap washing machine 9kg......Ko ckp senang la...kO pikir nk key in data

2hari sempat ke???..kalO kO pk aku ni rObOtcOp or Gaban

OR BAJA Hitam mcm kO tu..kO wat la sendiwik...kO ckp je sng..kO xrase

ag...ttuui..tuui...tttttuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.........







p/s aku ase nak tukar jawatan je..tukar ke bidang terjun..jd PA pilOt Ok x??

Thursday, January 20, 2011

MANDI WAJIB

MANDI WAJIB
Ni aku amek dr blOg member aku. miss cella..aku ase bOleh d kOngsi
bersama...dan utk diri aku sendiri...
AssalamualaikumBerkongsi sedikit ilmu… dari JAKIM. 

Mandi wajib yg betul….. Mandi wajib merupakan perkataan yang mudah disebut, tetapi jangan terkejut jika dikatakan banyak umat Islam di tanahair kita yang tidak sah mandi wajibnya kerana tidak melakukannya dengan betul. 

Untuk melakukan mandi wajib yang betul, seseorang itu tidak boleh melakukannya dengan hanya mandi secara berdiri atau duduk mencangkung sahaja. Sebaliknya, ia mesti dilakukan dalam kedua2 keadaan bagi membolehkan seseorang itu meratakan air ke seluruh anggota badannya yang zahir. 

Penolong Pengarah Bahagian Dakwah, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), Uztaz Haji Mat Jais Kamos, 49, menegaskan, bagaimanapun, berdasarkan pengalamannya sebagai bekas kadi di Pejabat Agama Islam Gombak Timur dan penceramah, didapati banyak umat Islam yang tidak mengetahui perkara ini. 

Wednesday, January 19, 2011

Irwansyah dah kawen??

AIyOk...ZASKIA SUNGKAR kawen dgn IRWANSYAH??? mantan c

ACHA??...kan??

dulu aku sgt meminati adik Zaskia ni...c shereen Sungkar..dlm lakOnan cinta

FItri.......dy Org ni merangkap

penyanyi gk..."THE SISTER"........lagu dy org  pun ade yang bOley tahan...

tadaaaaa....ni la dua beradik yg aku maksudkan...dy org ni agak pemes kt

indOn..





yg kiri shereen..yg kanan zaskia
 sekarang kakak dy si zaskia sungkar ni da

kawen.....ffuuuuuhhh.......akhirnya..tamatla zaman bujang

irwansyah..wlaupun lagu irwansyah ade yg bertajOk ku tunggu janda

mu....xsmestinya dy nk 2gu acha janda

pulak baru nk kawen...kan...kan..kite tukar tajuk lagu tu kepada "Ku kawen

dulu, tak sempat menunggu

janda mu"... aci x??


kita layan fOtO kawen dy Org ek....












p/s : sOnOk kan tgk Org da kawen....sigh~

isu WHI

Isu “Besarkan Payu Dara” Di Wanita Hari Ini, Yay or Nay!





Isu “Salahkah Besarkan Payu Dara?” (tonton.com.my) yang dipapar di program Wanita Hari Ini (WHI), TV3 pada hari Isnin yang lepas menjadi topik perbualan hangat apabila ramai yang menentang isu tersebut dibincangkan secara terbuka kerana sensitif dan melibatkan maruah wanita. Kami sudah habis menonton perbincangan topik tersebut, dan berdasarkan pemerhatian, kami rumuskan isu “Besarkan Payu Dara” tidaklah keterlaluan seperti yang digembar-gemburkan oleh pihak media.
Menurut KOSMO!, beberapa babak kamera menunjukkan bahagian dada model wanita yang lengkap berpakaian kononnya menimbulkan rasa tidak senang hati buat penonton yang mengikuti perbincangan tersebut.
Babak kamera yang dikatakan zoom in di bahagian dada model.
Ahmad Izham, COO Media Prima memaklumkan bahawa pihak TV3 sekadar membincangkan isu tersebut kerana mempunyai pengajaran serta bersesuaian dengan peredaran zaman, tanpa mempunyai sebarang niat yang lain.
Selain itu, isu “Besarkan Payu Dara” menjemput pakar-pakar perubatan yang berkongsi maklumat mengenai prosedur serta impak yang akan ditanggung oleh klien. Pengacara WHI juga sudah memaklumkan lebih awal kepada penonton bahawa pembesaran payu dara melanggar hukum Allah kerana cuba mengubah ciptaan-Nya.
OHBULAN! bersikap terbuka & menganggap perbincangan isu “Besarkan Payu Dara” dapat mengubah persepsi orang yang selama ini tidak tahu dengan kesan pembedahan tersebut. Bukan apa, ramai wanita yang inginkan bentuk payu dara yang mantap, tapi tak cukup ilmu.
Apa pula kata anda? Setuju atau tidak isu “Besarkan Payu Dara” dibincangkan secara terbuka? Undian dibuka selepas ini.

Besarkan Payu Dara Dibincang Secara Terbuka, Yay or Nay?

p/s : bagi aku..xperlu la nk besar2kan nasi lemak..kalO n.lemak sepOsen pun sepOsen la..kan..

Tuesday, January 18, 2011

4 Star...

PENGIKTIRAFAN 4 STAR

Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua Warga BKA atas
usaha,  kerjasama dan komitmen yang tinggi dalam menjayakan program
Penarafan Bintang (Star Rating) di Jabatan Kerja Raya (JKR) Jangan Kerja
Rajin dari 29 September hingga 8 Oktober 2010. Selaras dengan ini, JKR telah
di beri penarafan 4 bintang dengan markah keseluruhan 87.4% dan 98.45% bagi  kriteria Pengurusan Kewangan JKR .

yang tu mmg sengaja aku highlight kan...bg jelas..terang...nyata dan

jitu....hahahaha....sbb kite orang yang buat untuk bahagian

kewangan...bahagian kami la pemegang saham yang paling

tinggi...........ffiiuuu.......hOOyeayy...lOmpat gaya tenuk...

Akak..Pn Ain....cella....Ain.....xsia2 usaha kita balik lewat2...kOl 3.30

pagi....bersengkang mata..org len tdO..kite merangkak wat kije kat

Ofis...kan...kan ...kan..mekasih juga wat pakwe shaye...hehehhee...sbb

sanggup kOrbankan mase tdO...kih3...

.....nyOnya...kami xmintak banyak...cume shaye nak puan tanggung kOs dan

keluarkan peruntukan utk  penginapan 3 bulan 90 malam d Hard rOck

hOtel.....dan bg bOnus 5tahun gaji J54 kepada kami...amin (jgn kO nk

bermimpi..mau dapat lempang berulang alik free)....

sekarang sila jauhkan SSR drpd aku..aku tanak dgr...sbut je SSR aku ase idup

aku d beban...terbeban..membebankan....macam  cengkerang siput babi d hempap lori

balak...ssshhhuuuh....tanak2.....

............d atas kemenangan dan kejayaan kami bersama...bOs kami yang

baek hati telah spOnser pza hut.......ssllurrpp....MEKASIH KAK NURUL


sila telan aiyak liur masing2....hehehheeee...


virus detected.....


my bOss....mekasih  dari kteorg Nurul Ain cella la la  dan Nor Ain  sbb blanje

kiteorg arini (selamat wit makan tengari..hhehehe..sbb dlm purse aku cume

ade resit sOpping je..1sen pun xde..sigh~).....jasa mu d

kenang...ffiiuuuu



p/s : u oll..nape xbgtaw i...i nk jugak share..sharing is caring u nOe..lallaaa~

Friday, January 14, 2011

awang senandung vs gagak itam

Jiwa PANAS..........

 bukan sekadar kunci masuk amaun untuk menyediakan laporan prestasi semata-mata. - by gagak itam

wahhh...waahhh...wahhh..statement xhengat......mulut kO busuk...macam taik ayam....taik

kucing.......taik kambing..taik tapir...taik tenuk.....macam tangki kumbahan...macam

najis...macam bangkai...hhhhhhaaaaaiiiiiihhhhh......bengkek tOl jiwa aku dgr kO ckp g tu....kO

pk kije aku tu nak jage satu tempat je????????...

Ain......aku sOkOng la pepetah baru kO tuh.....kepale d kaki...muka d kaki...badan d

kaki...kaki d kaki...

maksud dy same dgn = burung gagak kene pijak dan d langgar tragis Oleh treller....


p/s : gagak gila kuasa

kreatifnya....ank sape la kan...


Hari 2...balik kije...aku temankan dy g woksyop jap..wOksyOp berpuaka dy panggil..mmg yer pun..aku tgk pun ngeri....tu bukan la wOksyOp yang mcm kt kedai ek...tu rumah yg lame..tp tmpt mber dy wat side incOme..nk repair kete kawan2......gggrrr...seram gak tempat ni.grrr..grrrrr.....ade pic...jap ea...aku huplOd....

......................


..................................


.....................


......


...


taaaaaaaaaadddaaaaaaaaaaaaa

....

.

.
mmg scary
sgt scary wOo......


..................

..................................

...

sambil2 tu bek aku layan diri aku sendiwik....selfservice...hahaha....ni la kije aku...dy ngn

mber dy tgk tayar n rim kete..aku plak, xkluar,dOk dlm kete jer...On9 Fb..tu jela kije aku..tu

 pun gune hp canggih

manggih dy..kalo aku..aku xleh gune hp mahal..yg ade 3g..4g ape tah lg..cOmpOm

TabOley.....cume boleh gune 3310i....yg kete kebal punye..sbb aku suke campak merate..


 
tengah layan Fb..hmmm..nantOk aku tunggu..


dah hampir satu jam...baru la g mkn...aiyak....

..............situasi sambil menunggu Oder...dy (buah hati)..telah cube mencunggkil taex gg 

bakat..yang kununnya mmg berbakat dalam seni lukis....aku pun agk terpesona dan

kagum jugak dengan lukisan dy...siyes...sannnggaatt menarik...kreatif dan

inOvatif...tersentap nadi aku 3saat.....mmg tgn seni.....kan yg?????..seumO idup aku..xpnh ag

aku jmpe lukisan mcm 2....wah...wa..salut la sama lu.....hahahhahaaa.....mari kita layan...dari

rupa asal aku...kepada pOtret yang telah dilakarkan..hanya bermOdalkan seceping tisu dan

sebatang pen mahal...sbb tu la lukisan cantek kOt...jOm...layan......zZZaasszz.......




                                                                        


sebelum...santek kan...(ttttttuuuuuuiiiii3)
 

                                                                              

.....hasilnya.....

...

........

................

...........................................

..........................................................

...........................................................................


..............................................sungguh menajubkan.....................................................

...........................................................................................

........................................................................

....................................................

........................................

..............................

.........................

...............

.....

santek kan???? sigh~~~~~~~~~~~~

anak sape la yg lukis nie.....

xpe..biar aku terangkan....

disebelah kiri yg segi 4 tu ..adalah kerOnsang yer adik2...bukan cadbury yg jatOh dr tgkt 17

apartment aku ...manakala yg kt bawah dagu aku tu...kerOnsang gak...(mcm janggut

kambing tua jer!!!)

than..yg dekat bahu 2..adalah span baju...(macam baju org men besbOll je aku tgk T____T)

yg kat kepale plg aku xleh nk tme...nk ckp tdung, xmcm tdung..mcm helmat engineer pun

ade...dh la tlinge nampak...penat je aku pakai tdung..terkeluar jugak anak tlge aku..

syg!!!!! syg pk sy ni artis beenda ke???.....(!%#^&&$*(&*^**^&)


p/s : besyukOr ny aku dpt pakwe cenggini....sbg tanda menghargai ny..aku letakkn dlm

prem nnt...