CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 22, 2010

Dilema..mcm lagu nelly la plak..

dilema...??? adakh aku nk kawen???hhhhaapp!!!!..bkn la...aku ngah dilema sama ada nk smbg blajar kt oversea or dlm malaysia je...........hhmmmmmmmmmmm......

....
....

mcm mane ek...


.........

hhhhhmmmmmmm......


..........


.........

yea2...kamOe..kamu..yaaa...kamOE.......kamoe2 sume...kamoe kene tpu......aku nk smbg stdy kt oversea??dlm malaysia pun xlepas..pe tah ag nk ke oversea.."JGN NK MIMPI".mau kene penampar JEPUN dari  org 2 sekeliling...spe yg nk tgung?? huhhh......

aku sbnrny nk dilema ni nk milih ape ye...buah hati aku nk blanje aku beli sOmething..
tawaran adalah seperti berikut :

i :       yang..sayang nk perfume x?? (kejadian ini berlaku d dalam sOgo yer adik2..)

D :     nape plak?? (saje wat xtaw..nk je aku lempang muke sendiri..xpun bg flying kik kuase cipan )

i : xde la..saje je..nk bg n beli kat sayang...

D :     perfume?? mahal la sayang..bile yg body shop pun xpe..murah la ckit..xsampai ratus2 pun.. (jenis aku mmg mcm ni..aku lebey suke beli barang yg murah..aku xperlukan branded sgt pon...yg penting aku mampu nk beli dan aku selesa nk pakai..sbb kalo mahal..aku sayang sgt nk pakai..wat koleksi je..kalo pfme yg murah yg sepoloh hengget 2 aku xwat koleksi pOng..hbs je..aku campak sejauh yg mungkin..ala2..lontar peluru g 2..xla sdey sgt nk buang yg murah..)

i :     xpela..pfume ni shaye sgt suke..bau dy pun nOt bad (aku xhengat brand ape yg dy ckp)..!^&%#@$$%..pjg lebar dy xplain kt aku..huhu..   ____________________________ = _______________
ok2..xpe..syg pilih la..nk "BAJU" ke...nk "PERFUME" ke OR nk handluggage xpun beg troli nk g skolah 2 (hanbang la sbnrny yg aku mksdkn....aku mmg suke tokok tambh ni )..

D : hhmmmmmm.....bagi shaye tempoh utuk membuat keputusan (hhuh!!!!!!...nagde2..nk je aku cepuk pale org sblah aku tme 2 ..yela..nape aku beria sgt??wat keputusan beria tOl..mcm nk pilih jalan untuk hidup ataupun mati..xpun mcm dpt offer  keje sbg PILOT nk trme offer ke x......)..hmmm bile last hantar borang permohonan (nk bg keputusan ler..)...

i : hhmm...ttteeeettt.....da tamat..

D : haih...offer baru d kemukakan ..xkn da x valid ag..haiihh...nk jugak!!..(sambil hentak2 pale lutut )

i: yela2..shaye bg mase.......hmm......

D : Hoooyea!!!!!!!!!.......aku ase nk mlompat2 je...hati malu2..macam daun pokok yg xtaw malu..

p/s : saluny..aku ni ckp je lebat...lebey nk 2 nk ni..wpun aku ni sgt2..tersgt2..sgt menyengat suke brg2 cenggitu..tp aku xsuke mmentingkn diri..aku ase..lebey baek wit 2 simpan..bley kawen cpt...(gatal mcm buluh betong)..tp kalo dy bg ape slh ny..cume aku x mengharap pun..huhuhu..

kelakar : macam nk tercabot urat kentOt...

smlm aku amek halfday..maklOmla..pOkcik aku dr cbu dtg..sO aku nk sruh dy "kirimsalam" je kt mak abah aku kt seberang sane (kirim brg la..kirimsalam??? mau hangin barat daya kucing jiran aku dgr..)..dah selesai jumpa czen mazen aku kt sOgO..aku dgn "si BUAH dada  HATI" xplan pun nk g mane2..alang2 dh 2 ari ngak ketemuan..kiteorg pun bercadang nk g jenjalan..sedut udara d hiruk pikuk kota raya nie..( ayat xhengat).. dialOg
 D : sayang..kite nk g mane ni??
 i : hmm..g jln2 la..shaye semangat nih..ye ar..2 ari xjmpe..kangen dech..kte g shOpng nk..aagpun shaye nk    beli  shortpaint (english tahap tadika..btol ke ejaan nie?? abaikan..xmsok xam pun)..
D : nk cari ktna?? skunk jln jam kn yg..org kn balik kije time nie..
i : yela..nk wat mcm mane..lalu mane2 jln pun sume sama jer jjam..kite g KLCC nk??
D : hmm..ekot la..( e 2 la jawapan yg aku rase plg sng nk jawab..sbb Otak aku xpelu nk mengaplikasikan sgla software utk aku mmkirkn jwpn..hampeh..sian "si BUAH HATI"
i : sungai wang nak????
D : reaksi plg cepat aku menjawab "OKEH!!!!" (aku bkn tahap kaki shooping je..malah sume anggota badan aku gile shooping)..sayang..t nk cuci rmbt bley x??
i : ekot syg la..(ayat 2..dy copy paste dr haku hOkey)

HAMPIR 4JAM GAK PERJALANAN (AKU TPU JE..)..TIBA LA D KAWASAN KEJADIAN...dengan hati yg berbunge2..mcm bunge taik ayam..aku berjalan..(sape xhappy..nk sopping hOkek..)..


D : ehh..salOn..nk cuci rambut..."RM5"!!!!! je.cuci rambut??? biak betik?? syg..btol ke "RM5" je???
i : btOl la kOt..xpela..cuci je..pas cuci juz bayar..xyah tanye.

aku ape lagi..laju je msOk..ckp.."amoi aa..shaye mau cuci rambut" (mesti dalam hati cine ni..minah ni pemalas kuasa kuda + cipan.. nk cuci rambut)..

cine tokek : amoi aa..u mau guna shampoo biasa ka..yg lg elok punye..yg elok tambah 6 hengget lorh
D : nk yg elok punye..

nk tersembol keluar gk mate aku nengok syampoo 2..nk je aku ckp "oi apek..2 shampoo sama macam shmpoo saya punya umah ooo..(aku mksdkn same ngn shampo aku ler yg kt umah 2.. ngekk!!)...xpe2..

setelah rambut aku d hempas pulas...d tarik..d sita..d songsang..d carik2 mcm carik isi ayam..mau tercabut gak urat buku lali aku bile apek 2 yg cuci..dasar lelaki..mmg pnOh dgn KEKASARAN...   selepaas 893min (aku tpu je)..

cine tokek : amoi..sudah siap woo....
D : ok..

si buah dada HATI aku ni dr td tersengih2..aku xpaham sepatah karangan pun..
i : g la bayar...
D : sayang tlg bayar kn..shaye x amek duit ag..
i : hampeh tol..shaye baru nk kenekan sayang..

kengkawan..datuk..datin..nk taw x bpe cost cuci rambut saye dgn sabun FAB 2..."RM41" sy ulang lagi 41 HENGGET........bukan 4.10 sen..!!NAH..AMEK KO..nk sangat cuci rambut....hokeh!!!!!!!!!!!!!!.....PANAS..BENGKEK..BENGKAK.BENGKIK...hHATi aku dengar..nk taw nape BUAh HATI aku tersenggih2 mcm kucing nk beranak?? yela..dy penah g ptong n cuci rambut.. 40 hegget..dy dah terkena..skrg dy nk kenekan aku pulak..HAMPEH tol... tp terbalik pulak..dy sendiri yang terkena..sbb dlm purse aku hanye ade "SEHENGGET"...hahahhaaa....sayang..sile tamabah 40 hengget ye..t shaye tambah shhheeengggetttttt" hik3..( nk je aku gelak sambil berguling2 mcm tenggiling..ala2 sin chan la kunun)

satu je aku nk cakap kt dy..."LU KENE BEB"..hahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......(gelak mcam setan..haih..astaga)

*** cerita ini telah di tokok tambah..d tolak..di darab dan dibahagikan..x lupe gak..telah d kuasa dua kan. dan d kelentong serba sedikit dari TUAN   EMPUNYA TANAH..lalallalaa~



..yeeehhhhhhhh..ini la MANGSA kite ye...muke agak2 xbersalah..setelah kenekan aku..ala2 kucing pegnent dh tersengih2 dr jaoh nengok aku..kunun2 ny aku yg akan bayar...



p/s : mak aku pesan..nawaitu kene baik...baik mcm haku..yea2...namun begitu shaye ttp sayang same beliau...(dlm ati ade zoo negara la plak)

mOde : "EXCITED" tahap gaban menyelam...

dgr tajuk 2 je da bg gambaran ..betapa "EXCITED" ny aku skunk..sbb nk berblOgging..al maklumlah..kalO nk wat diary yg ala2 exam karangan UPSR..aku ase. hari2 aku kene beli buku diary..sbb ny..aku sangat cuai..dann lengkap dengan hObi aku yang sgt suke men campak gaya "bola baling" segala kejadah barang2 aku dgn merate2(ayat aku mcm berbelit2 dan susah nak paham..abaikan..aku je yg bace!!)..ssiigghhhh (ni la anak dara mak abah yer)..

p/s : menaip dalam mOde kelaparan..2gu pengsan t baru aku g makan..

TesTing..1..2..3...achhemmmmm

teeeettttttt..tepat jam 12.36 tgari..aku juz cube nak ngeTEST je..bley ke dak aku menconteng kt entry ni..bak kate pepatah sarawak....suka ati aku jak mok nguras kat sitok....tttettttt 12.37 tgari..maka BERJAYA la aku melahirkan blOg aku nih...ekekekeee...