CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, December 31, 2010

gudbye 2010

Waahh!! sungguh cepat mase berlalu...ase mcm mimpi plak dah nak masOk 2011...sangat sedey meninggaalkan dunia 2010...taw nape??????? umO da semakin meningkat!!!!!.tanak2....(sambil hentak2 printer kt ofis)..yg ni la paling2 haku xsgup nk hadapi.....ye ar...umO makin meningkat..tp perangai aku pun semakin meningkat seperti kebudak2 bbaadakkan...mcm badak...sigh~

                              

 1
.
...
.....
.......
..
..
.
2
.
..
....
......
.............
3
.
..
...
....
.....
......
........
JERIT KUAt2....




................................................................... GUD BYE 2010...............................................................










Antara kenangan paling...paalinggggg......pppppaaaallllllinggggg manis dan sangat bermakna sepanjang 2010 ,calOn2 ny adalah....eceh...(mcm anugerah skrin plak)...yg ni aku pilih secara random yer..banyak sgt..xleh nk cite sume.....capek dech~

  • mengenali NUR IKMAL YAHYA.....tme kaseh YA ALLAH....sebagai hamba mu yang hina ini..aku sangat2 bersyukur...(yer...seingat aku..perkenalan aku dgn dy pada awl bulan 4/2010...d pOrt dickson la bibit2 cintun aku bermule...hehheheeek malu nyer )
  • macam mane susah senang aku dan dia menempuh hidup yg penOh dugaan ni..dan susah senang aku bersama kengkawan aku..terutama sekali Cella n Ain...melawan anasir2 jahat..ahahahha...dan Puan Ain (tempat aku meluahkan perasaan d ofis..hahhaa) ....aku sangat2 bersyukOr ...HIDUP aku xla sesenang macam men game super mariO yer adik2...
  • aku ingat lagi dy hadiahkan aku camera D5000....wah!!....suke banget....
  • n my sweet memOry ..celebrate my birthday with him....LUV HIM SO MUCH...muahhhhhhhxxs!!! (aku sangat sedey sbb gmbr bthday aku, sume ilang..mmry cd kamera aku kene virus!! menci!!!!!)

 ....2010 memberi sejuta kenangan wat haku...sama ada yg buruk mcm biskut batang buruk..ataupun yg baik..sebaik2 haku (malu2 TAPIR  pusak la pulak)...yang pahit sepahit kopi kaw expired..dan yang manis..semanis kek lapis sepuloh hengget...aku ase..segala kenangan dan dugaan 2010 tidak perlu bagi aku untuk story morie secara detail....yg penting..2010 ini akan aku jadikan teladan,sempadan hidup antara negeri sarawak dan kedah. , jambatan..lif mahupun eskulator dlm menempuh hidup 2011 nie....ceecehh..kemain ag aku kan...mcm bg taklimat hari guru plak..kah2...

semOga hidup aku dan dia serta kengkawan aku bertambah bahagia selamany....~
                           




p/s : ayat sekema badak-ade cangkul x? shaye nak tanam azam baru taun 2011 ni..ape ek??

Thursday, December 30, 2010

off to kuching sarawak 28-29

.....last minute....aku n kak nurul kene turun ke HQ sarawak....korg taw x...betapa serabut..kelam kelibut ny kije kte org..sighhhhhhh~ aku xtaw la nk cakap ape...

fligt kOl  9.10 pagi...28.12.2010 (maki hamun tOl haku.." bOs.. ade lagi x fligt yg paling awal...?? nape x amek fligt kOl 5 pagi..tme subuh??..sy kan pekeje yg bertauliah..sanggup meyengkang mate dgn kayu, mahupun lesung batu agar bertahan)-mmg aku sgt geram tme 2..........kene bangun awal siOt....kOl 5.30 dah bangun....kene kuar dr umah kOl 6.30.......sighh~ 

...................pg2 bute bekpest MCD...mkn bubur ayam jer.....gmbo kat bawah ni..aku n dia kt MCD LCCT yer....hahhahha




syg!! cube bkak mate yg sepet 2!!

Ok...gud!!!!...bertahan yer...
hahhaa...aku taw dy ngantOk da tme ni..capek dech~



dalam fligt aku xtaw..bpe rbu kali masOk tOliet...ni sume gara2 makan bubur MCd d pg hari!!!!..yela..bubur 2 kan cair..ibarat aku mnum setangki air dlm washng machine!!...sgt memalukan..ase pemes plak aku g tOilet byk kali..asek2 aku..aku2 asek2...sigh~

smpai apOrt kuching je..kteOrg trus g Hq sarawak punye Ofis...penat dow..nape x balik hOtel tdO jap...huh..ni cume sempat check in. je...kte org check in kt hotel MERDEKA PALACE..hOrey2!!!!...dapat pulak bilik yang menghadap parking...hOrey2!!!!!! ye ar..save bajet la kunun)



.................................................... Ni la keadaan bilik perempuan yer....................................

bekeceramuk mcm orang ny..hahha
taaadaaa...ni pun same..nsb bek 1 mlm je kt cni..
hOoyeay!! tidak lupe juge kpd pintu toilet...

maaf ye kengkawan...xde svniOr dr sarawak..aku nk bawak pusak yg hidop..takOt org xbg nek belon FLIGHT..maklum la..pusak kt sarawak dgn kt KL mane same..kan3..yg sane made in sarawak.. tp xpe,aku da sampaikan salam kOrang pade pusak2 d sarawak..Puan Ain..kO kan mengidam pusak sarawak...NAh..aku bg freee kt kO..tanak chge ape2 pun...aku kan baik..kan..kan...kan..mekacih..susah2 je puji..


ni la..antara pusak2 yang berkeliaran d kuching,ni la antara hObi pusak sarawak, suke bejemur d tgh panas mcm omputeh.....
ni pun.....manyak nye la..ni la pusak gergasi,gmbo sume ni aku amek dr dlm kete jer..hahahha..







akhirnya.............aku BALLLLIKKK...hOOYEAyyy!!!!!!!!!!....flgt delay..mcm hampeh...!$@%$^%&^#@!%$&%&#^##%&^&*



..........................tp yg best nyer dpt jenjalan..sOpping ckit2...utk Org ofis..aku la yang jd  tOur guide kat sane....besh2...."k.nurul..cni kek lapis..k.nurul cni ikan terubOk..k.nurul cni la tempat kucing2 bekeliaran dan suke berdating....k.nurul hati2 kt area ni...k.nurul...kakkkkkkk nurul tgk ni..kakk nurul tgk 2..."..........sume mende aku ckp...yg ni pun aku ckp..."k.nurul shaye nk shi2, bley??"  kalo aku ckp mcm 2 kOmpom aku kene flying kick kuase tenuk + cipan



p/s :  ...esk kije..  mcm tenuk je aku ase!!
 pusak = sejenis tumbuhan meliar mcm parasit

Monday, December 27, 2010

serabut

hakuh sangat serabut hari ni............sangat gerrrrrrrraaaaaamm pun ade..... 


ni la upe aku skunk...


aku nk pecah belahkan ofis mcm ni bley??
p/s : balik dr kucing luse..lagi serabut nak mati

jatoh tangga

wahhhh..........plllupp..........aku jatOh...malu siOt.......aku xtaw kt jambattan...menare or zoo mane nk letak muke...dh la husband kak nurul nampak..siap bg infO lagi..blm sempat aku smpai ofs..k.nurul da taw...hhhhhhhaaaaih.......hbs lebam kaki bangau hakuh...uwwaaaaaaaaaaaa T__________________________T







p/s : jatoh dgn pnOh bergaya...macam tapir

nantOk mOde

jam menunjOkkan pukul 1...aku tatau la..setiap kali tme ni..compOm mate haku melekit2 nk tdO..seOlah2..ade lesung batu..kuali kawah..dan periuk belange yg d gantung kt kelOpak mate nih...haih~

ni la aku ase sekarang..............






menguaaaaaaaappppppppppp......nnnnnnnnnggaummm(mcm singe kan..kan..kan..)



wah...mcm ni la rupe aku tdO kan..cumil ny..


ko pun nk jugak??? haih~



                                                 akhirnya........






p/s : nantOk kuase kude

hOw enjOy my saturday??

 .....talifoon..talifOn berbunyi...ade hewan dalam bahye..ade hewan dlm bahaye d sane....(alangkah baikny ny kalO alarm haku pakai ringtone 2..aku ibaratkan sOgO yg sedang dlm bahaye..dan memanggil2 haku utk menderma d sane....)....

tett.......11.30 pg aku mangun ..ni la janji melayu mix kucing parsi stawberry mcm haku ni..kunOn2 nk bangun kOl 11...ye ar...haku kn nk hang Out ngn beyOnce (ainOn) n nicOle scherzinger( sin shelly)....

...agak2 dh 1jam setengah 5jam dah berdandan mcm nk g kenduri..(setelah selesai melukis, menconteng,mengukir,mengikir,mengecat,memasir muke dan mewarna kan mate dengan water clor buncho) aku pun siap dan mennuggu rakan2 artis seperjuangan ngn haku.....


aku n nicOle da siap.........tapi mane c beyOnce???????????????????


.....................AAAAAAAAAAAAAAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!............................


dy adalah peserta yang paling lambat melapOrkan diri...........aku ase 10jam pun xckup...yela...cube baju je da lebey 10 kali...baju yg d keluarkan pun da lebey 5 pasang (nsb bek dy cume mekup ala2 p ramlee je..)...memang kepala hangin timur daya btOl jiran sebelah menunggu.............mau parkinsOn menyerang balik kalO cenggini...



......................................8 jam kemudian ( ikOt jam mesir yer adik2 )................................................


sampai d sOgO...........uuuuuuuuuwwwwwwwaaaaaa...........sangat ramai hOkek!!!!!!!!!!..................mcm semut...kuman2...kumin2..virus yang halus lg mulus...dan seangkatan dgn ny........macam kat MEDAN PERANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.........uuuuuuuuuwaaaaaaaaaaa

sOb2... .........kene bersesak.ag...sambil berlaga2 pp..berlanggar2 punggung wayang, berbelit dan berselirat kaki2..mcm men zero point...tangan2 bersilang lapan...tambah plak ble dh wat drift kat selekoh...lg la..makin kuat belanggar........sigh~ (aku tpu je....wakakakka)...yang pentinng sangt ramai hOkek!!...nO wonder la bf haku tanak mOpping sopping.....



agak2 ade macam gini x haku soppoing???...seeh..xpun beria mcm ni..


......... g ladies department..ramai siOt..........dr ke baby sampai yg terbongkOk2 sume ade...cik tipah...mak bedah..pak lampir..tok katOk.. pak kadOk...mak ketek...kak senah..limah jOnggang..cehhh.....sume ade....

..g Mcd jela...nk elakkan kesesakan lalulintas dlm sugus.......

......................................................................sila bagi lg 1 peluang untuk aku menjerit.....................................

OOHHHHHHH.......TTTTTTTIIIIIIIIIIIIIDDDDDDDDAAAAAAKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!..sini pun SANGAT ramai hOkek!!!!!..kt toilet pun ramai...ats tangga..bawah tangge...ats atap..bawah padong..atas lantai....dalam lantai..bawah lantaii...sume ade je menapak!!!.........sighhhhhhhhhhhhhh~

xjd mkn........tgk baju la nmpkny.......peluang sOgO utk mendpatkan duit derma dari aku sgt transparrent skali...( seolah2...pekeje casher...dan prOmoter2..sdg merangakak2 2gu aku membeli brg2 d cni..)

______________ 3 jam kemudian _________________

YES!!!!!..(sambil wat aksi kuak lentang)...mmg YES pun....aku dah dapat sambar....(seperti kilat yang sedang menyambar mangsany).2 helai baju dan 2 helai sluar.....sigh~  ...bkn e 2 je k...1 baju kije n t shrt utk mucuk haku...hehehhe... (gelak mcm kucing gaduh).............


6.45ptg........BALIK!!!!!!!!!!!!....tpu je..kteorg panjangkan langkah lagi.....menyinggahkan diri dan tulang belulang  mkn kt pzza at THE MALL.........sigh~..sy makan "sup cadan cedap" yer.....nek Lee cOpper..(shaye dan mangsa d tempat kejadian je yg memahami  maksd yg tersirat,terselit d seblik ayat keramat e 2)...ekekkeke...

_____________ 7.30mlm sampai umah______________________

aku n ainOn siap2...dan kluar lagi pade pkul 8.45 mlm...hOooyeay!!!!!!!!!!! dengan c jantung pisang hati Haku......


hahaha...mcm ni laku melalak..ade bakat x jd artis..hahahha


ye kengkawan.......kite Orang nk g "MENYUMBANGKAN ANAK TEKAK"..bukan anak tiri ataupun anak sedare yer...pesanan kepada sesiapa yang sedang berjalan kaki....abang2 yang sdg berenang...atOk2 yang sedang memandu ferrarri..dan mOkcik2 yang merempit dgn 125..or RAZ..dan xlupe jg kepada baby2 yang sedang mengorat penjual baju d danau kota sane yer....pesanan terawal dr shaye..sile sediakan payung emas sebelum kluar ...


_______________ 1jam kemudian___________________

bagai nk terkeluar anak tekak,anak mate..bOleh wat masak BBQ segala  lemak2 tepu mahupun xtepu d perut ....kejang2 segale urat2 tekak halkum  dan saraf2 tunjang..dan urat2 selulit kiteorg melalak..yela...adela dlm 4taun bulan x g karOk..da mcm2 ade dlm anak tekak ni.. umah banglO 8 tingkat ..umah teres..umah kerawang dn sebagainy.....paling xboley blah..sampi part chOrus..piching haku semua lari lintang pukang..bertempiran....sgt2 memerlukan oksigen..sbb asma kian menyerang..hahhaha..sungguh xmberansangkn...sigh~..........

...................last but no least.............going 2 downtOwn cheras.........uuuuwaaaaaa......brg ag..beg?? baju??? sluar??? huh........BEG???????????? wah...aku terhengat kembali beg PUTEH yang aku pgg..SANTEK.......tp mahal..ttuiii~...dasar tOkek...cekik ginjal tOl...


...last destinatiOn....ke kampung mak nyah,pepatung mlm hari  santek.......wwwwwwwiiiiiiiiwiiiiiiit......fuyOoooooo....(bf haku bOley plak dy feewiit kt nyah 2...nk je aku pOk halkum dy)......

................nk je aku ckp kt aweks2 sekso ni.............
"AKOK....mane akOk beli rambut wik 2....sy oedr 2 set original yer..tanak spicy punye....."...XPUN... "eh britney..mane u tempah baju kurung 2..nape baju u tak ckup kain?? wit xckup yer.."....... XPUN "akOk..santek ny...beria mcm nk g kenduri..kenduri mane yg akOk nk g mlm2 membute tuli ni??"....aci x kengkawan??...hehehe...raye taun depan shaye mintak ampun yer... (tak berniat pun..cume jari jemari ni je berniat menaip..ekeke..)


akhirnya............3.30pagi balik ke rumah........NANTOK tahap GABAN merangkak.......

trus landing...........dan esk ny mangun 1tgari...( ekotkan ati ..aku kene mangun kol 3.30 gk..baru aci..ngam ho..dan sesuai dgn frekuensi)

p/s : ahad xg mane..topup balik energy....sigh~

Friday, December 24, 2010

ngeDATE d car Wash...

yea!!!!! semalam berjumpe dgn SAYANG daku.....hOoyeay!!....mcm biase..kua pkul 8p.m..mencekik,melantak,memerut.. kt PECAL..tu adalah tempat makan seumo hdp aku ngn dy dr aku mule kenal dy lagi..aku ase tanter dgn Om d ctu sudah naik muak..menyampah..loya anak tekak, anak mate,anak sedare,anak buah,anak jiran,anak angkat dan segala ank yg ade d ats muke bumi.... yela evely day hOkek!! nengOk muke we Ol..aku harap lepas kawen t ( kalO dy jdOh aku ) tu BUKAN dapOr KIteorang.....!!!!...



bukan d tempat kejadian..pin ni aku ciplak dr jiran umah


pas 2.....mcm biase la...temanin dy g CAr Wash.dy sgt suke g car wash..aku ase kalO dy msOk contest kumpOl dan menang, mst menang punye!!! ye la..bpa kali dy menyumbang kan derma kt car wash 2, agak2 da bley bkak 1 lg car wash dpn aparment hakuh...!!!



ni..kalO bF aku nengOk..cOmpOm dy amek cuti..semate2 ni g car wash..haih~

...ase2 kalO mem2 yg lain , sangup x g car wash???..cOmpOm tak hengen nk g car wash kn??kn??..bkn ny lame sgt nk 2gu pun  ..adela dlm 3jam cam tu....( drpd 2gu bek dy org g shopping ke,tgk wyg ke, melalak ala2 beyOnce ke,).. sbb bse ny car wash ni orang laki je bertahan nk 2gu..tdO kt c 2 pun xpe..

tapi aku xkesah..kemana jua dy pergi..aku sgt suke hekOt...(sape nk hekOt angkat  pungkOq).. sebab 2la kalO kua aku sangat suke bawak kamera..selagi mende yang ade cOmpom aku amek gambo..termasOk kuman kumin yang sdg menyebrang jln, semut dan sedarany,geng2 bas lipas, kucing2 dan kekasihny....kalO aku busan..aku kacO dy pulak..haahhaaa..(mase utk mendera plak) ....

T_______________T

 (ckp lebat,gmbOr byk..tp xuplOd..bkn tanak uplOd..xde cable!! pc pOng ade virus H1N20)..sigh~








p/s : balik car wash kol 11p.m..

nigtmare!!!!!!!

terkejOt mOnyet ni dgr..dy pun atOt kan..kn..kan..
smlm aku bermimpi...orang yg paling aku mencik...meeennncik amat...bagi aku dy adalah Setan,jembalang,iblis,setan kuntilanak yg bertopengkan manusia hipokrit..nape aku mimpi dy???????? kenape??????? ni bkn kali pertama hOkeh!!!....aku mimpi kunOnny aku ngn dy dh berbaik.....JANGAN HARAPP!!...smpai aku kO  xwujud d dunia Ooffice ni pun aku xkan pernah sama sekali utk maafkn kO..(dpt bayangkan betapa besar btOl kejahatan,kebodohan,kesetanan,keiblisan peragai dy lakukan terhadap aku, bf haku dan kengkawan haku)...adakah dy DAJAL alien woksop versi manusia ...seumO hidup haku..haku tak pernah sekali berkawan dgn setan,iblis  makhluk sedemikian.....mungkin ALLAH S.W.T nak tunjOk kpd haku,bf haku dan kengkawan haku ..siapa driny sbnar...terima kasih ALLAH S.W.T.....






p/s : jgn kOtorkan aku pye blOg lg!!..jap g aku nk samak PC..rendam lam air tanah..aci x??

Thursday, December 23, 2010

kangen dech

aku sssssssssaaaaaaannnnnnggggggaaaattttttt windu
same dia...........................
 miss u sO much.............
sehari xjumpe.... tak boley tahan  la...

hari tuu..aku baru bercadang ..aku ckp kt dya..boley x..kalO kite test 2bulan xjumpe....... (mmg ase nk mati aku ase, kalO betOl2 dy nak...)..............nsb bek dy ckp...TANAK!!!la.....sehari pun mcm nk gile...hahahahaa........kalO la dy ckp TANAK kepada merokok..mst aku merangkak dengan gembira!!!!...hOooyeayy!!!!!!...tapi jgn MIMPI DYA!!.....dy dgn rOkok xbley di pisahkan..p alhamdulillah dy dh kurangkan merOkok..aku limitkan ..1 hari = sebatang........(ntah2 dpn aku je dy wat camtu kan...xpe..aku pcaye dy...)......






penyakit windu semakin menjadi..sebab tgah mlm2 bute..dy mssge aku.mlm td kOl 1.30pg ..2 hari lepas ke bile ntah..kol 3.30pg dy msg aku..dy ckp WINDU (ntah2 dy saje ckp windu kan..padahal men PS3 aku ase 2..dy kan gile game..xpela..yg penting bkn kluar g mane2 tgah mlm).......wahh... maaf yerr..bkn aku manderom kn dy utk dy menjadi angau sebegitu..hahaaha...



p/s : mlm ni jumpe...hOyeay!!!!!!!.............

petua menjawab call

petua-petua ni aku rampOk dari cari gold yer....

Sebenarnye cara menjawab tepon yang kite amalkan adelah salah... dan kebanyakannye sama..terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kite akan cube untuk menukarkan jawapannye (tak le boring sangat lebih² lg kalu yg kejenye mmg jawab tepon).


1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2. Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye... time kacih.

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9. Soalan: halloo... ...
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.

12. Soalan: assalammualaikum...
Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib
jawab)
 
 
p/s : boleh di praktikkan...untuk turun temurun..

disebabkan kO ler...aku merajOk dgn dy.......


ssssslllllurpppp........kecur ayaQ liur aku tgk ni........
yeerrrrrrr........di sebabkan "SAY CHEEZ" ni la aku merajOk lalu membawa diri......
haku ni asyek bercerite je kan...

kisah ni berlaku dalam bulan mengambang november...aku xhengat bp hb..hhmm..agak 32.11.2010 g 2 la...
aku ngn dy jenjalan kt Mid valley..semata2 nk beli "BIG APPLE" yg d gilai ramai..termasok la aku yg mmg sudah hampir gile...
aku wat summary je k..kalo nk citer..pjg sgt...

disebabkan "SAY CHEEZ" ni la  
 - aku merajok 2gu kat parking...   
- dy pkir aku hilang..dan terus wat annoncment kt kaunter shopping mall..
   "sharifah Z..wan saulaiman...sila datang ke kaunter......dot. ( 3 kali yer name aku d panggil..kalo
   budak2 ilang aku bley gk trime, ni org dewasa badan mcm gajah ape haku ni bley HILANG??? dlm      s hopping mall..(syg sy bkn ilang la...sy majok bawak dri dok kt G floor je)...mcm men nyrok2..
 - 2jam dy cari aku kt shopping mall... (sian dy..sbb 2 aku syg dy..)..  lepas 2 jam..baru dy jumpe aku ..sob...sob.. T___________T
 - akhirnya..perjuangan mencari "BIG APPLE" berjaya....HooOyeay!!!!

.........................................MEKACIH SAYANG.............................................






P/S : Nafsu mkn haku mengalahkan  Orang mengidam..t kalO aku mengidam jgn la mintak yg pelik2 yer..setakat roket..jet tu..aku ase senang je dy nk cari nnt...hehehhe

kerna dia..


yerrrrrrrrr..ini la BuaH nangka, cempedak HATI aku.......aku sangat sayannnnnnnnng dy...... susah senang dy sntiasa bersama aku.......walaupun dy 2 sangat tersangggggat kuat jeles,ak taw la haku ni baik..santek mcm angelina jolie,idung mancung mcm mOdel dunia (mari muntah bersama)..dy sangat mengambil lemak berat terhadap aku...pendek cite..setiap hari..walau di mana aku berada..sama ada nk g kije..nk melabur kt toilet..nk  masak..nk kluar ngOrat lelaki ensem yg lain..nk kentot..nk g bilik sebelah..nk kluar bilik..nk g dpur dlm rumah sendiri..nak..2..nak ni...pendek cite ..ape2 yang aku "NAK" buat..aku mesti punch cad dlu dekat dy...dlm erti kata lain..wat report hantar kt dy ( kirenya dy majikan aku la g 2)......SIgH~ tapi aku tetap ...................SAYANG KAN DY...........





aiseh...ase mcm artis je kan....wwiit......

wwwwwaahh....teror x haku..yer..haku la..aku yg amek pic ni taw..



p/s : nObody is perfect..luv him very deep..

kepada si hitam...vs..awang senandong..

dear si hitam..

Tunjuk Perasaan Ketidakpuasan

Merujuk kepada perkara di atas,saye Ratu cantek Malaysia (meh..muntah berjemaah ) bernumbor flat kan.....ingin mengungkapkan ketidakpuasan hati terhadap encik!

 2. Ini kerana, shaye rase diri shaye tidak layak untuk melakukan kerja di luar kawasan shaye. ditambahkan pula dengan faktor yang kuat lagi jitu,dimana encik dengan nyata dan jelasnya bukan bos kepada shaye.

3. lagipun kerja yang encik arahkan kepada shaye itu,sangat tidak mencabar minda shaye ,Dimana minda shaye yang hanya mampu membuat kerja ala-ala engineer mahupun dokter sahaja. Kalau kerja hanya lah copy dan paste jer, shaye rase encik tidak perlu membuang mase untuk menyuruh shaye.

4. Ini lagi menunjukkan sikap encik yang agak "GILE KUASE ". Encik di sarankan agar melantik ataupun mengupah pekerja baru untuk membantu en dalam melaksanakan tugas tersebut. Diharapkan apa yang shaye luahkan dapat membakar semangat encik ( sbnry aku saje nk bg ko pns..mcm aku gk)

Sekian. (xperlu tme kasih,ko yg patut ckp TQ ..huh!!!)


xikhlas daripada,


Dya..........

(ratu cantek..mOdel Of the year..pekerja cermelang lagi terbilang ...)

p/s : gangu mase tdo aku..hampeh!!!

im late again...n again...

hhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaiiiiiiisssssshhhh......jam menunjukkan pkul 8.19a.m (bullshit!!..aku msOk kije 8.30 hOkek!!)

statiOn bandaraya....pintu lrt blOm bkak ak aku dh bediri btOl2 dpn pintu..ade la..dlm 1 inci stgah lg muke aku nk melakat dkat pintu 2...bkak je....jeng2.....dgn pantas dan kelam kelibut..serabut..serabai....aku dan ain yusof (bukan nama sebenar ) memecut sepantas pellessiittt...kunon2 laju la 2...ekOt kn nk je ati aku melompat tangga agk2 10 ank tgga sekali..memandangkan KITE org memakai baju kurung ala2 beria mcm nk g kenduri..terutama ain..terpakse la kite org memusnahkn impian dan cita2 nk melompat kt ank tangga 2...hanya mampu berjalan dengan pantas...

biase kalo lalu jejantas..kite org jln dgn lenggang lenggok ala2 mas idayu la..ade la dlm mase 499 saat..( aku tipu je..dlm 5min la)...tp...td aku xdpt bayangkan..betapa laju ny kaki aku n ain, tangan kite org mmg dihanyunkan dgn agak cepat,pantas dan tuntas..bak kate pepatah kawan aku ni..hayunkan dgn tgn kuat.agk2 gaya pemain besbOl...bg mengekalkan mOmentumm (yer ank2..mOmentunm 2 adalah sejenis makanan yer..hmm..mcm big apple punye dOnut...aku tpu jer..pdn muke)..mcm dh nk berbelit sume urat2 sendi..urat urat halkum  dan otot2... dan segala wayar2 dkt kaki dlm organ2 aku..sume berselirat...mau gegar abdomen aku berjalan cenggitu..yela ..aku ase setengah saat je kte org lalu kt jejantas tu..( 2min jela)..d iringi dgn snOw...snOw.. (ujan rintis yg ase ny agak2 mcm kene baling dgn anak batu)..DUGAAN TOL!!!!!!!!!!

_____________________    7minit kemudian __________________________________________


huh!!!!!!!!!....xsgke..perjalan yg salu yg memakan mase 15 min...aku n ain bley catat rekOd..dlm mase 7 min je kiteorg dgn gaye merempit...akhirny sampai ke punch cad...agak2 sempat x???????????????


of cos la..................................



...............................................



......................................




.............................

............ kite oraang kan terrOrist ................................


mstla................................................................................ala2 SUPER..DUPER wOman...


.......................................................berjalan mengalahkan marathOn.....bOleh msOk bOok of recOrd ni..berjalan dgn kadar kelajuan 1000km/jam......pliz...pliz...msOkkn KAMI dlm book of record..spye kite org FEMES...mcm famous amos.....tlg la..(sambil hentak pale lutut ain dekat kedai nsi lemak luar pagar )


.............................

.........


.............................. yea ..................aku sgt sgt


lega.............................akhirnya...............kite.....................yeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaa...............


llllllleeeeeeeeeeeeeeeegggggggggggaaaaaaaaaaaanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............................



........................                                       ...................................

..............................T.A.K.   S.E.M.P.A.T...................................................

SHAYE ULANG LAGI SEKALI YER ADIK2............TAK SEMPAT...............................

NAK JE AKU BALING PUNCH CAD tu.........KE DAERAH,.......BALING, KEDAH.....


dgn hati dan iman  yang..teguh..dann..tabah..cekal...aku dan ain xhenti2 maki hamun...!@$#%$&^%&%&^**$%$@#%#%@$^&%&*&.............. yer bTol adik2..kakkk2 yg sdg berjln d uptown danaO kota 2...yer...mmg btOl...kiteorg xsmpt............lambat 2MIN jerrrrrrr  (2 min ni la mase kite org ngah mendaki anak tangge utk menuju ke office..kOnonny 2 la jln yg plg pintas berbanding nek lif)................ maka tertera la...8.32a.m.... yer...ni adalah kali ke 3...punch cad kteorg color ful g 2....ibarat idup yg penoh bewarna warni..

P/S : ......ain..ni bkn slh kite...ni slh punch cad..yg xpnh btol..jles ar 2..kite masok 8.30.. a.m

Wednesday, December 22, 2010

Dilema..mcm lagu nelly la plak..

dilema...??? adakh aku nk kawen???hhhhaapp!!!!..bkn la...aku ngah dilema sama ada nk smbg blajar kt oversea or dlm malaysia je...........hhmmmmmmmmmmm......

....
....

mcm mane ek...


.........

hhhhhmmmmmmm......


..........


.........

yea2...kamOe..kamu..yaaa...kamOE.......kamoe2 sume...kamoe kene tpu......aku nk smbg stdy kt oversea??dlm malaysia pun xlepas..pe tah ag nk ke oversea.."JGN NK MIMPI".mau kene penampar JEPUN dari  org 2 sekeliling...spe yg nk tgung?? huhhh......

aku sbnrny nk dilema ni nk milih ape ye...buah hati aku nk blanje aku beli sOmething..
tawaran adalah seperti berikut :

i :       yang..sayang nk perfume x?? (kejadian ini berlaku d dalam sOgo yer adik2..)

D :     nape plak?? (saje wat xtaw..nk je aku lempang muke sendiri..xpun bg flying kik kuase cipan )

i : xde la..saje je..nk bg n beli kat sayang...

D :     perfume?? mahal la sayang..bile yg body shop pun xpe..murah la ckit..xsampai ratus2 pun.. (jenis aku mmg mcm ni..aku lebey suke beli barang yg murah..aku xperlukan branded sgt pon...yg penting aku mampu nk beli dan aku selesa nk pakai..sbb kalo mahal..aku sayang sgt nk pakai..wat koleksi je..kalo pfme yg murah yg sepoloh hengget 2 aku xwat koleksi pOng..hbs je..aku campak sejauh yg mungkin..ala2..lontar peluru g 2..xla sdey sgt nk buang yg murah..)

i :     xpela..pfume ni shaye sgt suke..bau dy pun nOt bad (aku xhengat brand ape yg dy ckp)..!^&%#@$$%..pjg lebar dy xplain kt aku..huhu..   ____________________________ = _______________
ok2..xpe..syg pilih la..nk "BAJU" ke...nk "PERFUME" ke OR nk handluggage xpun beg troli nk g skolah 2 (hanbang la sbnrny yg aku mksdkn....aku mmg suke tokok tambh ni )..

D : hhmmmmmm.....bagi shaye tempoh utuk membuat keputusan (hhuh!!!!!!...nagde2..nk je aku cepuk pale org sblah aku tme 2 ..yela..nape aku beria sgt??wat keputusan beria tOl..mcm nk pilih jalan untuk hidup ataupun mati..xpun mcm dpt offer  keje sbg PILOT nk trme offer ke x......)..hmmm bile last hantar borang permohonan (nk bg keputusan ler..)...

i : hhmm...ttteeeettt.....da tamat..

D : haih...offer baru d kemukakan ..xkn da x valid ag..haiihh...nk jugak!!..(sambil hentak2 pale lutut )

i: yela2..shaye bg mase.......hmm......

D : Hoooyea!!!!!!!!!.......aku ase nk mlompat2 je...hati malu2..macam daun pokok yg xtaw malu..

p/s : saluny..aku ni ckp je lebat...lebey nk 2 nk ni..wpun aku ni sgt2..tersgt2..sgt menyengat suke brg2 cenggitu..tp aku xsuke mmentingkn diri..aku ase..lebey baek wit 2 simpan..bley kawen cpt...(gatal mcm buluh betong)..tp kalo dy bg ape slh ny..cume aku x mengharap pun..huhuhu..

kelakar : macam nk tercabot urat kentOt...

smlm aku amek halfday..maklOmla..pOkcik aku dr cbu dtg..sO aku nk sruh dy "kirimsalam" je kt mak abah aku kt seberang sane (kirim brg la..kirimsalam??? mau hangin barat daya kucing jiran aku dgr..)..dah selesai jumpa czen mazen aku kt sOgO..aku dgn "si BUAH dada  HATI" xplan pun nk g mane2..alang2 dh 2 ari ngak ketemuan..kiteorg pun bercadang nk g jenjalan..sedut udara d hiruk pikuk kota raya nie..( ayat xhengat).. dialOg
 D : sayang..kite nk g mane ni??
 i : hmm..g jln2 la..shaye semangat nih..ye ar..2 ari xjmpe..kangen dech..kte g shOpng nk..aagpun shaye nk    beli  shortpaint (english tahap tadika..btol ke ejaan nie?? abaikan..xmsok xam pun)..
D : nk cari ktna?? skunk jln jam kn yg..org kn balik kije time nie..
i : yela..nk wat mcm mane..lalu mane2 jln pun sume sama jer jjam..kite g KLCC nk??
D : hmm..ekot la..( e 2 la jawapan yg aku rase plg sng nk jawab..sbb Otak aku xpelu nk mengaplikasikan sgla software utk aku mmkirkn jwpn..hampeh..sian "si BUAH HATI"
i : sungai wang nak????
D : reaksi plg cepat aku menjawab "OKEH!!!!" (aku bkn tahap kaki shooping je..malah sume anggota badan aku gile shooping)..sayang..t nk cuci rmbt bley x??
i : ekot syg la..(ayat 2..dy copy paste dr haku hOkey)

HAMPIR 4JAM GAK PERJALANAN (AKU TPU JE..)..TIBA LA D KAWASAN KEJADIAN...dengan hati yg berbunge2..mcm bunge taik ayam..aku berjalan..(sape xhappy..nk sopping hOkek..)..


D : ehh..salOn..nk cuci rambut..."RM5"!!!!! je.cuci rambut??? biak betik?? syg..btol ke "RM5" je???
i : btOl la kOt..xpela..cuci je..pas cuci juz bayar..xyah tanye.

aku ape lagi..laju je msOk..ckp.."amoi aa..shaye mau cuci rambut" (mesti dalam hati cine ni..minah ni pemalas kuasa kuda + cipan.. nk cuci rambut)..

cine tokek : amoi aa..u mau guna shampoo biasa ka..yg lg elok punye..yg elok tambah 6 hengget lorh
D : nk yg elok punye..

nk tersembol keluar gk mate aku nengok syampoo 2..nk je aku ckp "oi apek..2 shampoo sama macam shmpoo saya punya umah ooo..(aku mksdkn same ngn shampo aku ler yg kt umah 2.. ngekk!!)...xpe2..

setelah rambut aku d hempas pulas...d tarik..d sita..d songsang..d carik2 mcm carik isi ayam..mau tercabut gak urat buku lali aku bile apek 2 yg cuci..dasar lelaki..mmg pnOh dgn KEKASARAN...   selepaas 893min (aku tpu je)..

cine tokek : amoi..sudah siap woo....
D : ok..

si buah dada HATI aku ni dr td tersengih2..aku xpaham sepatah karangan pun..
i : g la bayar...
D : sayang tlg bayar kn..shaye x amek duit ag..
i : hampeh tol..shaye baru nk kenekan sayang..

kengkawan..datuk..datin..nk taw x bpe cost cuci rambut saye dgn sabun FAB 2..."RM41" sy ulang lagi 41 HENGGET........bukan 4.10 sen..!!NAH..AMEK KO..nk sangat cuci rambut....hokeh!!!!!!!!!!!!!!.....PANAS..BENGKEK..BENGKAK.BENGKIK...hHATi aku dengar..nk taw nape BUAh HATI aku tersenggih2 mcm kucing nk beranak?? yela..dy penah g ptong n cuci rambut.. 40 hegget..dy dah terkena..skrg dy nk kenekan aku pulak..HAMPEH tol... tp terbalik pulak..dy sendiri yang terkena..sbb dlm purse aku hanye ade "SEHENGGET"...hahahhaaa....sayang..sile tamabah 40 hengget ye..t shaye tambah shhheeengggetttttt" hik3..( nk je aku gelak sambil berguling2 mcm tenggiling..ala2 sin chan la kunun)

satu je aku nk cakap kt dy..."LU KENE BEB"..hahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......(gelak mcam setan..haih..astaga)

*** cerita ini telah di tokok tambah..d tolak..di darab dan dibahagikan..x lupe gak..telah d kuasa dua kan. dan d kelentong serba sedikit dari TUAN   EMPUNYA TANAH..lalallalaa~



..yeeehhhhhhhh..ini la MANGSA kite ye...muke agak2 xbersalah..setelah kenekan aku..ala2 kucing pegnent dh tersengih2 dr jaoh nengok aku..kunun2 ny aku yg akan bayar...



p/s : mak aku pesan..nawaitu kene baik...baik mcm haku..yea2...namun begitu shaye ttp sayang same beliau...(dlm ati ade zoo negara la plak)

mOde : "EXCITED" tahap gaban menyelam...

dgr tajuk 2 je da bg gambaran ..betapa "EXCITED" ny aku skunk..sbb nk berblOgging..al maklumlah..kalO nk wat diary yg ala2 exam karangan UPSR..aku ase. hari2 aku kene beli buku diary..sbb ny..aku sangat cuai..dann lengkap dengan hObi aku yang sgt suke men campak gaya "bola baling" segala kejadah barang2 aku dgn merate2(ayat aku mcm berbelit2 dan susah nak paham..abaikan..aku je yg bace!!)..ssiigghhhh (ni la anak dara mak abah yer)..

p/s : menaip dalam mOde kelaparan..2gu pengsan t baru aku g makan..

TesTing..1..2..3...achhemmmmm

teeeettttttt..tepat jam 12.36 tgari..aku juz cube nak ngeTEST je..bley ke dak aku menconteng kt entry ni..bak kate pepatah sarawak....suka ati aku jak mok nguras kat sitok....tttettttt 12.37 tgari..maka BERJAYA la aku melahirkan blOg aku nih...ekekekeee...